Opony zimowe do mustanga GT
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
Opony zimowe do mustanga GT
Witam! Co prawda "lato" jeszcze w pełni ale powoli rozglądam się za oponami zimowymi do mustanga GT 2017r. Chciałbym kupić opony do seryjnych 19. Czy to dobry pomysł czy powinienem szukać czegoś mniejszego? Zależy mi na bezpieczeństwie cena gra drugorzędową rolę. Co moglibyście polecić? 

Re: Opony zimowe do mustanga GT
Ja mam Yokohama W.drive V905 i sa rewelacyjne. Przejezdzilem cala zime (kon to daily car) w roznych warunkach i nigdy mnie nie zawiodly. Tak jak swym letnim (hankook) dalbym 4, 4 plus to zimowym yokohamom 6.
Dzięki za pomoc, na pewno wezmę pod uwagę wasze opinie
już wiem w co celować. Co sądzicie o pirelli sottozero 3?

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Gt
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby red
https://www.oponeo.pl/dane-opony/nexen- ... #126042566" onclick="window.open(this.href);return false; Przejeżdżałem na tych oponach 8tys km od grudnia do marca w śniegu i deszczu polecam
potwierdzam powyższe opinie o Yokohama W.DRIVE V905
dwa sezony przejeździłem (pewnie w sumie około 20 000 km w zimie) i są rewelacyjne
Polecam je
dwa sezony przejeździłem (pewnie w sumie około 20 000 km w zimie) i są rewelacyjne
Polecam je
- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: MAGNETIC
Dwie zimy przejechałem na Pirelli Sottozero II i są wporządku całkiem. Rozmiar taki jak fabryczne w nowym Mustangu.
Ja również polecam te co Adiasu (nexen winguard sport) jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny to wydaje mi się że lepszych nie ma, niektórzy pewnie boją się zaryzykować bo koreańskie bo tanie, ale nie zawsze tanie oznacza słabe. W tym wypadku moje oczekiwania co do opony się spełniły może ciut bardziej uważam przy większych ulewach jak jest bardzo mokro, ale przy mocy 305 czy 420 koni, nawet na oponach za 5 tyś zł przy mocniejszym wciśnięciu gazu można się przejechać, tyle że na tych może być delikatniej łatwiej 

Miałem Nexen Winguard w seacie Ibiza Cupra i Audi TT i byłem zadowolony właśnie stosunek jakość cena super ale chyba zainwestuje w yokohamy 

Od kilku dni mocno szukam opon zimowych, na forum przeczytałem kilka wątków i widzę najwięcej pozytywnych opinii ma Yokohama V905.
Mimo to postanowiłem zapytać bo może ktoś jeszcze dołoży swoje 3 grosze.
Szukam 235/50/18 dla V6 z 2014r i waham się pomiędzy:
- Goodyear UG Performance G1
- Yokohama W.drive V905
- Hankook evo2 W320
- Michelin Alpin PA4
- Pirelli SottoZero 3
Jeszcze 2 tygodnie temu byłem przekonany że kupie Michelin ale opinie na oponeo i nie tylko zbiły mnie z tropu.
Ostatnio byłem już gotów kupić Goodyear a teraz chodzi mi po głowie jeszcze Yokohama
Mimo to postanowiłem zapytać bo może ktoś jeszcze dołoży swoje 3 grosze.
Szukam 235/50/18 dla V6 z 2014r i waham się pomiędzy:
- Goodyear UG Performance G1
- Yokohama W.drive V905
- Hankook evo2 W320
- Michelin Alpin PA4
- Pirelli SottoZero 3
Jeszcze 2 tygodnie temu byłem przekonany że kupie Michelin ale opinie na oponeo i nie tylko zbiły mnie z tropu.
Ostatnio byłem już gotów kupić Goodyear a teraz chodzi mi po głowie jeszcze Yokohama