Kupno auta po przez firmę

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

ODPOWIEDZ
Markus9292
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 3.7
Kolor: Szary
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Kupno auta po przez firmę

Post autor: Markus9292 » 2023-01-07, 00:09

Witam

Myślę nad sprowadzeniem uszkodzonego Mustanga VI generacji z USA i zastanawiam się ile drożej mnie wyniesie jak zlecę znalezienie i sprowadzenie firmie zajmującej się importem aut z USA. Pewnie nie są to małe pieniądze, tylko że nie mam pojęcia jak to wygląda. Nie znam nikogo kto by takie coś kiedyś zrobił. Może licytował ktoś w ostatnim czasie samochód i by podał parę informacji jak to wygląda po wygraniu aukcji :) I na jakich stronach najlepiej? Copart czy może autobidmaster (widziałem, że wszystko jest dokładniej opisane koszty itd.? Dzięki

Awatar użytkownika
Michał P.
Forumowicz
Model: Mustang V GT/CS
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czerwony
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk

Re: Kupno auta po przez firmę

Post autor: Michał P. » 2023-01-09, 08:48

Nie wiem czy to "ostatnio" bo rok temu :D ale miałem tą przyjemność, ogarniać auto przez pośrednika, z tego co się orientuje to koszt ogarnięcia większości rzeczy przez firmę zewnętrzną to okolice 3-4 tyś zł . Ja jestem zadowolony z usług Karola (udziela tu się też na forum) bo temat ogarnięty bardzo rzetelnie, sprawnie, doradził etc ale w głównej mierze wybór auta stał po mojej stronie (szukanie i weryfikacja czy to jest to co chce licytować), było to oczywiście potwierdzane przez Karola i jego doświadczenie czy warto (trafiło się pare min po sprawdzeniu VIN w carfax).
Licytacje były na copart i iaai , ostatecznie auto z iaai kupiłem. Karol praktycznie wszystko ogarnizował, ja tylko robiłem przelewy :D za poszczególne etapy (opłata za auto, transport etc) za co bardzo mu dziękuje bo szło to bardzo klarownie i sprawnie.

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/CS 2012 2021 -

rafalek21m
Forumowicz
Model: Mustang 2015
Kolor: Czarny

Post autor: rafalek21m » 2023-01-09, 17:03

hej
odezwij się na priv. Parę sztuk teraz licytowałem. Ogarniemy wszystko włącznie z naprawą.

krosster
Forumowicz
Model: BULLITT 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: highland green
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: krosster » 2023-01-10, 13:30

Cześć zapraszam na priv Karol - krosster

Michał dziękuje za polecenie :)

Roksidrama
Model: Mustang V
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: Roksidrama » 2023-01-12, 00:40

Importowanie samochodów z USA może być kosztowne, ponieważ musisz zapłacić za różnego rodzaju opłaty celne, podatki i inne koszty transportu. Koszty te mogą się różnić w zależności od kraju, w którym zamieszkujesz, i od stanu, w którym znajduje się samochód.
https://piosenki-religijne.pl/
Firmy specjalizujące się w imporcie samochodów z USA mogą pomóc Ci przejść przez proces importu i zajmą się wszystkimi formalnościami za Ciebie, ale trzeba pamiętać, że będziesz musiał zapłacić dodatkową opłatę za ich usługi.
https://www.audytpsychologiczny.pl/zauroczenie-jak-dlugo-ono-naprawde-trwa/
Co do stron gdzie znaleźć auta to Copart czy autobidmaster są popularnymi platformami aukcyjnymi, na których można znaleźć samochody z USA. Różnią się one od siebie w zakresie oferowanych usług i opłat, dlatego warto dokładnie przeczytać ich regulamin i warunki przed rozpoczęciem licytacji.

Należy jednak pamiętać, że samochód kupiony na aukcji jest sprzedawany jako "uszkodzony" lub "powypadkowy" co wymaga czasem wiele pracy i kosztów aby auto było sprawne. Przed zakupem trzeba dokładnie zapoznać się z stanem samochodu oraz zorientować się jakie jest potencjalne koszty remontu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”