Propozycja drobnych zmian na forum klubu

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Propozycja drobnych zmian na forum klubu

Post autor: Pavulon_ » 2009-02-23, 23:57

Tak czytając forum nasze i różne inne ;) pomyślałem że warto wprowadzić kilka udogodnień. Oczywiście niech zadecyduje głos ludu i moderatorów ;)

1. Przydałby sie wątek coś na wzór z czeskiej strony klubu z informacją rocznika stangów i ich posiadaczy

http://www.mustangridersclub.cz/clenove.html

od czasu do czasu ktoś pyta " czy taki już w klubie jest ", "ile mamy tych roczników" a ile tamtych itp. tym sposobem mamy wszystko poukładane

2. Propozycja aby w Galerii aby nie było zamieszania tytułowanie wątku z galerią zdjęć właściciela auta odbywa się w sposób: [nick] - model, rocznik.

3. W Garażu dobrzy by było podkleić kilka ważnych tematów których nie trzeba szukać dla osoby zainteresowanej ( nie ma tych wątków jeszcze dużo ale najważniejsze powinny być łatwo dostępne) np.
- tych aut unikamy
- zakup sprowadzenie itd.
- zanim kupisz mustanga przeczytaj
- inne ?

jak popisałem jakieś głupoty to dajcie znać :P od piątku jestem przeziębiony, prawopodobnie z powodu rozłąki ze stangiem :rotfl:

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-02-24, 00:17

Ja - Za !!

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2009-02-24, 03:03

Signed :)

You can never have too much power, just not enough traction.

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-24, 08:26

Pavulon_ pisze:1. Przydałby sie wątek coś na wzór z czeskiej strony klubu z informacją rocznika stangów i ich posiadaczy
Jestem Za, ale czy wrzucać każdego kto ma w opisie mustanga, czy auto musi być pokazane, czy wystarczy że użytkownik jest i odpisuje na PW? A nie taki co ma zero postów, lub jeden w dziale giełda.
Pavulon_ pisze:2. Propozycja aby w Galerii aby nie było zamieszania tytułowanie wątku z galerią zdjęć właściciela auta odbywa się w sposób: [nick] - model, rocznik.
Dokładnie :)
Pavulon_ pisze:3. W Garażu dobrzy by było podkleić kilka ważnych tematów których nie trzeba szukać dla osoby zainteresowanej ( nie ma tych wątków jeszcze dużo ale najważniejsze powinny być łatwo dostępne) np.
- tych aut unikamy
- zakup sprowadzenie itd.
- zanim kupisz mustanga przeczytaj
- inne ?
Dobry pomysł, co prawda temat "Tych aut unikamy" zamienił bym na "Bite Mustangi na rynku", lub "Postłuczkowe Mustangi na rynku" - unikanie jest rzeczą względną i co i raz się ktoś będzie czepiał a czy ktoś unika czy nie jest rzeczą względną.

Dodałbym do tego że każdy kto się loguje na forum powinien dostać na PW lub emailem jakieś info. Np. linki do tematów takich jak:
Tych aut unikamy
Zanim kupisz
i jakiś nowy temat z opisem modeli i roczników, który objaśnia co to jest SN95 przed i po liftem co do jest S197 i jak się nazywa bierzący model.... bo ja sam nie wiem :) Taka podstawowa wiedza :)

Sporo ludzi nie łapie się w forum od razu... Nie każdy kto się zapisał ma 20-30 lat i łapie się biegle w forum, są napewno i tacy co odświętnie siadają do kompa, mają 60lat i Shelby z lat 70tych w garażu :) - Może trochę przesadzam.... :wstyd:

Ja bym dodał jeszcze jedną zmianę.

Korzystam chyba w sumie z 10 for.... Na jednych bywam codziennie w domu i w pracy, na innych sporadycznie w domu i w pracy, na innych jeszcze nic nie piszę ale trzeba być zalogowanym do czytania - też korzystam z domu i zpracy... W firmie mam stałe IP, w domu zmienne - Neo.

I powiem Wam że to JEDYNE forum, które ma na maksa spitolone logowanie. Nie ma mnie od miesiąca lub dwóch na forum X, wchodzę i jestem zalogowany. Na tym forum loguję się dziennie MINIMUM dwa razy - 1.w pracy, 2.w domu. Jak zresetuje IP to kolejny raz... Czy nie można tego w końcu naprawić???

