Subaru Forester 2008 diesel - sprzedam

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Zablokowany
Awatar użytkownika
no name
Stowarzyszenie MKP
Model: Bullitt 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: Dark Highland Green
Stajnia: Stajnia Pomorze

Subaru Forester 2008 diesel - sprzedam

Post autor: no name » 2016-12-08, 12:39

Cześć
Oddam w dobre ręce Forestera w dieslu z roku 2008 w skórach, z panoramicznym dachem itd. Bezwypadkowy, nie licząc wymiany zderzaka i klapy. Pan w korku zapomniał się i zaparkował mi w tyłku. Auto jest żony, która jest drugim właścicielem. Został zakupiony w 2013 roku przy przebiegu ok 130 tys. Aktualny przebieg wynosi ok 217 tys. 20 listopada przeszedł przegląd rejestracyjny bez najmniejszego problemu. Wszystkie przeglądy i naprawy wykonywane były w ASO Zdanowicz w Gdańsku, z jednym wyjątkiem - naprawę łącznika czujnika poziomowania świateł wykonał mój kolega mechanik, który serwisuje konika. Przy przebiegu 183 tys wymiana short blocka. Także "nowy" motor ma 34 tys przebiegu. W ostatnim roku do dwóch wymieniłem:
- dwumasę ze sprzęgłem
- wiskozę
- zawór EGR
- opony letnie (zimówki z roku 2013 oddam w cenie
- czujnik samopoziomowania świateł tył
Samochód jest garażowany. Właściciel nie palący i nie pijący (i tej wersji będziemy się trzymać)
Ewentualny odbiór - początek stycznia.

Cena dla Forumowiczów 31 tys + drugi komplet oryginalnych felg po malowaniu.

Link do ogłoszenia http://otomoto.pl/oferta/subaru-foreste ... yEQ0b.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
no name
Stowarzyszenie MKP

Re: Subaru Forester 2008 diesel - sprzedam

Post autor: no name » 2016-12-20, 14:46

Dla zainteresowanych (normalnie ledwo się opędzam :cwaniak: )

Jakiś miszcz uszkodził mi drzwi pod marketem. Piszę "marketem" gdyż tak do końca nie wiem gdzie i kiedy się to stało. Rzeczą oczywistą niestety (choć nie dla mnie) jest fakt, że delikwent oddalił się z miejsca przestępstwa ;)

W związku z powyższym mam propozycję. Sprzedam samochodzik z uwzględnieniem wypłaconego odszkodowania (czekam na wycenę) Biorę zatem odszkodowania a o jego kwotę pomniejszam cenę do zapłaty. Oczywiście mogę też naprawić drzwi ale szczerze mówiąc nie mam na to specjalnie czasu, gdyż za 2 tygodnie odbieram kolejnego Forka.

Fotki z uszkodzeniem poniżej
https://naforum.zapodaj.net/1520a3842465.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://naforum.zapodaj.net/9eecd59ebc46.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Rockmancar
Forumowicz
Model: New Edge
Silnik: V6 3.8
Kolor: Bright Atlantic Blue
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Rockmancar » 2016-12-20, 21:50

Patrząc na to uszkodzenie... trzeba nie lada uderzenia żeby drugimi drzwiami zrobić taką wgniotę, to raczej nie mocne popchnięcie a kopnięcie swoich drzwi musiało takie coś spowodować. Przypuszczam, że drzwi sprawcy raczej też bez zniekształcenia nie pozostały. Chyba, że sprawca uderzył czymś innym, to inna sprawa, no ale jeśli drzwiami...to musiał być nie lada zdenerwowany :zdziwko:

Przepraszam za lekki offtop, ale miałem podobną sytuację ze swoim "poprzednim" autem. (Poprzednim w cudzysłowie, bo nie mogę go sprzedać i póki co służy mi jako daily) Pomieszkiwałem trochę u dziewczyny jakiś czas temu. Auto zostawiałem na niestrzeżonym parkingu, nawet brak kamer w okolicy (blokowisko) i pewnej nocy po prostu zastałem swoje autko z okopanymi drzwiami. :dobani: Teraz mam od strony kierowcy dużą wgniotę, a w dniu "incydentu" było widać ślad buta. Takie przypadki dają mi do myślenia...jacy ludzie żyją w tym państwie... :zly:
Przez ten incydent konika w miarę możliwości zostawiam na strzeżonych :cwaniak:

MONTWA
Forumowicz
Model: shelby GT 2008
Kolor: vista blue

Post autor: MONTWA » 2016-12-21, 14:00

...prześliz zderzakiem. Ktoś parkował i trącił

Awatar użytkownika
no name
Stowarzyszenie MKP

Post autor: no name » 2016-12-22, 14:05

Otrzymałem przed momentem wycenę naprawy na kwotę 1041,17. Dla mnie śmiech na sali. Prawdopodobnie będę jednak naprawiał i to w ASO Subaru.

Gdyby mimo to ktoś był zainteresowany to oddam bez naprawy za 29 tys - niżej nie planuję zejść, może symbolicznie

Najwyżej pozostanie w rodzinie jako 3 auto specjalnego przeznaczenia - partyzantka, przemyt itp. :D

Zablokowany

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”