Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kontakt:
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
jeszcze wczoraj czytałam, że producenci aut w Europie zaczynają stawiać na upsizing
potrzebuje 'owner's manual' online / pdf w polskiej wersji jęz., ktoś kiedyś wrzucał ale tyle tu postów.. 

- trenart
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Magnetic Grey
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Takiego cośka?
http://www.fordservicecontent.com/Ford_ ... abled=True" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fordservicecontent.com/Ford_ ... abled=True" onclick="window.open(this.href);return false;
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
dziękujetrenart pisze:Takiego cośka?

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Ke?andi74 pisze:widze ze EU na konia szykuje juz lasso za dobrze idzie sprzedaz w EU

- Behemoth
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT EU
- Kolor: Race Red
Dane sprzedaży Mustanga w Europie: http://left-lane.com/european-car-sales ... d-mustang/" onclick="window.open(this.href);return false; (średnio ponad tysiąc sztuk miesięcznie w 2016)
W innym artykule wyczytałem, że jest najlepiej sprzedającym się samochodem sportowym w Niemczech i kilku innych krajach Europy.
W innym artykule wyczytałem, że jest najlepiej sprzedającym się samochodem sportowym w Niemczech i kilku innych krajach Europy.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
nie znajdziesz bo w języku polskim nie istnieje...Anpio pisze:A gdzie znajdę taki manual w języku polskim do wersji 2014 rok?

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 2.3
- Kolor: magnetic grey
Witajcie . Jak ktoś ma fb to zapraszam
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Kolor: Magnetic
Powoli zbliza sie czas odswiezenia mustanga, a co za tym idzie do oferty trafi 10 biegowy automat opracowany wspolnie przez Forda i GM.
GM ujawnil troche danych, skrzynia jest szybsza od dzis najszybszych dwusprzeglowych automatow na rynku. Dzisiejsze samochody z dwusprzeglowym automatem maja osiagi sporo lepsze od manulali, a ponoc 10 biegowy nowy automat jest szybszy od najszybszej skrzyni od Porsche, czyli PDK. Zapowiada sie ciekawie:
http://media.gm.com/media/us/en/gm/home ... ed-gm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze w koncu GT350 i inne shelby dostana automaty jak pozostale "supercary" na rynku. Tak wiem, mustang to nie supercar, ale mustang shelby juz troche tak.
GM ujawnil troche danych, skrzynia jest szybsza od dzis najszybszych dwusprzeglowych automatow na rynku. Dzisiejsze samochody z dwusprzeglowym automatem maja osiagi sporo lepsze od manulali, a ponoc 10 biegowy nowy automat jest szybszy od najszybszej skrzyni od Porsche, czyli PDK. Zapowiada sie ciekawie:
http://media.gm.com/media/us/en/gm/home ... ed-gm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze w koncu GT350 i inne shelby dostana automaty jak pozostale "supercary" na rynku. Tak wiem, mustang to nie supercar, ale mustang shelby juz troche tak.
Z: 05/2015
O: 04/2016
O: 04/2016
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Shelby to tez nie supecar - o tym 10b auto moza bylo juz poczytac w tamtym roku. Wszystko fajnie tylko ile przyjdzie nam za to zaplacic?
Na pewno za darmo tego nie dadza a cala idea Mustanga jak dla mnie to, ze kosztuje mniej od topowego Mondeo a ma prosta jak cep i mocna jednostke pod maska.
P.S
Dzisiejsze 6,7 i 8b automaty przelaczaja biegi szybciej niz czlowiek jest w stanie zareagowac - era slamazarnych i paliwozernych AT skonczyla sie z 10 lat temu.
Pierwsze naprawde szybkie AT oferowal ZF juz w 2008 przy okazji budowy ostatniego Audi A8 i BMW F01 - naprawde super skrzynia.

