Flat Rock - OPOLE zabezpieczenie karoserii

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
STOREOPOLE
Młodszy Forumowicz
Model: S550
Kolor: wszyskie

Flat Rock - OPOLE zabezpieczenie karoserii

Post autor: STOREOPOLE » 2015-08-29, 09:29

FoMoCo twierdzi że nowy Mustang to wizytówka marki , i trzeba przyznać że chłopaki się przyłożyli nie tylko do samego projektu ale też do detali takich jak np. zabezpieczanie karoserii.
Często obserwowałem jak auta premium zabezpieczone białą folią na nadkolach masce i dachu i trochę zazdrościłem ,że nie żałują środków też tam, gdzie wzrok Klienta nie sięga.
ale Mustang, nakrywa to czapką.

http://imageshack.com/a/img540/9059/xbdz2b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.com/a/img661/9332/dWHDkM.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.com/a/img661/189/HnQxd8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz
Model: 2016 Mustang GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Magnetic

Re: Flat Rock - OPOLE zabezpieczenie karoserii

Post autor: stanglex » 2015-08-29, 10:24

Wizytówka marki? Słowa, słowa i tylko słowa. A ten pokrowiec ma raczej za zadanie zakrywać mankamenty, a nie chronić przed uszkodzeniami ;)
Kontrola jakości w Flat Rock nie istnieje!!!
Poniżej zdjęcia mustanga, którego pierwszy raz zobaczyłem na żywo. Po tym co zobaczyłem boję się dnia odbioru mojego mustanga.
Załączniki
IMG_6666.JPG
IMG_6667.JPG
IMG_6668.JPG
IMG_6679.JPG
IMG_6680.JPG

Z: 05/2015
O: 04/2016

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP
Model: GT '15
Kolor: Race Red

Post autor: Stangdaro » 2015-08-31, 22:36

Ludzie weźcie się trochę w garść bo widzę że nie mieliście dotychczas chyba styczności z samochodami zza wielkiej wody...
kolega kupił X6 za bagatela 2x tyle... samochód wcale nie jest idealny a i jeszcze śmieci ma w lakierze mimo że proszkowo lakierowane i niby BMW :dobani: Chyba nie znacie dopuszczalnych norm przyjętych w motoryzacji dotyczących chociażby odchyłek dotyczących szczelin... jak chcecie to przecież na pewno znajdziecie za takie pieniądze tego typu samochód który ma taki wypas, V8 pod maską, takie osiągi i historię... TO JEST MUSTANG A NIE MAYBACH jak tak czytam te posty co niektóre to mam wrażenie że chyba niektórzy tu kupują Mustanga nie dla tego że to właśnie Mustang tylko dla tego że chcą sportową furę za grosze... a Koledze latającego po salonach z lupą polecam obejrzenie jeszcze dokładne np Lamborghini...
I proszę nie pisać że bronię Forda bo tak się składa że chyba nie ma na tym Forum drugiej osoby która niezmiennie od 19 lat jeździ Mustangami... Mustang to niedrogi Amerykański muscle car którego albo się kocha albo nienawidzi za to jaki jest a nie się z lupą ogląda... chyba nie widzieliście poprzednich generacji :cisza:

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-08-31, 22:53

:ok:

Darku, nawet jakby Mustang kosztował 50k PLN to i tak byłoby takie narzekanie... Ja nie kupiłem samochodu za 600k PLN, aby teraz każdy taki mankament przeżywać. No cóż, zdarza się, trudno, to jest samochód z V8 za marne 170k PLN! NOWY Z SALONU! Na forum sprzedają klepnięte poprzednie generacje niewiele taniej! Moim zdaniem wnętrze i wszystko inne rekompensuje te problemy dziesięciokrotnie...

