Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Śmiem się z Tobą nie zgodzić.
Mam wielu kolegów/znajomych, którzy po prostu nie lubia szeroko pojętej motoryzacji europejskiej.
Część z nich jeździ "japońcami", a część "amerykańcami" i nawet gdyby AMG i M Power kosztowało tyle co Mustang czy 370Z lub coś podobnego, to i tak by nie kupili.
Ja sam tez zawsze marzyłem o AMC i wybór był pomiędzy Mustangiem a Challengerem.
Mam wielu kolegów/znajomych, którzy po prostu nie lubia szeroko pojętej motoryzacji europejskiej.
Część z nich jeździ "japońcami", a część "amerykańcami" i nawet gdyby AMG i M Power kosztowało tyle co Mustang czy 370Z lub coś podobnego, to i tak by nie kupili.
Ja sam tez zawsze marzyłem o AMC i wybór był pomiędzy Mustangiem a Challengerem.
Ostatnio zmieniony 2017-01-10, 15:33 przez dtox, łącznie zmieniany 1 raz.
przy każdej dyskusji o Mustangu i autach z USA widzę że musi paść słowo BMW. Mnie ta marka ani nie ziębi, ani nie grzeje (jak większości Polaków). Jakbym miał kasę to bym brał nowiutkiego Cadillaca CTS-V, szkoda tylko że już ich w coupe nie robią
. I mój wybór nie miałby nic wspólnego z tym czy jestem 'Amcarowcem', czy nie.

17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Mnie tez BadlyMadeWobbler nie interesuje. A najlepsze sa porownania prasy - kazdy jeden zaraz do M4 Mustanga porownuje. Szkoda, ze nie do M6 od razu... 

Dla mnie najbardziej żałosne jest to, że większość Polaków (a raczej polaczków) jest tak dumna jak paw z BMW jakby to był ich rodzimy produkt ("nasz" europejski lepszy od amerykańskiego/japońskiego) Że Niemiec z Bawarii jest dumny z osiągnięć swojego 'heimatu' to jeszcze rozumiem (pewnie sam bym był). No cóż, taka już chyba dola narodów podbitych.veeefour pisze:Mnie tez BadlyMadeWobbler nie interesuje. A najlepsze sa porownania prasy - kazdy jeden zaraz do M4 Mustanga porownuje. Szkoda, ze nie do M6 od razu...

17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Jezdze bardzo duzo po PL i EU i dodac moge, ze przecietny kierowca BMW to najgorsze co cie moze spotkac na drodze...
No niestety potwierdzam, nawet w krajach gdzie się jeździ super spokojnie (na podstawie mojego doświadczenia np. w Czechach) zawsze nerwową sytuacje na drodze miałem z über-ludźmi poruszającymi się tą über-marką. Ostatnio w jakimś polskim magazynie w ramach walki z uprzedzeniami zrobili wielki test zachowania polskich kierowców na trasie ł. w W-Wie. Wyszło im oczywiście, że kierowcy BMW nie są powyżej średniej jeśli chodzi o łamanie przepisów. Chyba z nami coś nie tak veeefour 
P.S.
Miałem w rodzinie X6, nie lubiłem nią jeździć. Jest to brzydki SUV więc czułem się głupio. Zawieszenie po 50tys. hałasowało i wnętrze które było dziadowo wykonane w tym modelu (choć oczywiście prasa je chwaliła bo wnętrze bmw nie mustanga). Był natomiast jeden plus, nikt nigdy na mnie nie zatrąbił

P.S.
Miałem w rodzinie X6, nie lubiłem nią jeździć. Jest to brzydki SUV więc czułem się głupio. Zawieszenie po 50tys. hałasowało i wnętrze które było dziadowo wykonane w tym modelu (choć oczywiście prasa je chwaliła bo wnętrze bmw nie mustanga). Był natomiast jeden plus, nikt nigdy na mnie nie zatrąbił

