Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Post autor: Magic » 2008-10-23, 20:34

Może to i za wcześnie ale warto już powoli myśleć nad ogólnopolskim zlotem z okazji 45 lecie które wypada ba musimy hucznie przeprowadzić... tylko gdzie propozycje.. i kiedy ford ma jakieś daty

Obrazek

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Re: Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie

Post autor: LIZZARD » 2008-10-23, 23:33

[quote:e22a8d9ac2="dr.killer"]i kiedy ford ma jakieś daty[/quote:e22a8d9ac2]
Może być na rondzie w Kole :rotfl: ja jestem bardzo za i oto jedna z dat, które Ford ma :rotfl: 16, 17, 18 i 19 kwietnia 2009 r.

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Thomas
Model: Mustang GT premium 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: Czarna czerń
Kontakt:

Post autor: Thomas » 2008-10-24, 07:24

[quote:1a65d15133="LIZZARD"]Może być na rondzie w Kole :rotfl:[/quote:1a65d15133]
Buhahahahahahaha, :rotfl: :rotfl: Walimy do Koła :hyhy:

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.

pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-24, 08:30

eeee a może tym razej po przekątnej? Muzzzury? Mikołajki? Ale czy oprócz Gołębiewskiego (cena) znajdziemy coś "dużego"?

Zakopane pensjonat Boruta po 90zł za pokój/doba? Mają salę na kolację, można pojechać nad morskie oko? W kwietniu morskie całe w śniegu jak w zime a gubałówka jak w lato :)

Bierzemy dziewczyny/żony/kochanki/dzieci kto co ma i mamy rodzinny długi weekend ;)

Co wy na to?

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-10-24, 09:37

Dla mnie luzik ,obojętnie gdzie z jednym ale ................. żeby coś takiego zrobić hucznie z jajem i naprawdę dobrze ,ktoś z nas musi mieszkać blisko tego miejsca - inaczej tego nie widzę :zdegustowany: Poza tym przy większej imprezie trzeba się nabiegać i musi być to osoba która będzie miała czas ,ochotę i wenę do organizacji ,żeby nie było że nagle masa biegania a kolega/koleżanka organizator stwierdzi na miesiąc przed imprą że jednak nie da rady albo nie ma czasu ,jedzie na urlop itd. Wielki plus że jest nas mało i więcej niż 20 mustangów na bank się nie zjawi ......... i dobrze :P
[quote:31c9f7a889="LIZZARD"]Może być na rondzie w Kole :rotfl:[/quote:31c9f7a889] przez Koło można walnąć rundkę ale żeby się gdzieś styknąć ,na 2-3 dni trzeba parę km przejechać :P
[quote:31c9f7a889="Thomas"]Walimy do Koła :hyhy:[/quote:31c9f7a889] no walimy ,walimy :rotfl:

No to robimy listę chętnych do organizacji :P

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-24, 09:52

A co macie na myśli pod słowem zlot?

Czy chcemy się spotkać w jakimś pensjonacie?

Ja to widzę mniej więcej tak:

1.Piątek wieczór - wszyscy zjechali do Zakopca, wspólna kolacja w pensjonacie
2.Sobota "rano" śniadanko wspólne w pensjonacie, wypad na Kasprowy kolejką, zejście na piechotkę , spacerkiem? W kwietniu (pod koniec) powinno się dać :zdziwko:. Zahaczamy o pensjonat, przemoczeni pewnie się przebieramy, wypad na Krupówki, zakupy, spacer, kolacja w knajpie do póżnych godzin, zakrapiana
3.Niedziela, wstajemy o 11tej... Śniadanko w hotelu, busikiem (piliśmy) do Morskiego oka. Dalej bryczkami (40zł osoba) lub z buta 9km do knajpy na górnej "stacji" bryuczek. Z tego miejsca na piechotę do morskiego oka (30min piechotą maks). Wracamy na herbatkę do górnej "stacji" bryczek i zjeżdżamy lub schodzimy na dół. Busikami do pensjonatu. Przebieramy się, pakujemy, obiad na wylocie z Zakopca - duży parking, góralska ekstra ( a niedroga) knajpa, obiad wyjazdowy, sesja zdjęciowa. Wyjazd ok 15-16tej. Do Wawy na wjazd ok 23-24tej.
4.Poniedziałek rano do pracy :)

Chyba że myślicie coś a la stanie cały dzień przy autach z grillem, jak zloty tuningowe...

Ja już to nad wodą. Wtedy Galindia koło mikołajek (załatwiło by się wjazd na teren i hotel jest na miejscu - styl epoki kamienia łupanego - dosłownie! Obsługa chodzi w skórach :hyhy: )i wieczór w knajpie u Konfederatów w Gałkowie. Albo nad wodą w knajpie ale kwiecień za zimno... Dałoby radę pewnie zaparkować nad wodą i grilować przy mustangach, polenić się itp.