Jazda tym samochodem to sama przyjemność.
Ostatnio zmieniony 2015-08-31, 22:56 przez .3lite, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Stangdaro » 2015-08-31, 22:59

A ja widzę bo jak zacznę oglądać inne samochody nawet dużo droższe z klasy premium w taki sposób to też mankamenty znajdę... i mogę się nawet o to założyć jak koleżanka chce :P

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2015-09-01, 08:36

Stangdaro pisze: Mustang to niedrogi Amerykański muscle car którego albo się kocha albo nienawidzi za to jaki jest a nie się z lupą ogląda
Kolego na tym forum jestem od 2009, mustanga mam od 2005. Wcześniej pomieszkiwałem w USA i też jeździłem Mustangami. Nie mów mi więc czym jest Mustang. Ja doskonale wiem, że to gówniany samochód, lubiany przez wielu i bardzo fotogeniczny.

Mój wpis odnosił się do "wielkich słów" sprzedawcy, który chyba nie bardzo wie co sprzedaje, a auto ma od cholery wad i niedoróbek, których w Europie w Dacii nie znajdziesz. Normy, tak są, ale to co jest na tym konkretnym mustangu przekracza wszystkie normy. Odsyłam na mustang6g, gdzie Amerykanie masowo narzekają na misalignment, a znają ten samochód od lat 50, nie 19.

Wybacz, ale śmieszą mnie takie wpisy jak Twój, gdzie do przedmiotu codziennego użytku dorabia się ideologię.

Awatar użytkownika
STOREOPOLE
Młodszy Forumowicz
Model: S550
Kolor: wszyskie

Post autor: STOREOPOLE » 2015-09-04, 13:36

Prywatnie uważam że trochę racji ma każda ze stron .
Rozumiem przeświadczenie nabywców ze auto za 200 kawałków powinno być możliwie symetryczne,
ale w tym segmencie jest to cena jest jak z fast fooda a jeśli się najadłem w Maku do pełna hambuksami za 9złoty i czuje się syty i szczęśliwy to nie przejmuje że mi cholesterol skoczył,

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Silnik: inny V8
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2015-09-04, 14:15

Jeśli jesz hambuksa w maku za 9 pln to cholesterol na pewno Ci skoczy. I pewnie jeszcze parę innych wskaźników zdrowotnych.
Ale oprócz maka są jeszcze inne fastfoody bazujące na ryżu i warzywach, które nie drenują kieszeni i nie podnoszą cholesterolu :)

200 k to cena zabójcza za auto z takimi parametrami. Najniższa na rynku bez dwóch zdań i dlatego Ford zgarnie ten rynek. Przewiduję, że w przyszłym roku zapisy na Mustang Race rozejdą się w 2 minuty ( w tym roku rozeszły się w "aż" 25 minut).

Niemniej jednak nawet w filarze polskiej motoryzacji Fiacie 126p szyby wklejano prosto. I to trzeba poprawić.

STOREOPOLE - zapraszamy na nasze imprezy, przyjedźcie jakąś fajną wersją (tylko nie obklejoną jak słup ogłoszeniowy). Wtedy poczujecie do sprzedajecie :) i zobaczycie dlaczego szyba musi być prosto wklejona a maska nie może drgać :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kuba Sikora
Rzecznik MKP

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Silnik: inny V8
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2015-09-06, 22:04

B0kiem pisze:za 9 zł masz wybór co możesz zjeść, od maka przez chińczyka po domowy obiad w mlecznym barze, a za 200k nie masz wyboru pośród aut z V8 i z mocą ponad 400 koników :)

@Kuba dlaczego ? ;)
Dla tych samych powodów dla których PB95 kosztuje u nas tyle ile kosztuje a nie 2,3 pln za litr jak w USA.
Odwieczne pytanie: jak w Stanach to robią, że auta i paliwo kosztują tyle ile kosztują a u nas "NIEDASIĘ".

