Lokalizator GPS
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Re: Lokalizator GPS
Znalazłem takie rozwiązania jak:
1. Lojack (system oparty na sieci radiowej, nie do zakłócenia ponoć, jeszcze nie znam kosztów)
2. Zwykły telefon z dobrze trzymająca baterią - łatwy do namierzenia przez policję.
1. Lojack (system oparty na sieci radiowej, nie do zakłócenia ponoć, jeszcze nie znam kosztów)
2. Zwykły telefon z dobrze trzymająca baterią - łatwy do namierzenia przez policję.
- Amipio
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Velocity Blue
Oferta standard to:
Moduł 900 PLN
Montaż 490 PLN
Abonament m-c 69 PLN
Umowa 24 m-ce
Ot cała tajemnica
Moduł 900 PLN
Montaż 490 PLN
Abonament m-c 69 PLN
Umowa 24 m-ce
Ot cała tajemnica

- TomiTomi
- Forumowicz
- Model: 1968 coupe
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highand Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
z tym, że każdy złodziej pierwsze co zrobi, to zakłóci jego sygnał (gps-a) i nici z tego wyjdą ... to samo jest z telefonami ...
-
- Młodszy Forumowicz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: M GT A10
- Kolor: Ruby Red
nie każdy, często zostawiają po prostu auto w jakimś ustronnym miejscu na kilka dni, ostatnio dzięki FB tak znaleźli mustanga
- TomiTomi
- Forumowicz
- Model: 1968 coupe
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highand Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Lojack jest radiowy, nie da się zakłócić sygnału. Oczywiście, że również odstawiają gdzieś na "bok", złodziej złodziejowi nie równy. Mi w wypowiedzi chodziło jedynie, że GPS i telefony są zagłuszane a anologowego sygnału się tak łatwo nie da "pozbyć" i to rozwiązanie wydaje się być bezpieczniejsze ale i kosztowniejsze.
-
- Młodszy Forumowicz
A no własnie. Radia się łatwo nie da zagłuszyć. Właśnie się dowiedziałem, że już są produkty typu GAP dla klientów indywidulanych sprzedawane przez ubezpieczycieli. Koszt rzędu 2000 na 3 lata, ww moim przypadku do ponad 3 krotnie taniej niż GAP zaoferowany przez leasingodawcę. W takim przypadku raczej zrezygnuję z lokalizacji.TomiTomi pisze: ↑2019-05-15, 11:16Lojack jest radiowy, nie da się zakłócić sygnału. Oczywiście, że również odstawiają gdzieś na "bok", złodziej złodziejowi nie równy. Mi w wypowiedzi chodziło jedynie, że GPS i telefony są zagłuszane a anologowego sygnału się tak łatwo nie da "pozbyć" i to rozwiązanie wydaje się być bezpieczniejsze ale i kosztowniejsze.
- kajakuba
- Silnik: V6 3.8
- Stajnia: Stajnia Lubelska
Czyli zwykły lokalizator GPS nie ma sensu, bo i tak każdy złodziej go zgłuszy? To może lepiej sprawdzi się profesjonalne urządzenie, które wykorzystywane jest np. w pojazdach ciężarowych? Mam tu na myśli https://www.gpsguardian.pl/oferta/monit ... ezarowych/, czyli system do monitorowania pojazdów.
Też słyszałem podobne informacje o tym, że zwykły lokalizator GPS nie ma większego sensu, bo każdy złodziej sobie z nim poradzi. Tylko w takim wypadku już nie wiadomo jak się chronić. A kradzieży niestety coraz więcej.