Witajcie,
mam teraz założone felgi 18 x 8 i laczki 235/50/18. Niedługo zmieniam felgi na 18 x 8.5 (przód) i 18 x 9.5 (tył). Na przód chcę zostawić stare opony (235/50/18), a na tył dać nowe 255/45/18. Z "tabelek" wynika, że takie opony da się założyć na tę szerokośc felg, ale zastanawiam się jak to będzie wyglądać - czy nie będzie za wąsko w stosunku do szerokości felgi? Może ktoś ma podobną konfigurację (235 opona / 8.5 felga i 255/9.5 felga) i może się podzielić spostrzeżeniami?
I drugie pytanie - mam u siebie wgranego STC. Czy jak zmienię felgi/opony (jak podałem powyżej) to trza będzie coś przestrajać?
zmiana felg i opon V6
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Re: zmiana felg i opon V6
Będzie zajebiscie
na tył to odpowiedni rozmiar do tych felg , zobacz że Ford Racing na felgach 18x9,5 zaleca taki rozmiar http://www.tirerack.com/wheels/WheelClo ... sort=Brand" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiem jak w Twoim przypadku ale w Bama Performance musiałem podać rozmiar opon i firmę nawet , chyba ma znaczenie....
A masz jakiś namiar na oponki? bo ja potrzebuje kupić 245/45R19 , myślałem o Falken ale jakby znaleśc za dobre pieniądze Pirelli to bym wziął.

Nie wiem jak w Twoim przypadku ale w Bama Performance musiałem podać rozmiar opon i firmę nawet , chyba ma znaczenie....
A masz jakiś namiar na oponki? bo ja potrzebuje kupić 245/45R19 , myślałem o Falken ale jakby znaleśc za dobre pieniądze Pirelli to bym wziął.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Rogu
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Ognisty
- Kontakt:
Re: zmiana felg i opon V6
Może uda mi się coś załatwić Pirelli. Potrzebuję kilka dni, dam znać.
Dzięki.
Dzięki.
Where did You get this car?? It's not a car baby...it's a Mustang...