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Stangdaro » 2015-09-08, 09:50

A jeszcze co do spasowania to przed wydaniem każdy dealer jest zobowiązany do przeprowadzenia przeglądu zerowego, czyli sprawdzenia całego samochodu łącznie z pasowaniem elementów... być może ten akurat egzemplarz został wstawiony na salon przed przeglądem... szybę zawsze można zgłosić na gwarancji do poprawy. Ford jest akurat taką marką która reaguje na uwagi klientów więc podejrzewam że jeśli będą uwagi dotyczące wklejenia szyby to zostanie ogłoszona akcja serwisowa na poprawę wklejenia

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2015-09-08, 10:36

Stangdaro pisze:A jeszcze co do spasowania to przed wydaniem każdy dealer jest zobowiązany do przeprowadzenia przeglądu zerowego, czyli sprawdzenia całego samochodu łącznie z pasowaniem elementów... być może ten akurat egzemplarz został wstawiony na salon przed przeglądem... szybę zawsze można zgłosić na gwarancji do poprawy. Ford jest akurat taką marką która reaguje na uwagi klientów więc podejrzewam że jeśli będą uwagi dotyczące wklejenia szyby to zostanie ogłoszona akcja serwisowa na poprawę wklejenia
Z szybą nie da się nic zrobić, bo jak informują nasi amerykańcy koledzy spieprzona jest blacharka i dlatego nie da się szyby równomiernie osadzić.

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2015-09-08, 11:16

@stanglex to prawda, że plastiki w tym egzemplarzu są w niektórych miejscach poprzyklejane na taśmę dwustronną, skóra na desce rozdzielczej to guma a wstawki aluminiowe to plastiki? bo spotkałam się z taką recenzją jednego oglądacza w bemo. Zraził się do mustangów i nie zamówi :) powinni schować ten samochód bo straszy ludzi ;)

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2015-09-08, 11:26

B0kiem pisze:@stanglex to prawda, że plastiki w tym egzemplarzu są w niektórych miejscach poprzyklejane na taśmę dwustronną, skóra na desce rozdzielczej to guma a wstawki aluminiowe to plastiki? bo spotkałam się z taką recenzją jednego oglądacza w bemo. Zraził się do mustangów i nie zamówi :) powinni schować ten samochód bo straszy ludzi ;)
Nie widziałem, aby coś było poprzyklejane na taśmę dwustronną, ale nie sprawdzałem auta pod tym kątem. Skóra na desce to plastik, bo to nie jest wersja z pakietem premium, skóra na górnej części deski jest tylko w samochodach z PP, auta bez PP mają deskę z tworzywa imitującego skórę i sztuczne szwy. Specyfikacja niestety nas o tym nie informowała, podobnie jak o innym, gorszym plastiku na drzwiach.
Nie badałem, czy coś co wygląda na aluminium jest nim naprawdę. W amerykańskich samochodach to jednak norma, że plastik udaje aluminium. Jeśli tak jest w przypadku mustanga 2015, to ten konkretny egzemplarz nie jest jedyny.

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Stangdaro » 2015-09-08, 16:13

stanglex pisze:
Stangdaro pisze:A jeszcze co do spasowania to przed wydaniem każdy dealer jest zobowiązany do przeprowadzenia przeglądu zerowego, czyli sprawdzenia całego samochodu łącznie z pasowaniem elementów... być może ten akurat egzemplarz został wstawiony na salon przed przeglądem... szybę zawsze można zgłosić na gwarancji do poprawy. Ford jest akurat taką marką która reaguje na uwagi klientów więc podejrzewam że jeśli będą uwagi dotyczące wklejenia szyby to zostanie ogłoszona akcja serwisowa na poprawę wklejenia
Z szybą nie da się nic zrobić, bo jak informują nasi amerykańcy koledzy spieprzona jest blacharka i dlatego nie da się szyby równomiernie osadzić.
Ciekaw jestem czy ktoś z amerykańskich kolegów wyciął szybę i fizycznie to sprawdził czy wróży z fusów...

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Stangdaro » 2015-09-08, 16:16

co do skóry to ciekaw jestem który obecnie z produkowanych samochodów ma naturalną skórę w środku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”