Ford Store Kraków

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

osa
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Magnetic

Ford Store Kraków

Post autor: osa » 2016-07-11, 14:32

Co powiecie o tym salonie?
Planuje zamówić GT u nich, rozmawiam z Robertem Grzywaczem.
Może ktoś miał z nimi wcześniej do czynienia i napisze czy jest sens na prowadzenie rozmów właśnie w Krakowie.

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Kolor: magnetic gray

Re: Ford Store Kraków

Post autor: lukas220 » 2016-07-11, 14:47

Witam! W tej kwestii, najlepiej jak się wypowie kolega Volver-jest z Krakowa i tam też kupił swojego GT. Ale przypuszczam, że .... Store Opole i Krzysztof Stolecki jest warty polecenia i małej wycieczki :ok: . No i do Caniggi blisko ;)

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

osa

Post autor: osa » 2016-07-11, 14:59

Otóż rozmawiam z Krakowem bo do końca sierpnia ma do nich dotrzeć Magnetic GT z SYNC3 - taki jakbym chciał.
W Opolu do końca sierpnia mają dotrzeć 2 sztuki z pakietem Premium (ale mnie nie interesuą srebrne felgi i chromowe wykończenia) oraz SYNC2.
Przewidywany termin dostawy do Opola egzemplarzy z SYNC3 to listopad/grudzień choć muszę przyznać że Pan Krzysztof z Opola jako handlowiec staje na wysokości zadania.

Awatar użytkownika
Xwili
Stowarzyszenie MKP
Model: ecoboost '16
Kolor: race red
Stajnia: Stajnia Podkarpacka

Post autor: Xwili » 2016-07-11, 23:41

Ja kupiłem w Krakowie, obsługiwał mnie Pan Jacek Wilkoszewski i z czystym sumieniem polecam, jestem w 100 % zadowolony
zarówno z zakupu jak i z całej obsługi. Zamówienie pod koniec listopada, odbiór 1 lipca.
Świetny kontakt mailowy i telefoniczny, czasami prowadziliśmy rozmowy nawet po 20 godzinie.

Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił jednak nad pakietem premium bo myślę, że warto go wziąć pod uwagę,
chociażby dla lepszego wykończenia wnętrza nie tylko foteli ale boczków drzwi i deski - o czym milczą wszelkie katalogi.
Chociaż nie wiem dokładnie co obejmuje pakiet premium w nowej gamie modelowej, bo podobno coś się pozmieniało.

A do kolegi caniggia do opola nawet z drugiego końca polski warto się wybrać !!

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.

osa

Post autor: osa » 2016-07-12, 08:25

Co do pakietu Premium to takie informacje uzyskałem od handlowca z Krakowa:

Co dodatkowo znajduje sie w pakietach Premium i Premium 2 czego nie ma w mojej specyfikacji ?

(moja specyfikacja:
"Do wersji Standardowej mamy dołożone:
- nawigacja 3D
- czujniki parkowania tył
- fotele -
Tapicerka w Pana samochodzie to Ebony (Tapicerka skórzana perforowana, ciemna. Wstawki w drzwiach - ciemne. Wnętrze jednolite ciemne)

Poniżej przesyłam co zawiera Pakiet Premium 1 i 2:

Pakiet Premium - 19" obręcze kół ze stopów lekkich, wzór 10-ramienny Premium, z wykończeniem 'Luster Nickel'; skóra perforowana Lux Ebony z przeszyciami Black/Grey (C3D), system nawigacji satelitarnej CD/SD z DAB+ i Ford SYNC 3 (kolorowy wyświetlacz dotykowy 8", TMC, zestaw głośnomówiący z Bluetooth® i rozbudowaną funkcją sterowania głosem w języku polskim oraz funkcją wzywania pomocy, system nagłośnienia 'Shaker TM Pro' (12 głośników wysokiej jakości, w tym subwoofer; wzmacniacz 390W), gniazda: 2xUSB, zdalne sterowanie na kierownicy, mapy Europy z widokiem 3D, menu tekstowe i komunikaty głosowe nawigacji w języku polskim (HKCAB)), przednie fotele podgrzewane i wentylowane, czujniki parkowania z tyłu oraz dla wersji Fastback obramowanie szyb bocznych w kolorze chromu (pakiet niedostępny z fotelami Recaro) (AACBV) 1)

