Z zaprzyjaźnionego forum Chryslera PT CRUISER (31.03.2014r.). Miejmy nadzieję, że FORD nie zacznie wpadać na takie pomysły jak Włoscy właściciele Chryslera:
   "Do naszego Prezesa, wpłynęło wczoraj pismo od Dyrektora Pełnomocnego grupy Fiat SpA i Fiat Auto Sergio Marchionne (nowego właściciela marki Chrysler), z żądaniem zaprzestania prowadzenia w obecnej formule naszego Działu Technicznego i prowadzenia na forum porad przez naszych doktorków, działających podobno na szkodę firmy. W przypadku dalszej działalności na forum tego działu, sprawa zostanie skierowana do sadu.
Prezes forum, żeby nie narażać się na proces z właścicielem marki, nakazał nam usunięcie działu technicznego z forum i zaprzestania działalności na forum naszych obu doktorków.
Dział techniczny jeszcze przez kilka dni będzie widoczny, następnie zostanie usunięty z forum. Wszystkie napisane przez Was posty zostaną usunięte, tym samym zostaną zmniejszone Wasze liczniki postów. Konsekwencją będą również zmiany waszych rang na forum.
Jednocześnie informuję, że wszystkie tematy działu technicznego zostały skopiowane. Pomyśleliśmy, że wszystkie porady zostaną po obróbce odpowiednio skatalogowane i wspólnie z naszymi mechanikami, wydamy książkę z poradami technicznymi, na razie pod roboczym tytułem "Nie daj się naciągać serwisom - wszystko o naprawach Chryslera PT".
Obecnie trwają rozmowy z wydawcą. Jak tylko książka zostanie wydrukowana, to informacja o niej pojawi się na forum."

Dział techniczny
- mrjackson
- Forumowicz
- Model: GT 05 +Kompressor
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Tungsten grey + Carbon
- Kontakt:
Re: Dział techniczny
Ja bym na ich miejscu nie usuwał tego działu, tylko nagłośnił sprawę.
Byłby to klasyczny przykład walki Dawida z Goliatem i ich forum miałoby niesamowitą reklamę w mediach. Fiat straciłby bardzo dużo w takiej sprawie, bo byłby tym złym "Goliatem".
Wydaje mi się, że żaden pozew do sądu finalnie nie trafiłby bo ludzie z Fiata wiedzą, że im by to zaszkodziło, chcieli tylko trochę ich postraszyć i zadziało.

Byłby to klasyczny przykład walki Dawida z Goliatem i ich forum miałoby niesamowitą reklamę w mediach. Fiat straciłby bardzo dużo w takiej sprawie, bo byłby tym złym "Goliatem".
Wydaje mi się, że żaden pozew do sądu finalnie nie trafiłby bo ludzie z Fiata wiedzą, że im by to zaszkodziło, chcieli tylko trochę ich postraszyć i zadziało.
- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Kolor: HG
- Kontakt:
Koniec podniety. Informacja okazała się żartem prima aprilisowym. Dział techniczny na forum PT zostanie przywrócony.
Szkoda, że ten "żart" został rozesłany 31 marca, a nie 01 kwietnia... Ktoś chciał fajnie, a wyszło nie tak jak trzeba 

Pozdrawiam

Szkoda, że ten "żart" został rozesłany 31 marca, a nie 01 kwietnia... Ktoś chciał fajnie, a wyszło nie tak jak trzeba

Pozdrawiam
Samotny Wilk
						- 

rick
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Kolor: primer,czarny,bialy
Sergio jest dupkiem, powiedzieć ładnie. On jest z mojego miasta Windsor, Ontario i nienawidzimy tego człowieka. Pracowniki w zakładzie mini van w Windsor też go nienawidzę. Nawet rząd miał niemiłych słów o nim. On zniszczy Chryslera