Koledzy jak skasowac badz co zrobic - wywalil mi błąd P1000 - wiem ze to niepowazny blad ale wywala?
Tak sie stało po wgraniu STOCK z FlashPacq-a . Co go skasuje znowu mi się pojawia . Robie reset i tez nic nie pomaga .
P1000 OBD System Readiness Test Not Complete
Kody Bledow
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Odłącz minus w akumulatorze i włącz światła - to ściągnie całkowicie prąd indukowany w Twoich obwodach i przewodach elektrycznych.
Później podłącz ponownie akumulator i wybierz się na przejażdżkę: 45minut w cyklu miejskim i 45minut w trasie. W obu przypadkach chodzi również o ruszanie i hamowanie z różnym użyciem mocy.
Podobno jest to jedyna metoda na usunięcie tego błędu - PCM musi się "nauczyć" (głupio to brzmi) Twojego sposobu prowadzenia lub w ogóle tego, jak ten samochód jest prowadzony.
Później podłącz ponownie akumulator i wybierz się na przejażdżkę: 45minut w cyklu miejskim i 45minut w trasie. W obu przypadkach chodzi również o ruszanie i hamowanie z różnym użyciem mocy.
Podobno jest to jedyna metoda na usunięcie tego błędu - PCM musi się "nauczyć" (głupio to brzmi) Twojego sposobu prowadzenia lub w ogóle tego, jak ten samochód jest prowadzony.
.::
my other ride is your mom
::.

Re: Kody Bledow
Będzie ci wyskakiwał na flashpaqu na innych czytnikach nie wyskakuje - przyzwyczaj się albo zmień programatorAluStar pisze:Koledzy jak skasowac badz co zrobic - wywalil mi błąd P1000 - wiem ze to niepowazny blad ale wywala?
Tak sie stało po wgraniu STOCK z FlashPacq-a . Co go skasuje znowu mi się pojawia . Robie reset i tez nic nie pomaga .
P1000 OBD System Readiness Test Not Complete

P.s Byleś może dziś popołudniu na śląsku?
[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89
Nie bylem na slasku ( wiem ze tam jesyt taki podobny ale nie wiem czy gt500? )
- Tego Flashpaqa wywale do kosza - na programy czeka sie wiecznosc i w dodatku pisza takie ze wywala bledy
- na performance wywalalo mi zaduze doladowanei ( czyli jak by kompresor chodzil na maxa )
#P1227
Wiec zdjolem stozek i jezdze na STOCK i czekam i czekam az zechce im sie poprawic go .. Sam wiesz jak dzialaja
- Tego Flashpaqa wywale do kosza - na programy czeka sie wiecznosc i w dodatku pisza takie ze wywala bledy
- na performance wywalalo mi zaduze doladowanei ( czyli jak by kompresor chodzil na maxa )
#P1227
Wiec zdjolem stozek i jezdze na STOCK i czekam i czekam az zechce im sie poprawic go .. Sam wiesz jak dzialaja
No mijałem wczoraj takiego jak twój na trasie na gliwice ale on szybko ja szybko więc nawet nie dojrzałem rejestracji.AluStar pisze:Nie bylem na slasku ( wiem ze tam jesyt taki podobny ale nie wiem czy gt500? )
Eeee nie jest źle z wszystkimi są jakieś problemy auto aucie nie równe - w usa jak ktoś mocno grzebie to jedzie na hamownie i robi custom tuning i tyle.- Tego Flashpaqa wywale do kosza - na programy czeka sie wiecznosc i w dodatku pisza takie ze wywala bledy
#P1227
[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89