TPS pisze:Jest fajnym autem z charakterem. Nowy Mustang też jest fajnym autem, ale czy nadal z charakterem Pony/Muscle Cara?
Jeśli tego nie widzisz, to współczuję
B0kiem pisze:8 VII, zamawiałam przez B-stok bo to znajomi rodziców, ale zaliczka i odbiór jest na Łódź. O VIN nie pytałam jeszcze, nie wiem czy chcę go znać na razie
TPS pisze:Jest fajnym autem z charakterem. Nowy Mustang też jest fajnym autem, ale czy nadal z charakterem Pony/Muscle Cara?
Jeśli tego nie widzisz, to współczuję
Ale czego tu współczuć - przecież DEZO wyraźnie napisał, że prowadzi się jak A5, więc mnie na takim charakterze Mustanga nie zależy Zakładam też, że jako posiadacz Mustanga od Dezo, gdzie on posiada już następnego s197 wie co mówi. Ja sobie zdanie i tak wyrobię, ale swoje uprzedzenia już mam i nie wyobrażam sobie hybrydy amerykańskiej legendy z Audi A5
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
Ja podsumuję to tak w sumie jak amerykanie, better car, not really design... Co oczywiście jest kwestia gustu.
On jest po prostu tani i dobry, z wyglądu nie dla tradycjonalistów.
Każdy ma swoją opinię i nic z tym nie da się zrobić, trzeba nauczyć się z tym żyć. Niektórzy mają już swoją opinie (tu: uprzedzenia) na temat nowego Mustanga, a inni mają swoją opinię na temat takich opinii, a najlepiej takie opinie podsumował chyba nowy-stary felietonista polskiego wydania Top Gear (Frankowski)
To że Mustang zachowuje się na drodze pewnie jak A5 nie jest wadą tylko zaletą, bo nie sadzę że zatracił pozostałe cechy muscle cara, nadal jest mocny i wymagający. Stawianie tezy, że gówniane prowadzenie jest zaletą to kuriozum. Nadto, jak wynika z testów wszystkie pozostałe muscle cary jak Challenger i Camaro prowadzą się lepiej niż nowy Mustang. Cholera coś jest nie tak, ale ok to nie ma sensu, każdy pozostanie przy swoim.
A teraz z innej beczki pytanie do znawców o zawieszenie pneumatyczne np. od Air lift. Jak ono się ma do standardowej konstrukcji amor i sprężyna? Chodzi o właściwości sportowe? Pomijam fakt, że auto na najniższym poziomie ustawień wygląda zbyt "murzyńsko". Chodzi mi o same właściwości takiego zawieszenia, co o tym wiecie?
Producent twierdzi, że jest to sportowe zawieszenie, jedną z jego zalet jest mniejsza masa w stosunku do fabryki. Użytkownicy twierdzą, że auto na niższym ustawieniu niż sprężyna Eibacha jest bardziej komfortowe i lepiej się zachowuje.
O, poznaję! To ten, w którym ja wiesz co robiłem
Celibad - gratulację. Naklej na niego czarne pasy w poprzek. Wraz z oryginalnym wydechem będzie wypisz wymaluj osa.
A tak na serio, to fajny Mustang. Szerokiej drogi życzę!