Zdejmowanie panelu drzwi + światełko w drzwiach

Moje boje, czyli poprawiamy fabrykę... - Gotowe Poradniki . Zanim zaczniesz nowy temat - PRZECZYTAJ TO

Moderatorzy: pluzz, alski, pluzz, alski

garden6v2
Model: Mustang 1996r
Silnik: V6 3.7
Kolor: Biały
Kontakt:

Post autor: garden6v2 » 2010-04-28, 09:15

Podpinając się do tematu Kolego frog a nie łatwiej było się podpiąć pod czujnik w drzwiach (co prawda nie wiem czy macie taki ja akurat mam MUstangu96r)który odcina prąd do oświetlenia wewnątrz mustanga za każdym razem kiedy zamykasz drzwi wtedy by gasła za każdym razem kiedy zamkniesz drzwi a zaświecała się kiedy otwierasz bo pewnie o ten efekt to chodziło . A tak dla formalności czujnik powinien znajdować się od strony zawiasów wtedy jeden kabelek przykręcasz do czujnika a drugi do masy o ile dobrze pamiętam jak sam coś takiego podłączałem ale pozdrawiam ;)

Piotrek
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: wiśniowy

Post autor: Piotrek » 2010-11-21, 10:45

W nowszych modelach - od 2005 chyba - nie ma żadnych włączników w drzwiach. Jest tylko jakiś czujnik otwarcia drzwi w zamku podpięty do komputera i wyświetla komunikat o otwartych drzwiach.

Piotrek

Awatar użytkownika
ono
Forumowicz
Model: Bullitt 2008

Re: Zdejmowanie panelu drzwi + światełko w drzwiach

Post autor: ono » 2013-09-23, 11:27

Odgrzeje kotleta :) Właśnie skończyłem rezać Ledy w lusterkach , zostało mi trochę ledów to się pobawiłem , przy okazji zrobiłem podświetlenie bagażnika , bo ta lampeczka nic nie oświetla . Ledy w lusterkach działają jak os wnętrza , czyli zapalają się po otwarciu auta pilotem , gasną po kluczyku albo jak zamknę pilotem , podłączyłem się do górnych lampek gdzie są przewody ( stały + do zapalania ręcznego i + z pilota ) Efekt naprawdę fajny , super oświetla dojście do bryki . Słabo widać na filmiku efekt , ciężko jest nagrać dobrze w nocy. Poprzeciągać kable jest dość łatwo , najgorzej dobrze zrobić lusterka , można oczywiście po prostu nakleić pasek ledowy , ale trochę tandetnie by to wyglądało , ja wyciąłem dziurę pod pasek i zalałem silikonem , wygląda jak ori :P

" onclick="window.open(this.href);return false;

Bull & quattro

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: windveil blue

Re: Zdejmowanie panelu drzwi + światełko w drzwiach

Post autor: bart » 2013-09-23, 18:59

adam slodowy heheheheh

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak to zrobić - Gotowe poradniki”