Pakiet Premium 2 - skóra perforowana Lux Red z przeszyciami Black/Red Line (C3L) lub skóra perforowana Lux Ebony z przeszyciami Black/Yellow Jacket (C3K) lub fotele Recaro ze skórą perforowaną Salerno Ebony z przeszyciami Grey (C3E) lub fotele Recaro ze skórą perforowaną Salerno Ebony z przeszyciami Red Line (C3H) lub fotele Recaro ze skórą perforowaną Salerno Ebony z przeszyciami Yellow Jacket (C3G), system nawigacji satelitarnej CD/SD z DAB+ i Ford SYNC 3 (kolorowy wyświetlacz dotykowy 8", TMC, zestaw głośnomówiący z Bluetooth® i rozbudowaną funkcją sterowania głosem w języku polskim oraz funkcją wzywania pomocy, system nagłośnienia 'Shaker TM Pro' (12 głośników wysokiej jakości, w tym subwoofer; wzmacniacz 390W), gniazda: 2xUSB, SD, AUX-IN, zdalne sterowanie na kierownicy, mapy Europy z widokiem 3D, menu tekstowe oraz komunikaty głosowe nawigacji w języku polskim (HKCAB)), przednie fotele podgrzewane i wentylowane, czujniki parkowania z tyłu (Uwaga! W przypadku wybrania foteli Recaro pakiet nie będzie zawierał funkcji podgrzewania i wentylacji przednich foteli. W przypadku wybrania foteli Recaro do ceny pakietu należy doliczyć cenę foteli Recaro, czyli PLN 7700) (AACDX) 2)

Przy wyposażeniu takim jaki jest w prezentowanym Mustangu jest wszystko to co w Pakiecie Premium 1 z tą różnicą , że felgi są czarne a nie jak w Pakiecie srebrne i nie ma obramowania szyb w kolorze chromu jak to ma miejsce w Pakiecie 1, reszta jest taka sama.
Pakiet Premium 2 ma zawsze czarne felgi i nie ma obramowania szyb w kolorze chromu , a dodatkowo ma Pan możliwość wyboru koloru przeszyć tapicerek lub wybór foteli Recaro za dopłatą."

Wynika z tego dla mnie, że jedyną różnicą do Pakietu Premium jest kolor felg oraz brak chromowanych listew.

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz

Post autor: lukas220 » 2016-07-12, 08:38

Mój magnetic GT to zwykła wersja, doposażona o navi, czujniki cofania, wentylowane i grzane fotele. Z lakierem metalik 192000,- Od wersji premium różni się czarnymi felgami, brakiem srebrnych listew wokół szyb ( według mnie z tym kolorem wyglądają fatalnie ). Na korzyść premium przemawia wykończenie deski ( nić nie jest strukturą materiału tylko jest jasna i jakby faktycznie przeszyta przez rant deski oraz lepsze boczki drzwi ) Jeśli chodzi o drzwi, to nie widać różnicy do momentu dotknięcia a sama deska to kwestia gustu ;) Jeśli jest na szybko, to bierz tego na sierpień i na narażaj się na takie męki jakie ja teraz przechodzę ( dostawa opóźniona o 2 mc w porównaniu do normy )
Ps również mam tapicerkę Ebony, ale osobiście nie widziałem i nie czułem różnicy z wersją Lux w premium-ani w dotyku, wykończeniu ani w kolorze skóry ( lub tego co ją przypomina :kwasny:

osa

Post autor: osa » 2016-07-12, 20:16

"Przy braku pakietu jakość materiałów jest taka sama z tą różnicą, że nie będzie Pan miał przeszyć jasnymi nićmi poszycia drzwi oraz deski rozdzielczej".

