nic nie maja
nie polecam ich
Pomoc dla innych w czasie epidemii
-
- Forumowicz
- Model: 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czarny
- Kontakt:
Re: Pomoc dla innych w czasie epidemii
https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;
- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 05 premium manual
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Sonic Blue
Jeśli ktoś poszukuje środków odkażających, to jeszcze w niektórych hurtowniach chemicznych można dostać alkohol izopropylowy (zwany też IPA). Należy go zmieszać z wodą destylowaną, aby uzyskać ok. 75% roztwór, bo czysty jest mniej skuteczny. Jest to powszechnie stosowany środek, np. w bardzo popularnym medycznym Skinsepcie jest go dodane ok. 27% (oprócz podstawowego alkoholu etylowego).
Ja roztwór alkoholu izopropylowego i wody utlenionej używam do odkażania klamek, blatów, klawiatur, zakupów przyniesionych ze sklepu itp. Ręce trochę wysusza, więc do preparatu do rąk warto dodać gliceryny.
Alkohol izopropylowy jest sporo lżejszy od wody, więc aby uzyskać 1 litr 75% trzeba zmieszać 0,8 l IPA i 0,2 l wody.
Ja roztwór alkoholu izopropylowego i wody utlenionej używam do odkażania klamek, blatów, klawiatur, zakupów przyniesionych ze sklepu itp. Ręce trochę wysusza, więc do preparatu do rąk warto dodać gliceryny.
Alkohol izopropylowy jest sporo lżejszy od wody, więc aby uzyskać 1 litr 75% trzeba zmieszać 0,8 l IPA i 0,2 l wody.
- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
Moi Drodzy, jest nowa akcja pomocy personelowi medycznemu.
Jak wiecie, obecnie największy problem to ochronić ich przed zakażeniem lub kwarantanną. Brakuje środków ochrony. Sprytni ludzie wymyślili, że popularne maski do snorkelingu z Decathlona nadają się w sam raz do ochrony przed wirusem, jeśli umiejętnie się je wyposaży w przejściówkę do filtrów, jakie się ma na stanie. Lekarze mają np. takie do respiratorów. Jest już stworzona aplikacja dla wolontariuszy: projektantów modeli 3D, drukarzy 3D i tych co szukają kto im przerobi maskę.
W naszym klubie już się zaczęła zbiórka masek, jest też lekarz, który organizuje ich przerabianie i rozwozi po szpitalach. Sprawdźcie może, czy u Was taka akcja zadziała
Może ktoś już zbiera maski, może ktoś wie, komu je zawieźć...
W Stajni Mazowieckiej akcję prowadzi KapitanPlaneta. Teraz ja też się włączyłem. A może Wy się włączycie w swoich regionach?
link do aplikacji:
https://rk8dl.glideapp.io/?fbclid=IwAR2 ... 69rMprOuPA
link do ogólnej akcji:
https://www.facebook.com/maskadlamedyka ... 4hKbhoQ5lI
Jak wiecie, obecnie największy problem to ochronić ich przed zakażeniem lub kwarantanną. Brakuje środków ochrony. Sprytni ludzie wymyślili, że popularne maski do snorkelingu z Decathlona nadają się w sam raz do ochrony przed wirusem, jeśli umiejętnie się je wyposaży w przejściówkę do filtrów, jakie się ma na stanie. Lekarze mają np. takie do respiratorów. Jest już stworzona aplikacja dla wolontariuszy: projektantów modeli 3D, drukarzy 3D i tych co szukają kto im przerobi maskę.
W naszym klubie już się zaczęła zbiórka masek, jest też lekarz, który organizuje ich przerabianie i rozwozi po szpitalach. Sprawdźcie może, czy u Was taka akcja zadziała

W Stajni Mazowieckiej akcję prowadzi KapitanPlaneta. Teraz ja też się włączyłem. A może Wy się włączycie w swoich regionach?
link do aplikacji:
https://rk8dl.glideapp.io/?fbclid=IwAR2 ... 69rMprOuPA
link do ogólnej akcji:
https://www.facebook.com/maskadlamedyka ... 4hKbhoQ5lI
- Anna01@
- Stowarzyszenie MKP
- Model: S550 Ekobiust 2015
- Kolor: magnetic grey
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
- Kontakt:
W moim regionie drukuje ATH oraz inne firmy przyłbice a ja osobiście dołączyłam do akcji szyjemy maseczki
M-Mustang M-Małpka
@ M-
Malinka 

- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
Ania, Ty to widzę jakiś topowy design zapewniasz, a nie zwykłe maseczki 

- Anna01@
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:

M-Mustang M-Małpka
@ M-
Malinka 

- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Mam kontakt z firmą, która robi te maseczki, jest szansa dostać większą ilość, maseczki wielokrotnego użytku przeznaczone do prania. Niestety cena za szt. to 28,00 zl netto

Jeśli nadają się do szpitala, to można przeprowadzić zbiórkę w naszych szeregach, zrobić zakup i przekazać gdzie trzeba.
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- Anna01@
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Szyje i szyje a wiec pora uszyć dla siebie i oto moje dzieło
M-Mustang M-Małpka
@ M-
Malinka