Napiszę tak, kupiłem w 2007 roku 5.0 LX z 90 roku. Miałem robioną blachę, podłogę, zakonserwowane wszystko na glanc. Nie było prawie progów, dołu błotników z tyłu. Nie miał tłumików za katalizatorami, generalnie dramat. ale za to silnik ok, sprawdź skrzynie jeśli manual, jak automat to obowiązkowo. a co do hamulców to jest faktycznie dramat. Części są w miarę tanie i nie wiem czy warto szukać w stanach. Ja mam znajomego mechanika i np. pompę wody za 280zł z robocizną. Chłodnice wstawiłem za 400zł ( i wydaje mi się ze przepłaciłem, co prawda aluminiowa i nowa), więcej to nagrzewnice zrobili mi w zakładzie (starą dałem na wzór) za 120zł (wymiar pasuje od daewoo nubira podajrze, tylko wloty inaczej ułożone). Mi trochę zabrakło motywacji i nie działam przy nim. Teraz chyba nabiera mocy urzędowej i będę dłubał. A roboty w brud. Zajrzyj dokładnie pod spód. Jak coś to chętnie odpowiem na dręczące pytanie, o ile będę w stanie. Aha, przednią szybę kupiłem za 300zł. Jak posiedzisz na allegro to coś złapiesz napewno

Pozdrawiam
Paweł