Jeżdżąc dzisiaj po okolicy, zupełnie przypadkowo natrafiliśmy na te oto dwa autka

:
- Corvette ZR1
- stary Shelby GT500 Cobra!
Przechodząc sobie obok jakegoś garażu, zauważyliśmy stojącą na zewnątrz Corvetę. Podchodząc do niej bliżej, kątem oka - przez małe drzwi -zauważyliśmy w garażu jakiegoś starego Mustanga oraz parę osób, które nad czymś dyskutowały. Plan był prosty

- Magda podejdzie i zapyta się czy może zrobić zdjęcia Corvetty, a ja w między czasie skoczę po naszego Mustanga, żeby nim podjechać pod garaż i sprowokować ludzi do wyjścia z niego. Tak też się stało. Gdy zajechałem i stanąłem przy Corvecie, przy której Magda szalała już z aparatem, z garażu wychyliły się zaciekawione głowy i wszyscy wyszli na zewnątrz. No i się zaczeło. Podnoszenie masek, gadka o silnikach, zaglądanie do środka itp. W końcu, jak klimat zrobił się luzacki, zapytaliśmy się, czy możemy przy okazji zrobić zdjęcia temu staremu Mustangowi co jest w garażu. Właściciel stwierdził, że jak najbardziej. Weszliśmy do środka, a tam SZOK! Oryginalny GT500 Cobra. Stan bardzo dobry, albo wręcz idealny.
Mały przebieg. Wyprowadzany na zewnątrz tylko w słoneczne, suche dni na przejeżdżki, zloty czy jazdę na torze. Właściciel ma go od ponad 18 lat. Na pytanie czy może przypadkiem nie chciałby sprzedać, odpowiedział, że najpierw sprzedałby żonę i dzieci. Bo ten samochód to jego dziecko. Ma do nas zadzwonić jak będzie ciepło na wiosnę, na prawdziwą sesję zdjęciową. Obiecał nawet, że da się przejechać. Co za auto!
Zdjęcia dodałem do naszej Galerii.
http://picasaweb.google.co.uk/j.kapitko ... CCarWorld#