Kozaczok Trip - Petersburg/Moskwa lipiec 2019
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Gt
- Kolor: Czarny
Re: Kozaczok Trip - Petersburg/Moskwa lipiec 2019
Talonu nie wystawi hotel,ale może wystawić potwierdzenie rezerwacji ,to proszę dać znać czy to wystarczy i działam dalej
Pzdr
Pzdr
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: siarki żółta
-
- Stowarzyszenie MKP
-
- Młodszy Forumowicz
No raczej jak się rezerwuje to na 100%
Wiec odpowiadam kolejny raz - hotel jest zarezerwowany
Wiec odpowiadam kolejny raz - hotel jest zarezerwowany
-
- Stowarzyszenie MKP
Potrzebuję tylko potwierdzenia rezerwacji z hotelu na wizę ...
-
- Młodszy Forumowicz
Napisali że nie ma problemu
Poproszę dane na priv i wyślą nam rezerwacje
Poproszę dane na priv i wyślą nam rezerwacje
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Mali , Bestceller jest Niemcem , dla niego "No tak" może oznaczać coś innego

- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Ford Mustang GT
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
RAPORT
Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak:
- Jedzie 19 załóg w tym 42 osoby
- Dane do wiz przesłali wszyscy 40 osób
- Hotele w Jaglavie i Tallinie opłacone przez wszystkich 42 osoby
- Prom potweirdzili wszyscy 19 załóg
- Noclegiem dodatkowym w Moskwie są zainteresowani wszyscy 19 załóg
- Powrotem przez Białoruś i noclegiem są zainteresowani wszyscy 19 załóg
- Rosjanie otrzymali wzór zaproszenia i zgodnie z listą otrzymaną od nas mają go przekazać do Federalnej Służby Migracyjnej
- Na zaproszenia będziemy czekali ok 4-5 tygodni
- Oryginały zaproszeń zostają w Federalnej Służbie Migracyjnej, a kopie przesyłają Rosjanie do nas i wówczas każdy musi załatwić wizę w swoim okręgu (zgodnie z mapką)
- Na podstawie zaproszeń będziemy mieli wizy humanitarne
- W między czasie trzeba napisać umowę miedzy klubami: rosyjskim i polskim, oraz grafik imprezy
- Gdyby okazały się jakieś problemy lub kłopoty i z jakieś przyczyny Rosjanie nie przysłaliby nam zaproszeń to jest alternatywa "Plan B" trochę bardziej kosztowny.
- "Plan B" będzie o 200 zł./os. droższy i będzie załatwiony w Elblągu. ( będzie trzeba przesłać do mnie dokumenty i zdjecia ) Będą to wówczas wizy biznesowe. Czas zrobienia ok. 1 tydzień.
- Wizami do Białorusi zajmiemy się jak załatwimy rosyjskie, ponieważ na ich podstawie będą wizy tranzytowe 48 h - 2dni. koszt 285zł/osoba
Ostatnio zmieniony 2019-05-14, 22:24 przez Rekin, łącznie zmieniany 1 raz.
"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )
- MaciekW
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014 GT
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kurcze, jak mam jechać do Poznania 350 km w jedną stronę, żeby zawieźć, a potem pewnie ponownie, by odebrać dwa paszporty, to chyba bardziej podoba mi się droższa opcja z pomocą Rekina via Elbląg... Przynajmniej tak zrozumiałem - że muszę osobiście jechać i załatwiać sprawy w Poznaniu...
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Możemy olać się na te wszystkie procedury i załatwiać to w jednym miejscu w Elblagu, ale to muszą się wszyscy określić.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 2016
- Kolor: Ruby Red
Ja nawet byłbym za wersją ,,na skróty". ,,Wlał - wylał" : dwa razy wycieczka do Krakowa, dwa dni z głowy... myślę, że niewiele się urwie od tych 2 stów na łeb.
Tylko, czy jak wykażemy się wszyscy na granicy wizą ,,biznesową", to czy mundurowi uwierzą w naszą ,,delegację" na 19 Mustangów.
Chodzi o to, żeby nie wyszło, że podajemy cel podróży niezgodnie ze stanem faktycznym.
Nie mam pojęcia, czy to może mieć znaczenie... ale nie fajnie by było zawrócić z granicy rosyjskiej do domu..
Może ktoś z Was coś wie na ten temat...
Tylko, czy jak wykażemy się wszyscy na granicy wizą ,,biznesową", to czy mundurowi uwierzą w naszą ,,delegację" na 19 Mustangów.
Chodzi o to, żeby nie wyszło, że podajemy cel podróży niezgodnie ze stanem faktycznym.
Nie mam pojęcia, czy to może mieć znaczenie... ale nie fajnie by było zawrócić z granicy rosyjskiej do domu..

Może ktoś z Was coś wie na ten temat...
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Również byłem przekonany o tym, że wszystko ogarnie biuro z Elbląga z którym rozmawiał Rekin. Wyślemy wszyscy paszporty do nich i podpisane wnioski i będzie spokój. Wiem że jest rejonizacja ze względu na lokalizację danego kosulatu - biura pośredniczące mają swoje oddziały i w takich przypadkach sami rozsyłają po odpowiednich konsulatach.
A jeśli chodzi o typ wizy to nie wiem dlaczego tak kombinujemy zamiast wziąć wizę turystyczną. Rozumiem tą wizę humanitarną - że niby roadshow w Rosji to takie wydarzenie kulturalne albo sportowe.
Rekin zorientuj się czy możemy wszyscy w jednym biurze to zalatwić, prześlemy paszporty do biura pośredniczącego w Elblągu i niech oni to ogarną i wycenią ile będzie kosztować. Szkoda czasu na bieganie i indywidualne załatwianie sprawy.
A jeśli chodzi o typ wizy to nie wiem dlaczego tak kombinujemy zamiast wziąć wizę turystyczną. Rozumiem tą wizę humanitarną - że niby roadshow w Rosji to takie wydarzenie kulturalne albo sportowe.
Rekin zorientuj się czy możemy wszyscy w jednym biurze to zalatwić, prześlemy paszporty do biura pośredniczącego w Elblągu i niech oni to ogarną i wycenią ile będzie kosztować. Szkoda czasu na bieganie i indywidualne załatwianie sprawy.
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Również byłbym za tym żeby załatwić to prościej, ponieważ mam obawy co do "procedury zaproszeniowej" Ja się tylko obawiałem, że koszt może być zbyt duży dla niektórych. Bo przy 4 osobach to 800zł.
Ale ok. Jutro podam szczegółowo jak to wygladałoby w przypadku wizy biznesowej załatwianej u mnie w Elblągu. Po 11:00 pojadę do biura wizowego i wszystkiego w szczegółach sie dowiem. Myślę, ze popołudniu, a w najgorszym przypadku max. do 20:00 napiszę na forum co i jak. Zapytam również Pani Ani jak mamy się określić na granicy w przypadku wizy biznesowej. Jak będzie trzeba to podjade nawet na grancę spytać w końcu mam rzut beretem. Zatem do jutra.
Ale ok. Jutro podam szczegółowo jak to wygladałoby w przypadku wizy biznesowej załatwianej u mnie w Elblągu. Po 11:00 pojadę do biura wizowego i wszystkiego w szczegółach sie dowiem. Myślę, ze popołudniu, a w najgorszym przypadku max. do 20:00 napiszę na forum co i jak. Zapytam również Pani Ani jak mamy się określić na granicy w przypadku wizy biznesowej. Jak będzie trzeba to podjade nawet na grancę spytać w końcu mam rzut beretem. Zatem do jutra.