W obu przypadkach nie trzeba mieszkać w okolicy... :cwaniak:

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2008-10-24, 10:06

Hej,
Ja bym się jak najbardziej pisał na taki zlocik. Nie będę wybrzydzał gdzie bym wolał, bo nie jestem marudny i mogę pojechać wszędzie :). Tylko, jeśli chodzi o kwiecień, to trzeba brać pod uwagę to, że z powodu zimna/deszczu możemy nie mieć ochoty na zbyt długie spędzanie czasu na zewnątrz.

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-24, 10:15

[quote:4a7ef7222d="kuczko"] Tylko, jeśli chodzi o kwiecień, to trzeba brać pod uwagę to, że z powodu zimna/deszczu możemy nie mieć ochoty na zbyt długie spędzanie czasu na zewnątrz[/quote:4a7ef7222d]

Czerwiec odpada bo koniec roku szkolnego (dzieci)
Kwiecień - wielkanoc i pogoda.
Maj - idealny, nawet na długi weekend. 1.05 - piątek. Akurat przyjeżdżamy w czw. wieczorem... PT-SOB -NIEDZ na miejscu. 3 noclegi.

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2008-10-24, 10:19

[quote:508da319b7="kuczko"]Tylko, jeśli chodzi o kwiecień, to trzeba brać pod uwagę to, że z powodu zimna/deszczu możemy nie mieć ochoty na zbyt długie spędzanie czasu na zewnątrz.[/quote:508da319b7]
My, Naród nie musimy przeca robić tego w tym samym terminie co w US, np. 1 maja to piątek i można już wyjeżdżać w czwartek....cieplej pewnie będzie i takie tam...Ale jakoś nie wyobrażam sobie, póki co, dojazdu na Mazury w długi majowy weekend, o powrocie nie myślę nawet. Z Zakopanego z tegorocznego wracałem 7 godz. (230 km) :rotfl: Łącznie, tam i z powrotem 12 godzin :hurra:

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-24, 10:23

[quote:c888026fbc="LIZZARD"]...Ale jakoś nie wyobrażam sobie, póki co, dojazdu na Mazury w długi majowy weekend,[/quote:c888026fbc]

Co ty:) wiadomo że w czwartek od 13tej będzie kocioł. O 18tej już będzie pusto. To samo z Półwyspem. Kto w sobote rano jedzie stoi na helu 2h, kto o 16-17tej ma pusto. Wyjazd w niedziele rano to samo, o 18tej pusto. Z mikołajek wyjechać w niedziele o 17tej to gwarancja pustych dróg :) :hyhy:

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2008-10-24, 10:34

[quote:b3b1ffe5c8="Radek"][quote:b3b1ffe5c8="LIZZARD"]...Ale jakoś nie wyobrażam sobie, póki co, dojazdu na Mazury w długi majowy weekend,[/quote:b3b1ffe5c8]

Co ty:) wiadomo że w czwartek od 13tej będzie kocioł. O 18tej już będzie pusto. To samo z Półwyspem. Kto w sobote rano jedzie stoi na helu 2h, kto o 16-17tej ma pusto. Wyjazd w niedziele rano to samo, o 18tej pusto. Z mikołajek wyjechać w niedziele o 17tej to gwarancja pustych dróg :) :hyhy:[/quote:b3b1ffe5c8]

Tak też zrobiłem 2 lata nazad i przed Wyszkowem stałem tylko 2,5 godziny :rotfl: Na marginesie, mnie tam wszystko jedno zawsze dojadę, tak tylko sobie przypominam. A teraz reklama: mam już za sobą 32 godz. jazdy non-stop do Pireusu, także jestem skostniały i zahartowany :rotfl:

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-10-24, 10:37

[quote:11717eb336="Radek"]A co macie na myśli pod słowem zlot?

Czy chcemy się spotkać w jakimś pensjonacie? [/quote:11717eb336]
Ja mam na myśli take cóś :) jak się komuś chce poczytać niech wejdzie
( żeby wejść trzeba się zarejestrować na forum :) )
rok 2007 http://cougarklub.pl/forum/viewtopic.php?t=490" onclick="window.open(this.href);return false;
rok 2008 http://cougarklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1731" onclick="window.open(this.href);return false;

[quote:11717eb336="Radek"]1.Piątek wieczór - wszyscy zjechali do Zakopca, wspólna kolacja w pensjonacie
2.Sobota "rano" śniadanko wspólne w pensjonacie, wypad na Kasprowy kolejką, zejście na piechotkę , spacerkiem? W kwietniu (pod koniec) powinno się dać :zdziwko: . Zahaczamy o pensjonat, przemoczeni pewnie się przebieramy, wypad na Krupówki, zakupy, spacer, kolacja w knajpie do póżnych godzin, zakrapiana
3.Niedziela, wstajemy o 11tej... Śniadanko w hotelu, busikiem (piliśmy) do Morskiego oka. Dalej bryczkami (40zł osoba) lub z buta 9km do knajpy na górnej "stacji" bryuczek. Z tego miejsca na piechotę do morskiego oka (30min piechotą maks). Wracamy na herbatkę do górnej "stacji" bryczek i zjeżdżamy lub schodzimy na dół. Busikami do pensjonatu. Przebieramy się, pakujemy, obiad na wylocie z Zakopca - duży parking, góralska ekstra ( a niedroga) knajpa, obiad wyjazdowy, sesja zdjęciowa. Wyjazd ok 15-16tej. Do Wawy na wjazd ok 23-24tej.
4.Poniedziałek rano do pracy :)[/quote:11717eb336]

