Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Thomas
Model: Mustang GT premium 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: Czarna czerń
Kontakt:

Post autor: Thomas » 2008-10-26, 11:50

Z torem Poznań to sie dowiem - w tym roku braliśmy udział w rajdzie Cougarami. Zapytam się.

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.

pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2008-10-26, 18:11

[quote:9b35ccd6ed="celibad"].. chociaz z drugiej strony napewno w Polsce jest dużo mustangów i niepotrzebne będzie ściąganie gości z zagranicy ....czy myślicie ze jest ktoś w polsce , kto nie szuka forum mustanga jeżdżac takim autem ? [/quote:9b35ccd6ed]

właśnie problem polega na tym że jest sporo ludzi nie szukających żadnych for itp. w Poznaniu śmiga kilka starych Mustangów, trzy sam widziałem tyle że tylko na drodze. Ani na zlocie ani nigdzie w necie tacy ludzie często się nie udzielają. Także do im większej liczby osób dotrzemy tym lepiej.

Na śląsku są trzy mustangi 65,67 i 71r. o których wiem i które chętnie by przyjechały, w Ostrowie 1 sztuka 67, w Poznaniu oprócz mnie jest jeszcze Marcin (również na tym forum) którego rumak pewnie będzie gotowy na przyszły sezon. To juz 5 sztuk :D (ze śląska dwa ma jeden koleś więc zakładam że drugiego nie będzie ciągnął na lawecie :rotfl:)

Pytanie ile aut będzie dla nas i publiki enough? Myślę że ze staroci około 10 sztuk musimy zebrać, plus kilka z roczników 90-94, itd. W sumie powinno uzbierać się około 30, może 40 autek. Myślę że będzie to dobra liczba. Dodatkowo jeśli zaprosimy inne amcary i zrobi się z tego 50-60 aut to będzie już niezły zlot.

Spróbuję dotrzeć do kolegów z Czech, jeden gość ze zlotu w Pabianicach zna ich tam trochę, popytam.

Musimy jednak ustalić pewien harmonogram i priorytety. Co najpierw: miejsce (wstępnie, plus inne w rezerwie) z całą logistyką, media - dogadanie co i jak i za ile, reklama - zapisy chętnych spoza tego forum.
1. Miejsce - musi spełniać pewne kryteria, w pobliżu hotel lub inna noclegownia, ogrodzony teren lub wynajęta ochrona na noc - czyli jakiś tor, ośrodek sportowy lub coś innego typu hotel z fajnym zapleczem na uboczu. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje myślę że możemy zapodawać i eliminować wspólnie albo akceptować :hyhy:
2. Media - jak pisaliście wcześniej TVN Turbo, Onet, WP, tutaj również ewentualny patronat Forda plus można pomyśleć o sponsorach np. producentów lub dystrybutorów części samochodowych - możliwość reklamy na samym zlocie.
3. Jak już mamy wszystko powyższe dogadane to wrzucamy zaproszenia dla kolegów z niemiec i czech, reklamujemy imprezę w kraju, gdzie się da :)

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-10-26, 18:54

Panowie ............... bez sponsorów taka impreza wyjdzie po tysiaku na łeb albo i więcej :zalamany:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-26, 18:56

Hmm... tak sobie czytam i czytam....

Mnie nie kręcą takie spędy pod publikę, prasę i media. Chętnie bym poznał jak najwięcej Mustangowiczów i się z nimi/Wami spotkał... ale "amerykańskie parady" mnie nie kręcą. Niemniej jednak jeżeli takie coś by było zorganizowane to bym przyjechał.

Pytanie tylko po co media, czy mamy parcie na szkło?

[ [i:dbc57ef904][b:dbc57ef904]Dodano[/b:dbc57ef904]: 2008-10-26, 17:58[/i:dbc57ef904] ][/size:dbc57ef904]
[quote:dbc57ef904="alfatech"]Panowie ............... bez sponsorów taka impreza wyjdzie po tysiaku na łeb albo i więcej [/quote:dbc57ef904]

Ile? Hotel 2os.+ żarcie 2os.+ paliwo na dojazd + paliwo na PRÓBY SPRAWNOŚCIOWE - to już tysiak.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-26, 20:00

[quote:c90cabf0bf="alfatech"][quote:c90cabf0bf]Ile? Hotel 2os.+ żarcie 2os.+ paliwo na dojazd + paliwo na PRÓBY SPRAWNOŚCIOWE - to już tysiak.[/quote:c90cabf0bf] ja pisałem tylko o organizacji - reszta swoją drogą :P[/quote:c90cabf0bf]

Dokładnie... jak nigdy się z Tobą zgadzam.

