Czy mogą byc te felgi do V6 2007?
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Camaro SS
- Silnik: inny V8
- Kolor: orange inferno
- Kontakt:
Czy mogą byc te felgi do V6 2007?
Hej koledzy, jestem posiadaczem V6tki z 2007 pony package, zamierzam na dniach zakupić felgi o wymiarze 8x18 cali i zastanawiam sie nad parametrem ET, mianowicie na stronie felgi .pl znalazłem 2 podobające mi sie modele, ale dedykowane do wersji GT, obie maja parametr ET = 45, natomiast felgi dedykowane do V6 maja zazwyczaj ET 35 lub 38, czy zatem wartość 45 jest dopuszczalna w mojej wersji? (oryginalnie w moim aucie sa obecnie felgi 17`,takie jak standardowe w V8 2007)
Poniżej linki do uaptrzonych modeli:
http://www.felgi.pl/felga/oz/versilia/f ... -6/18/p=65" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.felgi.pl/felga/msw/19/ford/m ... -6/18/p=65" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodatkowo zapytam czy opona o wymiarach 245/45 R 18 pasuje do tej felgi? gdyz dedykowana jest 235, ktoś ma/wie/widział?
Sorki jesli powtarzam temat, licze na rady i cenne wskazówki.
Pozdro
Poniżej linki do uaptrzonych modeli:
http://www.felgi.pl/felga/oz/versilia/f ... -6/18/p=65" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.felgi.pl/felga/msw/19/ford/m ... -6/18/p=65" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodatkowo zapytam czy opona o wymiarach 245/45 R 18 pasuje do tej felgi? gdyz dedykowana jest 235, ktoś ma/wie/widział?
Sorki jesli powtarzam temat, licze na rady i cenne wskazówki.
Pozdro
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Kolor: Czarny srebrne pasy
Re: Czy mogą byc te felgi do V6 2007?
Yo
wez nizsze ET będą lepiej wyglądać na aucie gdyż 45 jest głęboko osadzona, nie wiem czy pamietasz jak to u mnie wyglądało/wygląda
do opon uzywaj "kalkulatora rozmiarów opon" porownasz odrazu wysokosc opony itp itd.
a ze co 235/50/18 nie ma?- pełno tego. 245/45 jest jeszcze nizsza i jak nie masz 2 cale obnizonego to bedzie wygladal jak grand cherookie.
A jesli moga byc uzywane opony to ja bede wyskakiwał z moich 235/50/18 miszelę niedługo, choć nie chce mi się sciągać
nie wiem czy razem z felgami nie wystawie.
wez nizsze ET będą lepiej wyglądać na aucie gdyż 45 jest głęboko osadzona, nie wiem czy pamietasz jak to u mnie wyglądało/wygląda

do opon uzywaj "kalkulatora rozmiarów opon" porownasz odrazu wysokosc opony itp itd.
a ze co 235/50/18 nie ma?- pełno tego. 245/45 jest jeszcze nizsza i jak nie masz 2 cale obnizonego to bedzie wygladal jak grand cherookie.
A jesli moga byc uzywane opony to ja bede wyskakiwał z moich 235/50/18 miszelę niedługo, choć nie chce mi się sciągać

-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
kurde kolesie z felgi.pl nawet nie moga stwierdzic czy w/w felgi sie nadaja do Mustanga, bo owa firma "OZ" nie ma do aut amerykanskich specyfikacji
, poza tym faktycznie - to ET 45 schowa koła w błotnik i moze to nieszczegolnie wygladac... zatem pozostaje mi dalej szukac,
Madasek - podeslij na maila zdjecia Twoich kólek, popatrze i sie zobaczy:) iluletnie masz oponki?

Madasek - podeslij na maila zdjecia Twoich kólek, popatrze i sie zobaczy:) iluletnie masz oponki?
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Koledzy drodzy, nadal planuje zakupic feleczki w poslkim sklepie felgi.pl , kolejny upatrzony model to:
http://www.felgi.pl/felga/mak/raptor-5- ... /18/p%3d65" onclick="window.open(this.href);return false;
problem w tym, ze specjalisci z owego sklepu po sprawdzeniu tych felg mowia ,iz nie maja one homologacji do mustanga, felgi te maja parametry 18x8 cala, rozstaw 5x114,3 i ET
40, prosza mnie zatem o dane mojej fabrycznej felgi mustangowskiej by porownac i sprawdzic czy tamta sie nada
... obecnie mam u siebie 17`(takie jak w GT`ku 05-09)
Zatem pytanie do was jesli ktos wie: jakie ET i inne ew. parametry ma typowa mustangowska felga i czy ktos z Was zamawial do swojego felgi nie dedykowane do mustanga -czy pasowaly?
http://www.felgi.pl/felga/mak/raptor-5- ... /18/p%3d65" onclick="window.open(this.href);return false;
problem w tym, ze specjalisci z owego sklepu po sprawdzeniu tych felg mowia ,iz nie maja one homologacji do mustanga, felgi te maja parametry 18x8 cala, rozstaw 5x114,3 i ET
40, prosza mnie zatem o dane mojej fabrycznej felgi mustangowskiej by porownac i sprawdzic czy tamta sie nada
... obecnie mam u siebie 17`(takie jak w GT`ku 05-09)
Zatem pytanie do was jesli ktos wie: jakie ET i inne ew. parametry ma typowa mustangowska felga i czy ktos z Was zamawial do swojego felgi nie dedykowane do mustanga -czy pasowaly?
- Madasek
- Forumowicz
taka se,
coś to ja miałem napisać? acha środek 70,5mm fabrycznie są 17 lub 18 u mnie były 18x8 ET45, homologacja do mustanga omg co oni za pierdoły nie wymyślą nieźle sie uśmiałem... kufa UE zalatuje 

- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
specjaliści to chyba na wyrost...
sprawdź czy otwory na śruby są wystarczająco duże aby dało radę przykręcić mustang-ową nakrętkę. której łeb jest dość duży.
bo jak przyjdzie dobierać jakieś inne to będzie problem znaleźć takie 12 z gwintem 1/2"
nie mam teraz pod ręką ale jak możesz to weź sprawdź ile po zewnątrz ma twój klucz do kół.
może to pierdoła ale ja się zdziwiłem jak nie mogłem włożyć klucza aby przykręcić oryginalna mustang-ową nakrętkę
sprawdź czy otwory na śruby są wystarczająco duże aby dało radę przykręcić mustang-ową nakrętkę. której łeb jest dość duży.
bo jak przyjdzie dobierać jakieś inne to będzie problem znaleźć takie 12 z gwintem 1/2"
nie mam teraz pod ręką ale jak możesz to weź sprawdź ile po zewnątrz ma twój klucz do kół.
może to pierdoła ale ja się zdziwiłem jak nie mogłem włożyć klucza aby przykręcić oryginalna mustang-ową nakrętkę

- Madasek
- Forumowicz
o cenna uwaga
ale nawet te mustangowe felgi też tak maja np do Razorów zamówiłem te nakrętki
http://www.americanmuscle.com/6spline-l ... black.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wąskie z odpowiednim kluczem, nie wiem czy takie coś można dorwać w POlsce

http://www.americanmuscle.com/6spline-l ... black.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wąskie z odpowiednim kluczem, nie wiem czy takie coś można dorwać w POlsce
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
no niestety
niby najwiekszy w PL sklep z felgami ,a wszystkie firmy wychodzi na to ze robia felgi do europejskich aut, natomiast do stangow lipa - zero papierow na to maja,
wiesz - chodzi o kwestie samego pasowania, bo pewnie by sie wszytsko zgadzalo, ale nie chca miec pewnie wtopy -ze wysla klientowi a temu cos nie przypasuje cos podczas zakladania, a ze ja chce cos innego niz fabryczne mustangowskie to szukam czegos w PL:)
Madasek - tylko Ty masz GT , ja mam 4,0 i nie wiem czy te same parametry...ech cos czuje ze bede musial zajrzec od srodka na felgi i tam szukac odpowiedzi albo pojechac na wulkanizacje niech sprawdzaja:)
moze ktos inny probowal zakladac inne felgi niz te z usa?
stang - do felgi dosylaja sluby i nakretki wiec z tym chyba nie bedzie problemu

wiesz - chodzi o kwestie samego pasowania, bo pewnie by sie wszytsko zgadzalo, ale nie chca miec pewnie wtopy -ze wysla klientowi a temu cos nie przypasuje cos podczas zakladania, a ze ja chce cos innego niz fabryczne mustangowskie to szukam czegos w PL:)
Madasek - tylko Ty masz GT , ja mam 4,0 i nie wiem czy te same parametry...ech cos czuje ze bede musial zajrzec od srodka na felgi i tam szukac odpowiedzi albo pojechac na wulkanizacje niech sprawdzaja:)
moze ktos inny probowal zakladac inne felgi niz te z usa?
stang - do felgi dosylaja sluby i nakretki wiec z tym chyba nie bedzie problemu
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
to śrub niech ci nie przysyłają bo z piasty już wystają szpliki,
a nakrętki to muszą być M12x1/2" (jakby specjaliści nie wiedzieli to M12x1,5 to nie jest to samo)
Ja nie miałem czasu na zamawianie ze stanów bo spieszyłem się aby zdążyć na MR11 i założyłem dystanse ze szpilkami pod bardzo fajne nakrętki SD Nutz Alu 12x1.5x33 stożek 19mm srebrne i teraz mam mega wybór tu w Polandzie

Ale te twoje Madasku też zacne
Ja miałem podobny pomysł aby założyć europejskie a konkretnie niemieckie Tomasony, było trochę nerwów i stresu kiedy nie chciały od tak pasować, ale dało radę i 3ci sezon mnie juz cieszy taki widok
a nakrętki to muszą być M12x1/2" (jakby specjaliści nie wiedzieli to M12x1,5 to nie jest to samo)
Ja nie miałem czasu na zamawianie ze stanów bo spieszyłem się aby zdążyć na MR11 i założyłem dystanse ze szpilkami pod bardzo fajne nakrętki SD Nutz Alu 12x1.5x33 stożek 19mm srebrne i teraz mam mega wybór tu w Polandzie

Ale te twoje Madasku też zacne

Ja miałem podobny pomysł aby założyć europejskie a konkretnie niemieckie Tomasony, było trochę nerwów i stresu kiedy nie chciały od tak pasować, ale dało radę i 3ci sezon mnie juz cieszy taki widok