Ecoboost zwiększenie mocy
Ecoboost zwiększenie mocy
Witam,
możecie mi poradzić jak podnieść moc w Mustangu 2,3 ecoboost.
dzeki
Bartek
możecie mi poradzić jak podnieść moc w Mustangu 2,3 ecoboost.
dzeki
Bartek
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
- kaskader bart
- Forumowicz
- Model: GT '08 roush
- Silnik: V8 4.6
Re: Ecoboost zwiększenie mocy
Poczytaj w necie jak podnieść w focus RS . To w zasadzie ta sama generacja silnika. Pewnie dolot, wydech, większy boost i program pod niego. Tylko nie wiem co na to gwarancja
Pozdr
Pozdr
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
temat stary i wałkowany od początku forum , jak brakuje mocy to kompresor lub turbo jak to już jest to zmiana na V8 i tak samo jak brakuje mocy to kompresor lub turbo , a jak dalej brakuje to shelby
wszystkie pośrednie np. zmiana wydechu czy wdechu to tylko nieznacznie podnosi moc , a kasy proporcjonalnie więcej ubywa .
chyba już kolega na fejsie pytał o podniesienie mocy .
prosta rada pojeździć tym co się ma , a za rok sprzedać i kupić v8 ,
wszystkie pośrednie np. zmiana wydechu czy wdechu to tylko nieznacznie podnosi moc , a kasy proporcjonalnie więcej ubywa .
chyba już kolega na fejsie pytał o podniesienie mocy .
prosta rada pojeździć tym co się ma , a za rok sprzedać i kupić v8 ,
- MaciekW
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014 GT
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Hmm...
Ze mnie żaden mechanik, ale tak logicznie patrząc - kupując silnik 2,3, już uturbiony na ponad 300 KM trudno oczekiwać wielkich możliwości zwiększenia mocy... No, chyba że chcemy go zarżnąć w błyskawicznym tempie. Tak naprawdę muszę powielić rady poprzedników - sprzedać tego i kupić V8. Jakiekolwiek przeróbki obecnego w celu zwiększenia mocy w szybkim tempie okażą się droższe od dopłaty do większego silnika - różnica w cenach jest niewielka. Do tego ten większy oferuje potężne możliwości zwiększenia mocy - również nie tanie, ale przynajmniej dające szansę nie zabicia przy okazji silnika.
Ze mnie żaden mechanik, ale tak logicznie patrząc - kupując silnik 2,3, już uturbiony na ponad 300 KM trudno oczekiwać wielkich możliwości zwiększenia mocy... No, chyba że chcemy go zarżnąć w błyskawicznym tempie. Tak naprawdę muszę powielić rady poprzedników - sprzedać tego i kupić V8. Jakiekolwiek przeróbki obecnego w celu zwiększenia mocy w szybkim tempie okażą się droższe od dopłaty do większego silnika - różnica w cenach jest niewielka. Do tego ten większy oferuje potężne możliwości zwiększenia mocy - również nie tanie, ale przynajmniej dające szansę nie zabicia przy okazji silnika.
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
nowy Focus RS ma taki sam silnik a legitymuje się na papierze mocą 350 KM więc podejrzewam że da się bezpiecznie o te kilkanaście koni podnieść moc mustanga
zmieniając niektóre podzespoły np. dolot powietrza, układ wydechowy, intercooler itp. lub zmiana oprogramowania - trzeba skonsultować z fachowcami.
A z drugiej strony czy te 317 KM to jest mało ? Nie wiem, wkrótce się przekonam bo też będę miał taki silnik w swoim
Długo się zastanawiałem i zdecydowałem się na ten słabszy, chyba trochę z respektu dla samochodu, do tej pory żaden z moich samochodów nie przekraczał mocy 200 KM,
a auto chcę używać codziennie do normalnej jazdy. Jeśli będzie mało, to tak jak mówią koledzy wcześniej, zmieni się auto na V8 może z następnej gamy modelowej
zmieniając niektóre podzespoły np. dolot powietrza, układ wydechowy, intercooler itp. lub zmiana oprogramowania - trzeba skonsultować z fachowcami.
A z drugiej strony czy te 317 KM to jest mało ? Nie wiem, wkrótce się przekonam bo też będę miał taki silnik w swoim
Długo się zastanawiałem i zdecydowałem się na ten słabszy, chyba trochę z respektu dla samochodu, do tej pory żaden z moich samochodów nie przekraczał mocy 200 KM,
a auto chcę używać codziennie do normalnej jazdy. Jeśli będzie mało, to tak jak mówią koledzy wcześniej, zmieni się auto na V8 może z następnej gamy modelowej
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Kolor: primer,czarny,bialy
Jestem przeciwko Ecoboost
jeden, moja pracuja jest w budowy 5.0 silników o Forda
dwa, mamy ecoboost w naszym Fusion (mondeo)i my nienawidzimy!!!!!!!!
ale jeśli masz tem silnik, i chcesz więcej mocy
http://www.livernoismotorsports.com/shop" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.ca/#q=2.3+ecoboost+tuning" onclick="window.open(this.href);return false;
jeden, moja pracuja jest w budowy 5.0 silników o Forda
dwa, mamy ecoboost w naszym Fusion (mondeo)i my nienawidzimy!!!!!!!!
