pytanie o wersje GT
- rango
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT@2006
- Silnik: V6 4.0
- Kontakt:
pytanie o wersje GT
Zawsze wersja GT kojarzyła mi się z v8 i silnikiem 4.6
Czy występuje wersja GT v6 z silnikiem 4.6? Jeśli tak (a widziałem takie oferty) to czym to się różni od zwykłej v6 z silnikiem 4L? Jakie to GT ? :
Czy występuje wersja GT v6 z silnikiem 4.6? Jeśli tak (a widziałem takie oferty) to czym to się różni od zwykłej v6 z silnikiem 4L? Jakie to GT ? :
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
to jest tak :DarentyV8 pisze:GT manual 315
GT auto 305
Mustang w papierach ma 224 KW x 1,36 wychodzi 304,64 - w zaokrągleniu 305
Ale chyba najważniejsze jest to ( o czym wielu zapomina ) że hp angielski koń parowy (horsepower) nie jest równy KM ( hpm ) koń mechaniczny (horsepower, metric)
Stąd zapewne te nieporozumienia i stąd raz jest 300 raz 305
224 KW to
- 304.555 KM
- 300.389 hp
Manual i automat mają taką samą moc
Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- MartiniPL
- Forumowicz
- Model: AV-X10
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: SubSilver
Re: pytanie o wersje GT
Nie znalazłem takiego info, a bardzo mnie ciekawi: jaka jest różnica w spalaniu 4.0 vs 4.6? Gdzieś natrafiłem na, cytuję "Silniki Forda GT palą ogromnie dużo" - a, o ile wiem o spalaniu 4.0 (bo tym się w pierwszej kolejności interesowałem), to o GT-ku nic. Czy faktycznie jest taka różnica?
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: sonic blue
drastycznych roznic nie ma..wiadomo wieksza pojemnosc to i wieksze spalanie choc GT jest bardziej elastycznym silnikiem,12-15 w trasie przy spokojnej jezdzie 90-110 km/h miasto to juz inna bajka 18-25 a i 30MartiniPL pisze:Nie znalazłem takiego info, a bardzo mnie ciekawi: jaka jest różnica w spalaniu 4.0 vs 4.6? Gdzieś natrafiłem na, cytuję "Silniki Forda GT palą ogromnie dużo" - a, o ile wiem o spalaniu 4.0 (bo tym się w pierwszej kolejności interesowałem), to o GT-ku nic. Czy faktycznie jest taka różnica?

Witam,
Nie jestem jeszcze posiadaczem Mustanga, ale to tylko sprawa czasu i okazji
W zasadzie mam świra na punkcie "gulgoczących" amerykańskich V8, a Mustang obecnie jest najbardziej dostępnym modelem na rynku.
Moje pytanie do szanownych użytkowników GT: - Czy obecnie instalowane V8 (2004-...) mają ten piękny, niepowtarzalny gang?
Pozdrawiam
Bomz
Nie jestem jeszcze posiadaczem Mustanga, ale to tylko sprawa czasu i okazji

W zasadzie mam świra na punkcie "gulgoczących" amerykańskich V8, a Mustang obecnie jest najbardziej dostępnym modelem na rynku.
Moje pytanie do szanownych użytkowników GT: - Czy obecnie instalowane V8 (2004-...) mają ten piękny, niepowtarzalny gang?
Pozdrawiam
Bomz
- Jake
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT '11
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Black
V8 w latach 2004-2010 to 4,6L który brzmi świetnie. W usa jeździ ich sporo i po prostu co parę minut odwracasz tylko głowę za galopującym rumakiem
Silnik ten był montowany przez ostatnich 15 lat w Mustangach (oczywiście przechodził modernizacje).
Od tego roku Ford wprowadził nowiutką V8-kę - 5.0 która brzmi jeszcze lepiej! Posłuchaj: " onclick="window.open(this.href);return false;
Któregokolwiek z nich zdobędziesz nie zawiedziesz się

Od tego roku Ford wprowadził nowiutką V8-kę - 5.0 która brzmi jeszcze lepiej! Posłuchaj: " onclick="window.open(this.href);return false;
Któregokolwiek z nich zdobędziesz nie zawiedziesz się