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-02-24, 08:42

mnie nie loguje ani w domu ani w pracy. Jedyna różnica to że w domu od razu mi podaje login i hasło. - kicha straszna

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2009-02-24, 10:50

A i jeszcze jedno.

Jak jest temat, w którym mój post jest ostatni i jak dodam coś nowego to dopisuje to do starego postu ale nie zmienia jego daty na aktualną - przez to temat dalej wisi gdzieś na szarym końcu jako stary. Tak było z płynem chłodniczym musiałem nowy temat otwierać żeby przebić się na wierzch.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-02-24, 11:02

ja sobie z tym radziłem "nałokoło", kasowałem tamten i pisałem nowy ze starym tekstem + dopiskiem, ale fakt że to niewygodne

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-02-24, 11:17

SeaBiscuit pisze:A i jeszcze jedno.

Jak jest temat, w którym mój post jest ostatni i jak dodam coś nowego to dopisuje to do starego postu ale nie zmienia jego daty na aktualną - przez to temat dalej wisi gdzieś na szarym końcu jako stary. Tak było z płynem chłodniczym musiałem nowy temat otwierać żeby przebić się na wierzch.
poprawione ,nie będą się łaczyć
Dakota pisze:Modku, Adminku?? Dostanę bardziej pojemną skrzynkę na wiadomości?
poprawione
Maks. wiadomości w Skrzynce 100
Maks. wiadomości w Wysłanych 100
Maks. wiadomości w Zapisanych 100

A teraz jak jest z autologowaniem ? Prosze sprawdzić.

Resztą poruszonych spraw musi się zająć andronik :zawstydzony:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2009-02-24, 11:29

alfatech pisze:
SeaBiscuit pisze:A i jeszcze jedno.

poprawione ,nie będą się łaczyć
Dakota pisze:Modku, Adminku?? Dostanę bardziej pojemną skrzynkę na wiadomości?
poprawione
Gitara działa ;)

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2009-02-24, 12:16

Na pocztek chcialem podziekowac adminom za dobra robte nad forum :)

A teraz zaproponowac jeszcze jedna zmiane. Czy to nasze forum musi byc az tak zagniezdzone? Zeby znalezc taki Humor np., ktory bardzo lubie czytac z kumplem, zagladam do "Wszystko poza Mustangiem" i szukam, szukam i dopiero po jakims czasie zobaczylem, ze jest jeszcze "Wszystko poza Mustangiem » O wszystkim i o niczym". Jaka to roznica? Skoro "Wszystko poza Mustangiem" to i Humor podpada pod te kategorie i kazda inna pierdola...

Innymi slowy: Czy nie mozna uproscic struktury z deczka?

Dzieki

Tomasz
Obrazek
Obrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2009-02-24, 12:26

Pavulon_ pisze:. Przydałby sie wątek coś na wzór z czeskiej strony klubu z informacją rocznika stangów i ich posiadaczy
Może mógłbm coś takiego wydłubać, dawno tego nie robiłem (stron znaczy się), ale chyba dałbym rade.
Radek pisze:Jestem Za, ale czy wrzucać każdego kto ma w opisie mustanga, czy auto musi być pokazane, czy wystarczy że użytkownik jest i odpisuje na PW? A nie taki co ma zero postów, lub jeden w dziale giełda.
No właśnie też nie wiem. Może zrobić dostęp dla każdego z liczbą postów powyżej 50, czy ileś tam, lub zasłużonego na forum? :zdziwko:
pluzz pisze:Innymi slowy: Czy nie mozna uproscic struktury z deczka?
OK, zrobione.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-24, 15:18

pluzz pisze:Na pocztek chcialem podziekowac adminom za dobra robte nad forum
Mamy lizusa :hyhy:

pluzz pisze:Innymi slowy: Czy nie mozna uproscic struktury z deczka?
Jestem za. Przy okazji można usunąć PUSTY temat: masz juz mustanga, pochwal się nim.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2009-02-24, 15:34

dziękujemy modom za wszystkie poprawki :D

teraz prośba do użytkowników aby w Galerii poprawili tytuły wątków ze swoimi ślicznymi koniami na:

[nick z forum] - model auta, rocznik - tak aby było to jednolite.

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2009-02-24, 15:54

Pavulon_ pisze:[nick z forum] - model auta, rocznik - tak aby było to jednolite.
OK zrobione ;) link

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2009-02-24, 15:56