ale jeśli masz tem silnik, i chcesz więcej mocy
http://www.livernoismotorsports.com/shop" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.ca/#q=2.3+ecoboost+tuning" onclick="window.open(this.href);return false;
- swiadeka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Turbo
- Kolor: bordowy i białe pasy
Rick dobrze mowi, ale jak juz chcesz cos modzic to, jak już jest turbo, to prosta sprawa. Kwestia utraty gwarancji i byc moze wczesniejszego zuzycia turbiny. Jak poczytasz na necie, to pewnie dowiesz sie jaki potencjal ma silnik. Znalazlem na szybko: http://www.livernoismotorsports.com/product/LPP0108530" onclick="window.open(this.href);return false;
+90HP
+90tq
za 1200 dolkow.
Prostą metoda na zwiekszenie mocy, to podwyzszenie doladowania (z modyfikacja programu), ale, aby bylo to "wzglednie" bezpieczne, to nalezy zalozyc wiekszy cooler. Dzieki temu obnizysz temperature dolotu i mozna poszalec z doladowaniem. Sam cooler zrobiony u nas na zamowienie, to o ile pamietam 500zl. Inne rzeczy, to juz znacznie wiekszy koszt i male przyrosty.
pzdr
+90HP
+90tq
za 1200 dolkow.
Prostą metoda na zwiekszenie mocy, to podwyzszenie doladowania (z modyfikacja programu), ale, aby bylo to "wzglednie" bezpieczne, to nalezy zalozyc wiekszy cooler. Dzieki temu obnizysz temperature dolotu i mozna poszalec z doladowaniem. Sam cooler zrobiony u nas na zamowienie, to o ile pamietam 500zl. Inne rzeczy, to juz znacznie wiekszy koszt i male przyrosty.
pzdr
Arek
-
- Członek Honorowy MKP
Arek ma rację, jeśli dodasz tuning, gwarancja będzie nieważna
Ford wie, jest tune i nie da się ukryć, komputer zarejestruje wszystko
Twój samochód jest szpiegiem, który zgłosi się do Forda przez telefonu komórkowego lub podczas mijania wieży komórkowej
http://www.huffingtonpost.com/2014/01/0 ... 69029.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ford wie, jest tune i nie da się ukryć, komputer zarejestruje wszystko
Twój samochód jest szpiegiem, który zgłosi się do Forda przez telefonu komórkowego lub podczas mijania wieży komórkowej
http://www.huffingtonpost.com/2014/01/0 ... 69029.html" onclick="window.open(this.href);return false;
nie jestem znawcą ale słyszałem ze po zmianie dolotu na rolkach wskakuje aż 20 koników i to samo jest na porządnym wydechu
Jak będzie lepsza pogoda będę po raz drugi na rolkach to napiszę wymieniłem dolot na ROUSHE oraz wydech na BORLE .
EB 2015r. (czekam na mapę)
w Vtech Szczecin obiecali mi 400 koników i to bezpiecznie zasada jest jedna 20% mocy można podnieść bezpiecznie na mapie
Łatwo policzyć 317 + 20% = 380 plus gadżety jak powyżej i mamy spokojnie i bezpiecznie 400 koników
Jak będzie lepsza pogoda będę po raz drugi na rolkach to napiszę wymieniłem dolot na ROUSHE oraz wydech na BORLE .
w Vtech Szczecin obiecali mi 400 koników i to bezpiecznie zasada jest jedna 20% mocy można podnieść bezpiecznie na mapie
Łatwo policzyć 317 + 20% = 380 plus gadżety jak powyżej i mamy spokojnie i bezpiecznie 400 koników
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
Zależy pewnie wszystko od stylu jazdy 400HP po to aby parę razy w roku wystartować na 1/4 spokojnie wytrzyma.
Chyba że ktoś będzie non stop katował na torze to długo nie pojeździ.
Chyba że ktoś będzie non stop katował na torze to długo nie pojeździ.
-
- Członek Honorowy MKP
nie być rozczarowany, jeśli nie dotrzeć do celu bez kilku więcej modów
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
W Vtechu(Kraków) obiecali mi w D-4D 150KM +40KM . Niestety to tak nie działa. Im więcej z silnika jest wyżyłowane tym ciężej wyciągnąć więcej. Przyrost mocy jest logarytmiczny, nie liniowy. Co do stożka: stawia mniejszy opór i samochód dostaje więcej powietrza często bez ingerencji w mapy jedyne co daje to zmniejszenie spalania. Jego położenie też ma znaczenie bo jeśli założyć zwyczajnie stożek w miejsce starego filtra bez osłon to efekt może być odwrotny... Co do wydechu było nawet wałkowane wielokrotnie na forum. Bardzo prawdopodobne, że założenie tych gadżetów i zmiana mapy da to +40KM.stargard pisze:nie jestem znawcą ale słyszałem ze po zmianie dolotu na rolkach wskakuje aż 20 koników i to samo jest na porządnym wydechu
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe