No przy 1/4 mili chaos to nawet mało powiedziane

Tak raz mi powiedziano że mam wracać lewą stroną. Wróciłem i się okazało że nikt nie przewidział tam wyjazdu i dopiero odstawiałeś barierki i przestawiałeś samochód. Poza mną chyba 90% osób wracało prawą stroną. Nie pisz że były takie super informacje, bo kogo nie pytałem to nikt nic nie wiedział. Po pierwszym moim przejeździe okazało się że czasu nie udało się zmierzyć. Zresztą nie tylko ja miałem takie przypadki. Oczywiście to było już po teoretycznym rozpoczęciu pomiarów.

Więc naprawdę nie łatwo było połapać się które to mają być te dwa wybrane i święte przejazdy
Odnośnie KJS. Nie pisz też że to były dwa pierwsze przejazdy, bo wcześniej można było bez ograniczeń ilościowych robić przejazdy próbne. Jedni zrobili ich więcej, inni mniej. Nie ma sensu porównywać czasu kogoś kto ma już sporą wprawę z amatorami (ja siebie mam za amatora totalnego).
Rozumiem Twoją obronę Camaro, w końcu raczej preferujesz te samochody. Tak czy tak nie zmienia to FAKTU że nowe, jakby nie było ładne, Camaro SS zrobiło GORSZE czasy niż Mustang, starszy i słabszy
Zarówno na 1/4 mili, jak i w KJS
Moje czasy na 1/4 mili (te dwa święte) są w ogóle do bani, bo ja traktowałem je jako próby. Ale późniejszy i czasy drugiego Mustanga mówią same za siebie.
Radziłbym raczej wziąć wszystkie uwagi do siebie, nie udowadniać ciągle że było inaczej niż było i poprawić błędy przy następnej imprezie
Generalni jeśli zrobicie znowu imprezę na lotnisku w Bielicach, to znów chętnie przyjadę
Chyba wystarczy tych wywodów odnośnie III AWSA