Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- mackiavelli
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2012 V6 Premium
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Kona Blue
- Kontakt:
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Z tym brakiem jakiejkolwiek wiedzy i jakości obsługi samej w sobie to moim zdaniem jest to zwykły brak doświadczenia w sprzedaży aut klasy premium i obsługi klientów premium za jakich uważam kupujących S550. Oni są przyzwyczajeni do sprzedaży Fiest Focusuów i tym podobnych samochodów. Gdyby nowego Mustanga miały sprzedawać salony BMW czy Mercedesa to sytuacja byłaby diametralnie inna i nawet ten nie działający Cotus jakoś inaczej by to rekompensowali. W Fordzie nie są nauczeni, że sami powinni zadzwonić do klienta gdy coś z zamówieniem się zmienia. Coś co dla jednych jest standardem (BMW, Mercedes) dla nich jest kompletną abstrakcją. Wystarczy wejść do salonu marki "dla zwykłego Kowalskiego" - Fiat, Ford, VW a następnie do salonu marki premium i już widać kto jest targetem i jaki standard obsługi jest oferowany
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
- mackiavelli
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
W porównaniu z BMW serii 5 czy 7 lub Mercedesem E lub S to oczywiście nie nawet nie wspominając o Porsche, ale w porównaniu do innych aut oferowanych przez Ford Polska to moim zdaniem jest klasa premium. Gdybym ja kupował nowego Mustanga oczekiwałbym raczej obsługi na poziomie wcześniej wspomnianych marek niemieckich niż standardowego poziomu obsługi oferowanego w Fordzie, Fiacie czy Renault. Oczywiście nie mówię tutaj o USA gdyż tam Mustanga w żaden sposób nie klasyfikuje się jako klasy premium.
-
- Stowarzyszenie MKP
Teraz się zgadza. W Polsce to po prostu Ford, europejskiego forda nigdy bym nie kupił. No może focusa rs do dziczenia...
- mackiavelli
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Dokładnie o to mi chodziło, w Polsce dostajemy obsługę jakbyśmy kupowali focusa choć moim zdaniem powinniśmy dostać obsługę jednak z półki wyżej.
-
- Stowarzyszenie MKP
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
Tego białego sprowadził mój znajomy , zresztą stalismy razem na złocie w Hrubieszowie , czysty carfax zdjęcia z uszkodzeń do wglądu, z nikim przebiegiem tylko 1000mil teraz ma trochę więcej bo gościowi się fajnie jeździło, cena na teraz 140 K ,nic nie ma żadnych uszkodzeńaddrian pisze:Ja widziałem V6 biała z podst wyposażeniem na allegro najpierw za 170k a teraz ma jebn... Bok , chyba ktos z Nowego Tomysla sprowadził zanim ogłoszono ceny w PLN

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
-
- Stowarzyszenie MKP
Pytam, bo prowadzę rozmowy z Ford Polska oraz z poszczególnymi salonami, jestem ciekaw, czy to jest skutek tego.
Dzisiaj rozbieram pierwsze, będę wiedział na 100%.
Dzisiaj rozbieram pierwsze, będę wiedział na 100%.
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2008 GT
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
Widzę, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale Mustang nie jest autem premium. Nie wynosiłbym też na piedestał salonów Mercedesa czy BMW. Koło mnie są dwa salony tych marek i zarówno w jednym jak i w drugim byłem traktowany jak powietrze. I tu nie chodzi o kawę, czy ciasteczka, tylko o zwykły fakt, że wchodząc do salonu nikt mnie nie chciał zauważyć. Co ciekawe, do BMW podjechałem repliką Lotusa, która sama w sobie przyciąga uwagę, a o właścicielu mówi coś więcej niż tylko to, że ma prawo jazdy kategorii B. Zero reakcji na moje pojawienie się w salonie, po procedurze gramolenia się z plątaniny pięciopunktowych pasów w aucie typu cabrio. Jak podjechałem Lotkiem do Audi to zostałem szybko wyłowiony przez panią i miło obsłużony. W którymś z nowszych Motorów, jest artykuł o tym jak salony podchodzą do zamawiania jazdy próbnej przez internet i tam ani BMW ani Mercedes nie błysnęli reakcją.
A tak na marginesie, ciekaw jestem ilu z posiadaczy nowych Mustangów (100?), po tym jak się nimi nacieszą i polansują wstawi je do salonowych komisów. Bo stawiam swoje dolary przeciw orzechom, że jakaś (może nawet znaczna) część posiadaczy kupiła nowego Mustanga, dlatego że to nowość a nie ich styl życia czy pasja. Nie kieruję tej uwagi do członków forum, ale przecież forum nie zrzesza wszystkich posiadaczy nowych Mustangów
A tak na marginesie, ciekaw jestem ilu z posiadaczy nowych Mustangów (100?), po tym jak się nimi nacieszą i polansują wstawi je do salonowych komisów. Bo stawiam swoje dolary przeciw orzechom, że jakaś (może nawet znaczna) część posiadaczy kupiła nowego Mustanga, dlatego że to nowość a nie ich styl życia czy pasja. Nie kieruję tej uwagi do członków forum, ale przecież forum nie zrzesza wszystkich posiadaczy nowych Mustangów
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
- bkapust
- Forumowicz
- Model: S550 GT Premium
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby red
Z tego co widzę, nikt tutaj nie twierdzi, że jest - ale fajnie, że postanowiłeś to jeszcze wyjaśnićTPS pisze:Widzę, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale Mustang nie jest autem premium.

- TPS
- Forumowicz
- Model: 2008 GT
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
Chyba nie czytasz tego wątku zbyt dokładniebkapust pisze:Z tego co widzę, nikt tutaj nie twierdzi, że jest - ale fajnie, że postanowiłeś to jeszcze wyjaśnićTPS pisze:Widzę, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale Mustang nie jest autem premium.

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
- Stangdaro
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT '15
- Kolor: Race Red
No chyba pierwszy konik w klubiecelibad pisze:Odebrałem dzisiaj konika i powiem tyle ..... jest zajebisty . W niedziele opiszę swoje wrażenia , przejechałem narazie 200 km i w skali od 1 do 100 daje 102

a teraz dawaj foty !
.3lite spokojnie odbierzesz... będzie dobrze i może będziesz drugi

- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
jak dobrze liczę to już są 3, @celibad miał pisać recenzję wczoraj ale koń go chyba gdzieś dalej poniósł ;P