1. Jak nie masz przełącznika świateł z możliwością włączenia światła przeciwmgielnego tylnego (a zapewne nie masz) to kup od Forda Mondeo MK5! Kosztuje 100zł, bo jak wpiszesz, że do mustanga to już to samo kosztuje 300zł

2. Jak już mam przełącznik to wyprowadzamy z niego przewód dodatkowy z Pinu nr 2 (są ponumerowane od spodu), gdyż jeśli nie mieliśmy światła przeciwmgielnego fabrycznie (wersje z USA) to na bank nie ma też wiązki...
3. Wyżej wyprowadzony przewód wpinamy w BCM (skrzynkę bezpieczników w nogach pasażera po prawej) do kostki J2 w pin nr 8!
4. Z kostki oznaczonej J3 wyprowadzamy przewód z pinu nr 25 i łączymy z tyłu auta z kostką światła cofania! (będzie tam tylko jeden wolny pin dla tego właśnie przewodu!)
5. Kupujemy żarówkę DUAL LED (P27/7W), która świeci kolorem białym (cofanie) i czerwonym (przeciwmgielne), dzięki czemu nie musimy zmieniać klosza, a mamy obydwa światłą niezbędne do przejścia przeglądu i działające jak w oryginale
6. I tu już ktoś musi napisać jak to aktywować w FORscan.....
Tutaj zdjęcie poglądowe naszej skrzynki bezpieczników, na której widać opisane wtyczki od J1 do J8. Niestety w całej tej robocie jest mały problem... Wszędzie, gdzie trzeba wyprowadzić przewody z Pinu 2 do i i 25 do kostki światła cofania niezbędne będą nam konektory. Ja miałem bogaty zestaw rożnych konektorów samochodowych w domu, więc z trudem, ale udało się coś dobrać i dopasować...