Pomoc z innym Amerykańcem
Pomoc z innym Amerykańcem
Witam wszystkich
Pisze do Was z pytaniem i prośba o pomoc, bo wiem ze sa tu osoby ktore troche ogarniaja temat. Moj ojciec ma Chevroleta Astro z automatem. Od kilku dni zauwazyl ze podczas zatrzymania samochodu na D przy trzymaniu wcisnietego hamulca auto delikatnie szarpie, jakby chcialo ruszyc. Czy ktos moze podpowiedziec co to moze byc?. Wydaje mi sie na moj chlopski rozum ze jakos sprzeglo sie wyrobilo i nietrzyma ale ja sie kompletnie na tym nie znam. Podpowiecie cos i ewentualnie gdzie w wlkp. Z taka usterka mozna sie zglosic?
Dzieki za porady
Pozdrawiam
Dominik
Pisze do Was z pytaniem i prośba o pomoc, bo wiem ze sa tu osoby ktore troche ogarniaja temat. Moj ojciec ma Chevroleta Astro z automatem. Od kilku dni zauwazyl ze podczas zatrzymania samochodu na D przy trzymaniu wcisnietego hamulca auto delikatnie szarpie, jakby chcialo ruszyc. Czy ktos moze podpowiedziec co to moze byc?. Wydaje mi sie na moj chlopski rozum ze jakos sprzeglo sie wyrobilo i nietrzyma ale ja sie kompletnie na tym nie znam. Podpowiecie cos i ewentualnie gdzie w wlkp. Z taka usterka mozna sie zglosic?
Dzieki za porady
Pozdrawiam
Dominik
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Re: Pomoc z innym Amerykańcem
najpierw zacznij od poziomu oleju w skrzyni a dopiero potem zacznij szukać dalej.
nie jest to młode auto więc może mieć jakieś wycieki
A tak na marginesie jest forum vanklub.pl
Kiedyś ja tam pytałem o G20 ale nie byli zbyt pomocni może jak masz Vana to Ci pomogą jeśli nie to my spróbujemy
nie jest to młode auto więc może mieć jakieś wycieki

A tak na marginesie jest forum vanklub.pl
Kiedyś ja tam pytałem o G20 ale nie byli zbyt pomocni może jak masz Vana to Ci pomogą jeśli nie to my spróbujemy

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
- speedster
- Forumowicz
- Model: 93' Mustang LX 5.0
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Titanium Frost
Paniedzejku, na facebooku grupa USA CARS Polska, tam może ktoś się znajdzie kto będzie w stanie coś pomóc
Dzięki serdeczne za odpowiedź. Dziś sprawdzałem poziom oleju...jest zdecydowanie za dużo. Poprzedni wlasciciel chyba "zafundował" dolewkę. kolor niby odpowiedni, ale mimo tego trzeba najpierw z tym zrobić porządek.
Dzięki również za odesłanie do przydatnych stron!
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
Olej sprawdzales na ciepłym silniku, i skrzyni w pozycji 'N' bo na parkingu zawsze będzie wyższy poziomXindak pisze:Dzięki serdeczne za odpowiedź. Dziś sprawdzałem poziom oleju...jest zdecydowanie za dużo. Poprzedni wlasciciel chyba "zafundował" dolewkę. kolor niby odpowiedni, ale mimo tego trzeba najpierw z tym zrobić porządek.

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Na pracującym silniku?Xindak pisze:Faktycznie, sprawdzałem na postojuPoziom jest w porządku.

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
Przemek
502 319 299
Nie nie nie, sprawdzałem na zgaszonym
pózniej mechanik sprawdzał ale to już z ojcem, na włączonym silniku, w każdym razie poziom jest ok. natomiast dalej ojciec zauważa że delikatnie samochód chce ruszać na hamulcu.

- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Szary Metalik
a moze zrobic tzw wymiane oleju w skrzyni z tzw czyszczeniem
u mnie w DE robia takie cos i wtedy sa zaworki oczyszone ktore wlasie odpowiadaja za sterowanie skrzynia
u mnie w DE robia takie cos i wtedy sa zaworki oczyszone ktore wlasie odpowiadaja za sterowanie skrzynia
Dzięki Andi za podpowiedź, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. dzisiaj ja wsiadłem do samochodu i nie miało miejsca takie szarpanie, więc albo nie występuje zawsze, albo mój ojciec za bardzo panikuje, jedna z dwóch opcji:D Pojezdzimy nim dłużej i poobserwujemy sprawę, narazie uważam temat za poniekąd zamknięty. A żeby cokolwiek dłubnąc w skrzyni, to ponoć najbliżej kalisza poznań...
dzięki serdecznie wszystkim udzielającym się
dzięki serdecznie wszystkim udzielającym się