mustang 83 pomoc
Moderatorzy: Rezor, stang232, celibad, Rezor, stang232, celibad
- natalia
- Młodszy Forumowicz
- Model: Gl 1983
- Silnik: inny V8
- Kolor: granatowy
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie. Mam na imie Natalia i wlasnie zostalam szczesliwa posiadaczka Mustanga gl 2.3l z 1983 roku. Stary ale jary. Jest to prezent od dziadka. Potrzebuje waszej pomocy bo zaden ze mnie mechanik i jest to moje pierwsze auto, a troche mu brakuje koni ( Jedynie 88KM ). Zastanawiam sie w jaki sposob zwiekszyc jego moc i czy ma to wiekszy sens w przypadku tego silnika. Dodam ze autko ma przejechane jedynie 50 000 km, poniewaz dziadek byl jego pierwszym posiadaczem i nie za wiele jezdzil. Wiekszość czasu konik stal w garazu ale ostatnie 7 lat, niestety, pod chmurka. Prosze o pomoc, namiary na jakies linki zebym mogla zglebic ten temat ( turbosprezarki, kompresory a moze powinnam odkladac kase na inny silnik z reszta sama juz nie wiem)
Witam
Może nie jestem jakimś znawcą, ale wiem, że prawdopodobnie Twój Mustang nie posiada tych 88 KM, chyba, że był hamowany. Jeżeli silnik stoi 7 lat nieruszany lub ruszany sporadycznie to traci moc. Należałoby go rozebrać, wyczyścić i ew. wymienić niektóre części, z całą pewnością samo wyczyszczenie doda mu mocy i zmniejszy spalanie. Prawdopodobnie blacharka jest w złym stanie, ale to jest wiadome, skoro stoi pod chmurką, żaden amcar z tego co mi wiadomo nie był zabezpieczany przez producenta przed rdzą. Należałoby również sprawdzić hamulce, zawieszenie, wszystko.
Z samego silnika można wyciągnąć większą moc, myślę, że tak do 150 - 200 KM spokojnie, jeżeli na większą, proponowałbym wymianę silnika, żeby go nie przeciążać i zrobić jeszcze parę kilometrów.
Jeżeli coś pokręciłem, to proszę mnie poprawić![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Może nie jestem jakimś znawcą, ale wiem, że prawdopodobnie Twój Mustang nie posiada tych 88 KM, chyba, że był hamowany. Jeżeli silnik stoi 7 lat nieruszany lub ruszany sporadycznie to traci moc. Należałoby go rozebrać, wyczyścić i ew. wymienić niektóre części, z całą pewnością samo wyczyszczenie doda mu mocy i zmniejszy spalanie. Prawdopodobnie blacharka jest w złym stanie, ale to jest wiadome, skoro stoi pod chmurką, żaden amcar z tego co mi wiadomo nie był zabezpieczany przez producenta przed rdzą. Należałoby również sprawdzić hamulce, zawieszenie, wszystko.
Z samego silnika można wyciągnąć większą moc, myślę, że tak do 150 - 200 KM spokojnie, jeżeli na większą, proponowałbym wymianę silnika, żeby go nie przeciążać i zrobić jeszcze parę kilometrów.
Jeżeli coś pokręciłem, to proszę mnie poprawić
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
w Krakowie będzie chyba ciężko z zakładem czysto dla amerykańskich aut, w klubie jest jeden klasyk stąd ale się zbyt nie udziela, jutro mogę go spróbowac namierzyć i spytać gdzie robił. Ponadto u mechanika przy Kamieńskiego (a dokładnie na Heltmana) był kiedyś robiony Mach 1 z 1970 roku - rozmawiałem z mechanikiem (na codzień robi europejczyki) - i to było auto znajomego który mu oddał do zrobienia i z tego co wiem wywiązał się dobrze, ale w 100% go polecić nie mogę bo osobiście nie robiłem nic u niego.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php ... sc&start=0 Poczytaj ten temat, powinno coś tam być - odkopany, ale raczej aktualny ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
- natalia
- Młodszy Forumowicz
- Model: Gl 1983
- Silnik: inny V8
- Kolor: granatowy
- Kontakt:
Jutro postaram się znależć wiecej zdjęć ;-) Albo zrobie jutro
bo na zdjeciu jest widoczny tylko z przodu.http://wd8.photoblog.pl/lvp4/201009/3F/75404047.jpg
bo na zdjeciu jest widoczny tylko z przodu.http://wd8.photoblog.pl/lvp4/201009/3F/75404047.jpg
Ostatnio zmieniony 2010-09-16, 20:20 przez natalia, łącznie zmieniany 1 raz.
To radio działa? Eee, no to klasa
Pasja jest, zapał jest, chęci są, w takim razie można działać
Na pierwszy rzut oka wydaje się, że blacha i lakier są w stanie idealnym, jakoś nie chce mi się w to wierzyć
Tapicerka i siedzenia, ogólnie wnętrze jest oryginalne?
Tak czy siak trzeba by mu zrobić duży przegląd co najmniej, tak dla zdrowia![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)

Tak czy siak trzeba by mu zrobić duży przegląd co najmniej, tak dla zdrowia
- pluzz
- Forumowicz
- Model: Coupe 289 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: bialy
- Kontakt:
Witam nowych!
Natalia - swietne auto! Grunt to dobra podstawa. Lakier rzeczywiscie nie wyglada zle ale zdjecia lubia klamac. Najbardziej razi ta nierownosc w kolach: resor? amortyzator?
Proponuje skontaktowac sie z uzytkonikiem Sim - zwyciezca pucharu Mister Fantazja. On jest skladnica wiedzy o FOXach.
Jedno pytanko: Dlaczego dziadek nie jest na forum
???
Natalia - swietne auto! Grunt to dobra podstawa. Lakier rzeczywiscie nie wyglada zle ale zdjecia lubia klamac. Najbardziej razi ta nierownosc w kolach: resor? amortyzator?
Proponuje skontaktowac sie z uzytkonikiem Sim - zwyciezca pucharu Mister Fantazja. On jest skladnica wiedzy o FOXach.
Jedno pytanko: Dlaczego dziadek nie jest na forum