Odpowiedź od p.Grzywacza z Krakowa

Awatar użytkownika
Xwili
Stowarzyszenie MKP
Model: ecoboost '16
Kolor: race red
Stajnia: Stajnia Podkarpacka

Post autor: Xwili » 2016-07-12, 20:41

Widzę, że nowych pakietach premium jest większe zróżnicowanie, i będziesz miał wszystkie komunikaty w języku polskim,
coś czego we wcześniejszych modelach nie ma i przez to wygląda a raczej słychać go jak ściągniętego z za wielkiej wody.

Właśnie te dodatkowe przeszycia i perforacja skóry powodują, że wygląda to lepiej, ale może faktycznie jest to złudzenie i materiały są identyczne.
Pewnie najlepiej byłoby zobaczyć auto z pakietem i bez niego i wtedy samodzielnie ocenić.
Musisz się zastanowić co ci się podoba i tak sobie skonfigurować - a widzę, że jest w czym wybierać.

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-07-13, 00:37

O kompetencji pracowników salonu Partner mogę powiedzieć tak, że ostatecznie auto sprzedał mi Michał Groele, Key Account z floty Partner - nie z salonu, którego polecam, rzetelny fachowiec. Z salonem kontakt fatalny, brak zainteresowania, brak głębszych kompetencji produktowych i słaba reaktywność. Pierdoły - jak cytowane o jakości wykończenia...jakbym sam już kiedyś słyszał.

osa

Post autor: osa » 2016-07-13, 14:22

Zamówienie właśnie złożone.
Otrzymałem informację, że mój samochód jest już w Europie ;-)
Termin odbioru 20-30 sierpień 2016r.

Jak otrzymam VIN to sam sprawdzę i napiszę

Awatar użytkownika
STOREOPOLE
Młodszy Forumowicz
Model: S550
Kolor: wszyskie

Post autor: STOREOPOLE » 2016-07-22, 14:24

Lukas220 dziękuje Ci za ciepłe słowo nt. mojej skromnej osoby . Chyba Ci coś dorzucę do rumaka :)

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz

Post autor: lukas220 » 2016-07-22, 16:04

STOREOPOLE pisze:Lukas220 dziękuje Ci za ciepłe słowo nt. mojej skromnej osoby . Chyba Ci coś dorzucę do rumaka :)
Przecież to nie jest tylko moje zdanie ;) Do Opola trafiłem również z polecenia :ok: Reakcja łańcuchowa :super:

jacek1250
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 2016
Kolor: black
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Post autor: jacek1250 » 2016-07-22, 19:25

lukas220 pisze:
STOREOPOLE pisze:Lukas220 dziękuje Ci za ciepłe słowo nt. mojej skromnej osoby . Chyba Ci coś dorzucę do rumaka :)
Przecież to nie jest tylko moje zdanie ;) Do Opola trafiłem również z polecenia :ok: Reakcja łańcuchowa :super:
Również się podpisuje pod Opolem i P. Krzysztofem, wszystko załatwione od ręki, odbiór również bezproblemowy :D

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz

Post autor: lukas220 » 2016-08-01, 12:12

osa pisze:Zamówienie właśnie złożone.
Otrzymałem informację, że mój samochód jest już w Europie ;-)
Termin odbioru 20-30 sierpień 2016r.

Jak otrzymam VIN to sam sprawdzę i napiszę
Ciekawe co Ci powiedzą na to, że samochód dopiero wczoraj ruszył w drogę do Bremerhaven :hyhy: i będzie 12 sierpnia w porcie. Czekam na odbiór wyjątkowo długo, ale przynajmniej nikt mnie nie oszukiwał...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”