Szczerze Ci powiem że nie widzę tego ................osobiście jest "oboma ręcoma" przeciw Zakopanemu - syf ,smród ,ceny z kosmosu ,osrane ulice , zero klimatu - to już nie jest to zakopane które było parę lat temu. No ale jeżeli ktoś się podejmie zrobienia zlotu tam- to oczywista oczywistość przybędę :P
Jakieś wycieczki parogodzinne też odpadają ,na 20 aut może połowa będzie miała ochotę lub będzie w stanie zapieprzać 9 km na pieszo pod górę lub jechać osranym ( dosłownie ) wozem z upapranym pseudo-góralem........... hehe a potem stać godzinę w kolejce żeby się napić herbaty :rotfl: Takie impry dobre są dla gimnazjalistów lub licealistów, ja ........... jestem wygodny i nie po to kupiłem auto żeby zapindalać na pieszo lub posranym wozem :rotfl:
W tym roku nie mogłem zebrać grupy (na zlocie) na rejs po jeziorach statkiem wycieczkowym ,było około 80 osób - chętnych 10 :rotfl:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-24, 10:49

[quote:48a828a216="alfatech"]Jakieś wycieczki parogodzinne też odpadają ,na 20 aut może połowa będzie miała ochotę [/quote:48a828a216]

Byliśmy w 30 osób w zakopcu i nikt nie marudził. Busikiem jechalismy do wozów, kto rano wsiada do auta po nocy z wódeczką? :oczami:

Wozy są nowe od maja tego roku...

Ale wiadomo jak ktoś jest przeciw to nikogo się nie namówi :) Czy to "obsrane" zakopane "czy śmierdzące jeziora z gówniarstwem" nie mówiąc o "gównianym i zimnym bałtyku" "zaczadzonym śląsku" "smogowej warszawie" itp itd. :hyhy:

Acha kolejki do herbaty nie było ale była pyszna szarlotka :)[quote:48a828a216="alfatech"]Takie impry dobre są dla gimnazjalistów lub licealistów[/quote:48a828a216]

Dominowała raczej grupa ok.30 lat :)

[quote:48a828a216="alfatech"]jestem wygodny i nie po to kupiłem auto żeby zapindalać na pieszo lub posranym wozem [/quote:48a828a216]

No ale jechac na zlot żeby jeździć w kółko autami?

Idealnym miejscem na zlot tylno napędówek jest Wisła lub Szczyrk. Droga Szczyrk-Wisła jest MEGA. 9km pod górę i 9km z góry, zakręty takie że :hyhy: Jakbyśmy zrobili przejazd na czas, to po przypływie adrenaliny mielibyśmy zniżkę u Blacharza. Ja służbówką część zakrętów miałem problem żeby przejechać ok 40km/h. :hyhy:

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2008-10-24, 10:49

[quote:0859cebd23="alfatech"] nie po to kupiłem auto żeby zapindalać na pieszo lub posranym wozem[/quote:0859cebd23]

Hehehehe :))

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2008-10-24, 10:50

[quote:49b2b52a96="alfatech"]rok 2007 http://cougarklub.pl/forum/viewtopic.php?t=490" onclick="window.open(this.href);return false;
rok 2008 http://cougarklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1731" onclick="window.open(this.href);return false;

Szczerze Ci powiem że nie widzę tego ................osobiście jest "oboma ręcoma" przeciw Zakopanemu - syf ,smród ,ceny z kosmosu ,osrane ulice , zero klimatu - to już nie jest to zakopane które było parę lat temu.
W tym roku nie mogłem zebrać grupy (na zlocie) na rejs po jeziorach statkiem wycieczkowym ,było około 80 osób - chętnych 10 :rotfl:[/quote:49b2b52a96]
A propos Zakopca, to mają zamiar ograniczyć w tym roku możliwość dojazdu do "centrum", co do reszty to ze smutkiem potwierdzam :zalamany: Niemniej tak jak [b:49b2b52a96]Alfatech[/b:49b2b52a96] dojadę nawet do Świnoujścia :D, IMHO wolę przestrzeń z jak najmniejszą ilością chodników :hyhy: i Ślesin już mi odpowiada :oczami: Jestem za integracją z ludźmi, a dopiero potem z miękkim i wygodnym geograficznym otoczeniem :rotfl:

Zablokowany

Wróć do „2009”