Na pewno za darmo tego nie dadza a cala idea Mustanga jak dla mnie to, ze kosztuje mniej od topowego Mondeo a ma prosta jak cep i mocna jednostke pod maska.
P.S
Dzisiejsze 6,7 i 8b automaty przelaczaja biegi szybciej niz czlowiek jest w stanie zareagowac - era slamazarnych i paliwozernych AT skonczyla sie z 10 lat temu.
Pierwsze naprawde szybkie AT oferowal ZF juz w 2008 przy okazji budowy ostatniego Audi A8 i BMW F01 - naprawde super skrzynia.
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
no no super skrzynia w F01 (2013) ale do 120k potem sie sypie ( przy F01 750 M Diesel 2013 ) i lepiej auto wymienic na nowe
tak bylo wlasnie 2 tygodnie temu u ojca w samochodzie wada fabryczna nie wytrzymuje poteznego momentu przy Dieslu 750 2013
tam sa 3 turbiny a teraz ojciec ma nowe 2016 750 Diesel 4 turbiny i moment ponad 800 zobaczymy jak dlugo wytrzyma
tak bylo wlasnie 2 tygodnie temu u ojca w samochodzie wada fabryczna nie wytrzymuje poteznego momentu przy Dieslu 750 2013
tam sa 3 turbiny a teraz ojciec ma nowe 2016 750 Diesel 4 turbiny i moment ponad 800 zobaczymy jak dlugo wytrzyma
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Tak, o tym tez warto napisac! Wiem tez, ze mialy one kilka akcji serwisowych i zmian konstrukcyjnych. Chrysler kupil licencje i robia
sobie ja sami w USA i mieli juz 9 poprawek do niej...mieli z tym duzo wpadek swego czasu, ze nawet rzad sie tym zajal bo Chrysler walil gupa..
Ale tez jezdza w 707 konnych Hellcat'ach i sie kazda jedna nie sypie na potege wiec...wnioski kazdy wyciagnie sam.
Duzo bardziej udane byly skrzynie 6 biegowe wywodzace sie z ZF 6HP - licencje na ktorej Ford robi skrzynie 6R80 ktore sa w mustangach.
W USA wsrod posiadaczy Mustanga ktory chca sie powaznie scigac na 1/4 generalnie jest tylko ta skrzynia do wyboru - co o czyms swiadczy.
800hp nie robi na niej zadnego wrazenia.
Wracajac do ZF 8HP to kolega ma w A8 i jest nie do zajechania. Inny kolega ma ja w RS6 a ma czipsa MTM i duzo ponad serie.
Nie wiem co BMW zrobilo bo mnie ta marka w ogole nie interesuje wiec nie wiem dlaczego u WAS tak jest.
Co na pewno wiem to swego czasu ZF sie chwlil, ze wcisnal 8 biegow w rozmiar obudowy 6 biogowej skrzyni - zamiast 3 kompletow przekladni planetarnych
sa 4 zestawy. 6HP slynie z tego, ze jest "przewymiarowana" wiec latwo sie domyslic jak wcisnac wiecej biegow w to samo miejsce - zmniejszyc ich rozmiar.
Co zatym idzie chyba kazdy sie domysli - hajs sie musi w obecnych realiach zgadzac - takie mamy niestety czasy.
sobie ja sami w USA i mieli juz 9 poprawek do niej...mieli z tym duzo wpadek swego czasu, ze nawet rzad sie tym zajal bo Chrysler walil gupa..
Ale tez jezdza w 707 konnych Hellcat'ach i sie kazda jedna nie sypie na potege wiec...wnioski kazdy wyciagnie sam.
Duzo bardziej udane byly skrzynie 6 biegowe wywodzace sie z ZF 6HP - licencje na ktorej Ford robi skrzynie 6R80 ktore sa w mustangach.
W USA wsrod posiadaczy Mustanga ktory chca sie powaznie scigac na 1/4 generalnie jest tylko ta skrzynia do wyboru - co o czyms swiadczy.
800hp nie robi na niej zadnego wrazenia.
Wracajac do ZF 8HP to kolega ma w A8 i jest nie do zajechania. Inny kolega ma ja w RS6 a ma czipsa MTM i duzo ponad serie.
Nie wiem co BMW zrobilo bo mnie ta marka w ogole nie interesuje wiec nie wiem dlaczego u WAS tak jest.
Co na pewno wiem to swego czasu ZF sie chwlil, ze wcisnal 8 biegow w rozmiar obudowy 6 biogowej skrzyni - zamiast 3 kompletow przekladni planetarnych
sa 4 zestawy. 6HP slynie z tego, ze jest "przewymiarowana" wiec latwo sie domyslic jak wcisnac wiecej biegow w to samo miejsce - zmniejszyc ich rozmiar.
Co zatym idzie chyba kazdy sie domysli - hajs sie musi w obecnych realiach zgadzac - takie mamy niestety czasy.
Ostatnio zmieniony 2016-10-31, 07:32 przez veeefour, łącznie zmieniany 1 raz.