Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Na ponoc sliskich Pirelli P zero. Ja za malo jezdzilem aby je obiektywnie ocenic.
@Volver Thx za info w sprawie usuwania kleju
@Volver Thx za info w sprawie usuwania kleju
Ostatnio zmieniony 2016-04-10, 18:25 przez stanglex, łącznie zmieniany 1 raz.
Z: 05/2015
O: 04/2016
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2008 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
To dobre opony są, to być może brawura jest bardziej odpowiedzialna za te wypadki. To co rzuca się w oczy, to miejsca tych wypadków.stanglex pisze:Na sliskich Pirelli P zero.
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Kolor: Magnetic
W USA na forach narzekaja na te opony. Ja swojego zdania na ich temat jeszcze nie mam.
Z: 05/2015
- Kerrax
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 69 Coupe 70 Mach 1
- Kolor: black & red
- Kontakt:
Fakt , na mokrym b.kiepska przyczepność .
Upali sie i nowe zarzucimy , coś polecacie ?
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Ja polecam swoje Vredy.Kerrax pisze:Fakt , na mokrym b.kiepska przyczepność .
wiem, że forum jest pełne "starych wyjadaczy" a stosunkowo niewielu nowicjuszy, ale w swietle powyższych fotek może warto by organizować spoty, coś w rodzaju szkoły jazdy mustangiem, gdzie można by poćwiczyć jazdę w trudnych warunkach, sytuacje nagłe czy coś w tym stylu, żal d.. ściska jak patrzy się na te rozbite auta.... A swoją drogą znacie jakieś miejsca gdzie można samemu poćwiczyć, poznać reakcje samochodu i żeby nie była to droga publiczna ani plac przed centrum handlowym?
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
To nie jest kwestia miejsca, tylko instruktora, który uświadomi jak moc, RWD, trakcja, transfer masy wpływają na zachowanie auta na drodze. Od tego bym zacząłnervus pisze:wiem, że forum jest pełne "starych wyjadaczy" a stosunkowo niewielu nowicjuszy, ale w swietle powyższych fotek może warto by organizować spoty, coś w rodzaju szkoły jazdy mustangiem, gdzie można by poćwiczyć jazdę w trudnych warunkach, sytuacje nagłe czy coś w tym stylu, żal d.. ściska jak patrzy się na te rozbite auta.... A swoją drogą znacie jakieś miejsca gdzie można samemu poćwiczyć, poznać reakcje samochodu i żeby nie była to droga publiczna ani plac przed centrum handlowym?
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
polecam Toruńską akademię jazdy i Adama Knietowskiego, najważniejsze to zobaczyć jak auto się zachowuje na płytach poślizgowych, skorygować niby mało istotne rzeczy jak trzymanie kierownicy itd., jak będziesz chciał to pokaże nawet jazdę bokiem
szkolenie indywidualnie 1200 zł, grupowe nie pamiętam 300 albo 400 zł

- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
ja mam to szczęście ze mieszkam 5 min od starego lotniska, dobre miejsce gdzie można legalnie upalić, też potwierdzam te słabe, fabryczne opony
- robin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: S550
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
B0kiem pisze:polecam Toruńską akademię jazdy i Adama Knietowskiego, najważniejsze to zobaczyć jak auto się zachowuje na płytach poślizgowych, skorygować niby mało istotne rzeczy jak trzymanie kierownicy itd., jak będziesz chciał to pokaże nawet jazdę bokiemszkolenie indywidualnie 1200 zł, grupowe nie pamiętam 300 albo 400 zł
wlasnie tam sie udam...mam blisko z Bydgoszczy...coprawda mam za soba 2 sesje na plytach ale wlasnie dziekuje za przypomnienie o Toruniu..
co do zdjec z kraks..przykra sprawa...co do opon chetnie poznam ranking
spotkanie szkolenie jestem na tak..fajna mysl oprocz prezenia muskul zdobyc doswiadczenie

Ostatnio zmieniony 2016-04-10, 19:16 przez robin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Zorganizować takie jazdy doszkalające to super pomysł - z wielką przyjemnością bym się na takie coś zapisał
myślę, że nawet doświadczeni kierowcy chętnie też wzięliby udział w czymś takim, a przy okazji mogłoby z tego wyjść
bardzo fajne spotkanie towarzyskie
myślę, że nawet doświadczeni kierowcy chętnie też wzięliby udział w czymś takim, a przy okazji mogłoby z tego wyjść

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- addrian
- Forumowicz
- Model: EB 2015
- Kolor: Competition orange
Może faktycznie GT inaczej reaguje na moc niż Ecoboost. Tutaj u mnie czuć turbodziurę i wtedy nim zarzuca ale na mokrym nie zarzuca lekko jak wy piszecie tylko strasznie dupa lata. Na suchym to zarzuca lekko...
Mój tata ma 730d i ma też pirelli p zero tam przy depnięciu na mokrym lekko zarzuca tyłem i od razu auto jest sprowadzone na prostą, u mnie w mustangu przy depnięciu gazu jest bardzo duże zarzucenie tyłem i przy kontrze odbija on dalej a nie prostuje się od razu.
Mój tata ma 730d i ma też pirelli p zero tam przy depnięciu na mokrym lekko zarzuca tyłem i od razu auto jest sprowadzone na prostą, u mnie w mustangu przy depnięciu gazu jest bardzo duże zarzucenie tyłem i przy kontrze odbija on dalej a nie prostuje się od razu.
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 2016
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Pomysł wart rozważenia, może jako forum/klub zorganizowalibyśmy takie doszkolenie z jazdy konikiem, szczególnie że nas świeżych kierowców wciąż przybywa,Xwili pisze:Zorganizować takie jazdy doszkalające to super pomysł - z wielką przyjemnością bym się na takie coś zapisał
a bardzo przykro się patrzy na te rozbite koniki
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Kolor: Race Red
Kurczę, już opanowałem w miarę to auto i poza świadomie prowokowanymi slajdami, nie mam problemów z trakcją. Fakt, że Yokohamy były kapitalne, a te fabryczne Pirelki przy ok. 12-15 stopniach są cholernie twarde i śliskie. Miałem takie odczucie od razu po zmianie, choć daję im jeszcze szansę jak się trochę zetrą, może im pomogę w końcu procedurą startową lub line lockiem?. ;-) nie bawiłem się jeszcze nimi, a Wy? Co do szkolenia, to mam kilku znajomych rajdowców i z pewnością albo ich poproszę, albo pojadę na Tor Jastrząb, bo tam organizowane są dni szkoleniowe, ktoś jeszcze byłby chętny?
Opony Michelin Pilot Super Sport, to może być alternatywa.
Opony Michelin Pilot Super Sport, to może być alternatywa.