B0kiem pisze:Jeśli chodzi o moc silnika to na pewno nie ma sobie równych, m4 lub rs5 jest dwa razy droższe, za 200k+/- coupe to w grę wchodzi jeszcze bmw 4 lub audi 5, pod koniec roku pojawi się jeszcze lexus rc. Póki co widziałam na żywo tylko mustanga bez premium, ciekawa jestem jak jakościowo wygląda środek z tym pakietem.
Z tego co wcześniej czytałam na forach, wiem że właściciele narzekają na niedopracowania w środku i takie rzeczy jak np. brak zaślepek w klapie bagażnika i ubytki w lakierze pod klapą ze względu na obijanie się jej przy zamykaniu o plastikowe elementy przy światłach, niektórzy narzekają również na złe spasowanie klapy bagażnika z resztą auta. Pierdoły tj. zacinanie się klapki wlewu paliwa albo za duże przyciski na kierownicy, trzeszczące elementy na desce, nieprawidłowo działająca klima tj. brak automatycznego zapamiętywania ustawień.
Nawet jeśli Mustangowi ma odpadać klapa bagażnika, to też bym go kupił, ale pod warunkiem że będzie w wolnossacej wersji GT 420 KM
Kiedyś na forum Porsche pewien user pytał o 911 Cabrio, a szczególnie jakie najlepiej nagłośnienie zamówić i jaka jest akustyka wnetrza
Jak ktoś chce ideale wnętrze, akustykę i nagłośnienie, to powinien udać się np. do filharmonii, ... najlepsza akustyka w 911 to silnik Boxser w wersji S, czyli taki odpowiednik Fordowego GT 5,0 .

... przy prędkości pow 150 km/h i tak nic nie słychać oprócz silnika.
Dla mnie może być ten Mustang źle spasowany, bez zaślepek bagażnika, może posiadać za duże przyciski na kierownicy, .. .ale to nic nie znaczy w przypadku banana na twarzy z jazdy Cabrio z rasowym silnikiem V8 420 KM
J.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)