Boczne kierunkowskazy w wersji USA
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Boczne kierunkowskazy w wersji USA
Dzień dobry jak macie rozwiązane boczne kierunkowskazy w Mustangu sprowadzonym z USA dokładnie z lat 2015-2017 , w wersji europejskiej są wbudowane w lusterka a ja w moim sprowadzony z USA nie ma kierunkowskazów bocznych ani na błotniku ani na w lustrach tylko z przodu i tylu - ( tył już przerobiony na pomarańczowe) , Co proponujecie i jak rozwiązaliście ten problem u siebie , myślałem aby kupić listwę led pomarańczową 5 cm , mały otwór w błotniku i na taśmę dwustronną podkleić a elektrykę pociągnąć i podpiąć pod przedni kierunek ze zderzaka.
- kovi128
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Guard Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Boczne kierunkowskazy w wersji USA
Ja nie zrobiłem z tym nic;)
Myślałem jak to ogarnąć ze względu na kontrole drogowe lub przegląd. Byłem na jednej stacji, powiedzieli mi że muszę mieć kierunkowskaz z boku. Na innej powiedzieli że nie muszę bo nie mam haka. Pytałem też patrole drogówki. Dowiedziałem się że jak nie będę pyskował podczas kontroli to będzie okej. Sądzę że przepisy są tak rozmyte że każdy to interpretuje inaczej. Kolejny patrol dał mi informację że muszę mieć trzeci kierunkowskaz a ja na to że nie mam haka a auto fabrycznie go nie ma (kierunkowskazu bocznego). Policjant powiedział mi wtedy "no w sumie.... stare też nie mają;) "
Kilka dni temu przeszedłem przegląd bez problemów
Myślałem jak to ogarnąć ze względu na kontrole drogowe lub przegląd. Byłem na jednej stacji, powiedzieli mi że muszę mieć kierunkowskaz z boku. Na innej powiedzieli że nie muszę bo nie mam haka. Pytałem też patrole drogówki. Dowiedziałem się że jak nie będę pyskował podczas kontroli to będzie okej. Sądzę że przepisy są tak rozmyte że każdy to interpretuje inaczej. Kolejny patrol dał mi informację że muszę mieć trzeci kierunkowskaz a ja na to że nie mam haka a auto fabrycznie go nie ma (kierunkowskazu bocznego). Policjant powiedział mi wtedy "no w sumie.... stare też nie mają;) "
Kilka dni temu przeszedłem przegląd bez problemów