Witam, planuję zakup felg 19" Av1 Zx
na przód rozmiar opony 235/40 R 19
na tył rozmiar opony 255/45 R 19
co o tym sądzicie jakie jest wasze zdanie> a może ktoś ma podobne rozmiary założone na aucie ?
dzięki za podpowiedź i ewentualne sugestie
pozdrawiam.
Felga 19" jaki rozmiar opony
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
Re: Felga 19" jaki rozmiar opony
Cześć
Żaden z tych rozmiarów nie jest fabryczny. Z przodu za niska opona, małe koło będzie głupio wyglądać i źle jeździć, z tyłu odwrotnie, za wysoka opona (przy 255 profil powinien być 40). Duża różnica w wymiarze zewnętrznym koła może spowodować problemy z abs/esp i uniemożliwi przekładki przód - tył.
Przy feldze 19 wybieraj z tych rozmiarów: 245/45 albo 255/40 albo 275/40.
Żaden z tych rozmiarów nie jest fabryczny. Z przodu za niska opona, małe koło będzie głupio wyglądać i źle jeździć, z tyłu odwrotnie, za wysoka opona (przy 255 profil powinien być 40). Duża różnica w wymiarze zewnętrznym koła może spowodować problemy z abs/esp i uniemożliwi przekładki przód - tył.
Przy feldze 19 wybieraj z tych rozmiarów: 245/45 albo 255/40 albo 275/40.
Ja mam przód 245/45/19 tył 275/40/19 i jest spoko przyjemnie się jeździ także polecam takie rozmiary

"jejku" masz jakieś zdjęcia ? podeślij coś żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało. mi się strasznie podobają AV1 Zx1 19"
Ale ja nie mam tych felg co napisałeś tylko takie rozmiary opon. A jeśli chodzi o zdjęcia to wieczorem postaram się zrobić i wrzucić.
edit; jakieś zdjęcia znalazłem na szybko poszły na priv
edit; jakieś zdjęcia znalazłem na szybko poszły na priv