kolegi budowa Eleanor dla aktora w Japonii
zbudowany w jego własnego garażu, na 2 samochody
zawieszenie kosztuje $ 16 000. Tył jest cos jak to http://www.heidts.com/static/images/new ... ension.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
silnik powyżej $10 000
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Eleanor w Windsor, Ont, Canada
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1966
- Silnik: inny V8
- Kolor: niebieski
Re: Eleanor w Windsor, Ont, Canada
Tez myslalem o tego typu zawieszeniu z tylu, ale koszty i zabawa z organizacja transportu mnie odstraszyly.
Fajne macie to, ze wlasciwie kazda czesc mozna zamowic nawet "overnight" i projekt idzie do przodu. U nas na glupie srubki czasem trzeba czekac 3 tygodnie i efekt taki, ze ja swojego skladam juz ponad 2 lata ....
Fajne macie to, ze wlasciwie kazda czesc mozna zamowic nawet "overnight" i projekt idzie do przodu. U nas na glupie srubki czasem trzeba czekac 3 tygodnie i efekt taki, ze ja swojego skladam juz ponad 2 lata ....
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: primer,czarny,bialy
nie zawsze jest takie łatwe, w zależności od rodzaju projektu i lokalizacji.
Raz czekaliśmy na drzwi od dynacorn do 66gt, 6 miesięcy później nadal nie ma drzwi.
Projekt co robię teraz, musiałem czekać miesiąc na części pare razy
Moja lokalizacja, wszystko motoryzacyjne co możesz sobie wyobrazić, jest kilka minut do parę godzin jazdy, NPD, KARS, Roush Racing, Livernois Motorsports, Sean Hyland, słynne tunery co czytasz o nich w magazynach, itd. Nawet Summit Racing, jeśli jestem zdesperowany, jade wcześnie rano, jestem w domu wieczorem
Raz czekaliśmy na drzwi od dynacorn do 66gt, 6 miesięcy później nadal nie ma drzwi.
Projekt co robię teraz, musiałem czekać miesiąc na części pare razy
Moja lokalizacja, wszystko motoryzacyjne co możesz sobie wyobrazić, jest kilka minut do parę godzin jazdy, NPD, KARS, Roush Racing, Livernois Motorsports, Sean Hyland, słynne tunery co czytasz o nich w magazynach, itd. Nawet Summit Racing, jeśli jestem zdesperowany, jade wcześnie rano, jestem w domu wieczorem
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: windveil blue
to prawie jak u nas, jak jestesmy zdesperowani to probujemy sami cos dorobic a jak nie to czekamy te miesiace co ty + transport do polski + czas na oclenie przez nasze wspaniale urzedy!!
ale zawsze mozemy prosic o pomoc ricka
ale zawsze mozemy prosic o pomoc ricka

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Członek Honorowy MKP
w Detroit, pare firm mają specjalne miejsca co Kanadyjczycy mogą mieć pakiety przesyłane
5 dolarów za każdy pakiet, otrzymasz amerykański adres, dzwonią do ciebie, kiedy pakiet dotrze.
przekraczania granicy, czasami ty płacisz ten 13% podatku
, czasami ich to nie obchodzi
Wczoraj zamówione części z SummitRacing, dzisiaj będą w Detroit, bezpłatna wysyłka
w niedziele żona chce iść na zakupy w USA
, dostaniemy części po drodze 
5 dolarów za każdy pakiet, otrzymasz amerykański adres, dzwonią do ciebie, kiedy pakiet dotrze.
przekraczania granicy, czasami ty płacisz ten 13% podatku

Wczoraj zamówione części z SummitRacing, dzisiaj będą w Detroit, bezpłatna wysyłka

w niedziele żona chce iść na zakupy w USA

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1966
- Silnik: inny V8
- Kolor: niebieski
U nas przywita Cie cło pewnie z 10-30% w zależności co to jest. Potem VAT 23% liczone od ceny towaru + koszt transportu + cło.
Czyli przykładowo 200 USD towar. 40 USD transport. 200+40 * 1,15 (przykładowe 15% cła) = 276. 276 * 1,23 = 339,5 USD.
Jak sciągasz jakieś bzdury ale o wartosci np 200 czy 300 USD to UC może się nie zgodzić na procedurę uproszczoną tylko jakaś agencja celna musi wypełnić dokument importowy SAD. Zazwyczaj policzą sobie za to jakieś 150 zł = 47 USD. 339,5 + 47 = 386,5 USD. I w ten sposób z 200 USD zrobiło się prawie 400 USD.
Witamy w Polsce
To kiedy Rick się przeprowadzasz ? 
Czyli przykładowo 200 USD towar. 40 USD transport. 200+40 * 1,15 (przykładowe 15% cła) = 276. 276 * 1,23 = 339,5 USD.
Jak sciągasz jakieś bzdury ale o wartosci np 200 czy 300 USD to UC może się nie zgodzić na procedurę uproszczoną tylko jakaś agencja celna musi wypełnić dokument importowy SAD. Zazwyczaj policzą sobie za to jakieś 150 zł = 47 USD. 339,5 + 47 = 386,5 USD. I w ten sposób z 200 USD zrobiło się prawie 400 USD.
Witamy w Polsce

-
- Członek Honorowy MKP
hubi
nie mogę znaleźć czas dla forum, nie wspominając o przeprowadzce
Mamy wesele w przyszłym roku w Polsce, chyba znowu nie mogę jechac, może tylko żona
oh i CJ pony ma bezpłatną wysyłkę do Kanady raz na jakiś czas
ale clo jest
ale na wystawie samochodów, częście, nawet nowe, są bez podatku.
mam rację ALUSTAR? dobrze miałem pickupa
nie mogę znaleźć czas dla forum, nie wspominając o przeprowadzce
Mamy wesele w przyszłym roku w Polsce, chyba znowu nie mogę jechac, może tylko żona
oh i CJ pony ma bezpłatną wysyłkę do Kanady raz na jakiś czas

ale na wystawie samochodów, częście, nawet nowe, są bez podatku.

mam rację ALUSTAR? dobrze miałem pickupa