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Ale to samo jest z motocyklami - zawsze w testach tylko BMW i BMW. Testowalem kilka i nie wiem o co tu chodzi...
dla mnie to wyglada na jakas manipulacje ze strony producenta - ja to tak odbieram i sadzie, ze niejeden dzeinnikarz gratisy dostal...
Wracajac do samochodow - najgorsze w BMW to sa polskie Janushe z DE rejestracja na autobahnach. Od czasu jak jezdze S550 to niestety 10x bardziej
mam doczynienia z ich bezdenna glupota - tez wprasowane w barierke wiedze w 90% przypadkow to BMW. Ja nie wiem co jest z tymi ludzmi...
Najzabawniejsze jak takie cos w 2.0i albo 3.0d przyklei ci sie na zdzerzaku - masz mu zjechac z drogi i nie wazne, ze przed toba jescze z 20 aut
i sam czekasz na to az sie zwolni...to nic, ze wcisniesz ledwo 30% gazu i robisz im "vanishing point" - przy nastepnym przyblokowaniu jak cie
po 5km w koncu dognia to znowu na ciebie trabia i mrugaja...BMW to tak chyba jak Rosja - to stan umyslu...
Dobra - starczy offtopu juz bo zaraz ktos sie oburzy
dla mnie to wyglada na jakas manipulacje ze strony producenta - ja to tak odbieram i sadzie, ze niejeden dzeinnikarz gratisy dostal...
Wracajac do samochodow - najgorsze w BMW to sa polskie Janushe z DE rejestracja na autobahnach. Od czasu jak jezdze S550 to niestety 10x bardziej
mam doczynienia z ich bezdenna glupota - tez wprasowane w barierke wiedze w 90% przypadkow to BMW. Ja nie wiem co jest z tymi ludzmi...
Najzabawniejsze jak takie cos w 2.0i albo 3.0d przyklei ci sie na zdzerzaku - masz mu zjechac z drogi i nie wazne, ze przed toba jescze z 20 aut
i sam czekasz na to az sie zwolni...to nic, ze wcisniesz ledwo 30% gazu i robisz im "vanishing point" - przy nastepnym przyblokowaniu jak cie
po 5km w koncu dognia to znowu na ciebie trabia i mrugaja...BMW to tak chyba jak Rosja - to stan umyslu...

- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
veeefour pisze:
HAH!

Ja robie tak, że spokojnie im zjeżdżam na prawy pas a następnie jak się już zrówna ze mną to 3 bieg, decha i odjazd

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Fakt - czasem Audi tez potrafi ale to zdecydowanie rzadziej. Sami niemcy jak z nimi rozmawiam o tym mowia, ze razem z BMW sie tez podobno "rodowod" kupuje 

No dobra, Jako że się zrobił offtop to napiszę by trzymać się tematu, że dealer dał mi zniżkę równą podwyżce na 2017 r. (3 tys. PLN).
Ale to dlatego, że mamy już auto od niego. Jedyna metoda to być "dobrym klientem" 

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
No przeciez po nowej akcyzie mialo byc wszystko tansze - podobno ludziom zyje sie coraz lepiej 

Nie zaczynaj bo temat przejdzie na gorszy niż BMW i ich kierowcy
Co do cen i ofert dealerów dla stałych klientów, namówiłbym członka rodziny na Suva Edge. Niestety za tą cenę, fajnie by było mieć jakąś alternatywę do diesla.
Niestety sprzedają te auta tylko z klekotem
Kolejny argument, żeby wprowadzili Lincolna do oferty w Europie. A ludzie podobno się pytają o tą markę, tak samo jak o mocniejsze wersje Mustangów GT350 choćby.

Co do cen i ofert dealerów dla stałych klientów, namówiłbym członka rodziny na Suva Edge. Niestety za tą cenę, fajnie by było mieć jakąś alternatywę do diesla.
Niestety sprzedają te auta tylko z klekotem

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Dobra dobra juz nie bede
GT350 nigdy nie zmiesci sie w EU normach bez powaznych ciec w mocy i dolozenia jakich gestych catow. Nie na darmo na GT350 masz 1300 USD Gas Guzzler Tax a na GT nic.
Lincolna tez bym z mila checia widzial w EU - to sa naprawde ciekawe sprzety. Dla mnie diesele od czasu adblue po prostu przestaly istniec. Ostatnim dieslem jezdzi
tezaz zona (3.0 V6) i wiecej gnojowozow u mnie juz nikt nie zobaczy - przesaly byc oplacalne i zaczely byc cholernie drogie w obsludze.

GT350 nigdy nie zmiesci sie w EU normach bez powaznych ciec w mocy i dolozenia jakich gestych catow. Nie na darmo na GT350 masz 1300 USD Gas Guzzler Tax a na GT nic.
Lincolna tez bym z mila checia widzial w EU - to sa naprawde ciekawe sprzety. Dla mnie diesele od czasu adblue po prostu przestaly istniec. Ostatnim dieslem jezdzi
tezaz zona (3.0 V6) i wiecej gnojowozow u mnie juz nikt nie zobaczy - przesaly byc oplacalne i zaczely byc cholernie drogie w obsludze.
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
zgadzam z @stanglex, powinien być wybór jeśli ford chce utrzymać pozycję lidera sprzedaży w tym segmencie. Cóż, dożyliśmy czasów w których mustang wygląda europejsko, camaro japońsko.. ale czytając komentarze pod artykułami o ostatnim prawdziwym 'muscle car' - challengerze, który zapożycza napęd awd od chargera to raczej więcej osób chwali takie posunięcie niż narzeka 'kończy się pewna era'