... nie wiem tylko czemu Twój post zniknie :niepewny:

;)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2008-10-27, 21:03

Rozpatrzcie tor w UŁĘŻU. Są tan doskonale warunki. Tylko nie wiem jak z noclegami.
Jest to prywatny tor i spotykaja sie tam klub Subaru Porsche itd...
To tylko propozycja - popatrzcie
http://www.tvn24.pl/-1,1510625,wiadomosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2008-10-27, 23:02

Taka Propozycja

Lotnisko w Kamieniu Ślaskim 8km od autostrady A4
http://www.opole.airport.aero/pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na lotnisku jest Hotel http://www.aviator.tvc.pl/aviator/" onclick="window.open(this.href);return false;
i obok jeszcze jeden zameczek-dworek full wypas ale nie mogę go jakoś znaleźć teraz w necie.

Lotnisko jest kameralne można się wyszaleć do woli - wiem bo byłem tam w tym roku na zlocie organizowanym przez klub f-body (chevrolet)

Były wyścigi na 1/4 mili KJS, Drift itp.

W Kamieniu Śląskim odbywa się jedna z eliminacji mistrzostw polski na 1/4 mili.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2008-10-28, 00:30

[quote:f85b34ecb1="SeaBiscuit"] i obok jeszcze jeden zameczek-dworek full wypas ale nie mogę go jakoś znaleźć teraz w necie. [/quote:f85b34ecb1]
Chyba chodzi o Pałac Odrowążów na Parkowej...linka tu: http://www.kamien.biz/zamek/cennik.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2008-10-28, 03:07

Ja jak cos to chętnie się piszę, ale jak dla mnie to powinno być to właśnie jakieś lotnisko;)

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2008-10-28, 08:22

Tomasz :) załóż liste chętnych ... i usuń mój post

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-10-28, 08:55

Z listą zdążymy najpierw trzeba mieć miejsce i .............. chętnego organizatora :)
Rozumiem panowie że skoro podajecie jakieś miejsca to reflektujecie na organizację spotu właśnie tam ? :hyhy: ............ dość ważna kwestia :P

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-28, 09:27

Lotnisko w Ułęży jest OK, ale nie ma kibelka, i nie ma żadnego drzewa - w końcu to lotnisko..... Byłem raz na spotkanku BMW właśnie tam, mieliśmy połowę lotniska, druga połowa - Subaru. Spotkanie było czysto komercyjne i niestety pojawiła sie chołota, więc jak coś to lotnisko całe trzeba wynająć.

Jak chcemy poszaleć to pełne zbiorniki i opony na zmianę, bo szybko lecą podczas jazdy na czas :) ;)

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2008-10-28, 10:15

z tym spotkaniem na lotnisku to bardzo dobry temat :) tyle tylko ze latem .... i musimy załatwić dodatkowo przewożnego wulkanizatora :)))))))))))) ale na 45 lecie - a tym bardziej w kwietniu , lepsze byłoby coś w dużym mieście , gdzieś w centrum Polski ..... dużo hostess , Tvn turbo i ..... my w centrum uwagi :) hehe

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2008-10-28, 11:05

[quote:02e0fed6b1="Radek"]Lotnisko w Ułęży jest OK, ale nie ma kibelka, i nie ma żadnego drzewa - w końcu to lotnisko..... Byłem raz na spotkanku BMW właśnie tam, mieliśmy połowę lotniska, druga połowa - Subaru. Spotkanie było czysto komercyjne i niestety pojawiła sie chołota, więc jak coś to lotnisko całe trzeba wynająć.

Jak chcemy poszaleć to pełne zbiorniki i opony na zmianę, bo szybko lecą podczas jazdy na czas :) ;)[/quote:02e0fed6b1]

Impreza w Kamieniu Śląskim była zamknięta tzn organizator miał klucz do bramy i nikt bez jego wiedzy nie mógł wjechać ani wyjechać z lotniska. To że podaję lokalizację nie oznacza, że piszę się na organizację – tą bezpośrednią :P mogę podzwonić zdobyć kontakt ponegocjować cenę ale nie będę biegał na płycie lotniska za 'pijanymi' osobnikami i przywracał ich do porządku - a tak było na tamtym zlocie - niektórzy nie potrafią się powstrzymać od szaleństw i głupot jak zobaczą kawałek lotniska i napija się piwa.

WC było załatwione - był Toy Toy i jakaś firma kateringowa z grochówa i kiełbaskami. Jedynym problemem było słońce i brak parasoli - paliło niemiłosiernie.
Była też wynajęta firma z aparatura do ¼ mili i KJS ów.

Impreza wyszła 180zł od osoby na lotnisku + zakwaterowanie – nie wiem ile bo byłem tylko jeden dzień na lotnisku.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-28, 15:45

Nie mogę się wpisać na 100% bo jeżeli się okaże że na głowę po 500zł taka imprezka to nie dam rady. Jeżeli nie bedzie szalonych kosztów, to jestem na 100%.

Zablokowany

Wróć do „2009”