na wstępie się przywitam... jestem Tomek z Pruszkowa, mam 36lat.. tyle o mnie. ;]
Razem z żoną zdecydowaliśmy, że sprzedajemy naszą flotę zabawek i czas na poważne i dostojne auto. Naszym marzeniem było i jest posiadanie Mustanga z lat 1964-1968. Jako że póki co zbieram informacje o dostępnych modelach i odszyfrowuję co znaczą tajne oznaczenia 'code' (przy okazji gdyby ktoś miał link gdzie znajdę objaśnienia to bardzo proszę o udostępnienie), wiemy na tą chwilę tyle że na pewno chcielibyśmy auto z silnikiem V8. Typ nadwozia nie ma znaczenia. Nie mamy zbyt wielkich funduszy (30-40tyś.zł) co od razu zawęża poszukiwania do modelu do odrestaurowania.
Z czasem odbudowy nam się nie spieszy, ma to dostarczyć przyjemności (choć pewnie będą chwile złości). Mam też własny garaż, masę narzędzi (blacharskich również) więc odbudowa głównie we własnym zakresie co na pewno rzutować będzie na obniżenie kosztów do niezbędnych wydatków.
Prosiłbym Was o pomoc i rady czym się kierować przy wyborze i zakupie ? (tematy na forum czytam od tygodnia oraz inne materiały w internecie)
Na początku przeglądania ofert wpadło nam w oko to ogłoszenie: http://www.california-classic-cars.com/ ... 119&sold=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena dość atrakcyjna chyba... Odszyfrowałem też, że oryginalnie powinien tam być silnik R6 a jest V8?
Co znawcy sądzą o tym egzemplarzu? Warto pociągnąć temat czy sobie darować?
Przepraszam za masę pytań ale jako laik i żółtodziób nie chcę wdepnąć w kupę

Serdecznie pozdrawiam
Tomek