Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!
Witam,
dzisiaj zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną ktoś spotkał się z podobnym problemem? Co dalej? Jak dostać zastępczą? Przypominam że jetem za granicą. Czy ktoś potrafi pomóc?
Pozdrawiam Pudel
dzisiaj zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną ktoś spotkał się z podobnym problemem? Co dalej? Jak dostać zastępczą? Przypominam że jetem za granicą. Czy ktoś potrafi pomóc?
Pozdrawiam Pudel
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
Re: Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!
zgłoś na policję kradzież tablicy rej. i idź z tym do wydziału komunikacji. Powinni zrobić duplikat co u nas trwa jakieś 2 tygodnie, nie wiem jak w Holandii to wygląda.
Nic na siłę, wszystko młotkiem
i wyklepie się coś takiego:

- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
Sprecyzuje jeszcze bardziej bo tyle co Ty napisałeś to już sam wiedziałem jak pisałem tego posta. Mam polskie blachy za granica zniknęła jedna nie ukradziona tylko zgubiona. Jak to wygląda z czym i kto musi zgłosić się do wydziału czy właściciel czy może osoba trzecia? Czy potrzeba pokazać dowód kartę pojazdu czy w ogóle nic?
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
pudel pisze:Witam,
Pozdrawiam Pudel
Zgodnie z niemieckim hasłem, to...
Przyjedź do Polski, Twoja tablica rejestracyjna już tu jest.

.::
my other ride is your mom
::.

- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
Hans pisze:pudel pisze:Witam,
Pozdrawiam Pudel
Zgodnie z niemieckim hasłem, to...
Przyjedź do Polski, Twoja tablica rejestracyjna już tu jest.
Cenie sobie to forum za zajebiste poczucie humoru jedziemy do znajomych się głupi a później już mi to będzie obojętne

pozdrawiam
Pudel podjedź do jakiejś firmy zajmującej się reklamą zrobią CI taką tablice z jakiegoś PCV lub innego cuda,a jak będziesz w Polsce to musisz podejść do urzędu wypełnić druk i coś chyba 85 zł nowa blacha.
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
dzięki ale chyba nie jest to zbyt legalne chyba
Spokojnie,do więzienia się za to nie idzie.Ewentualnie podczas kontroli milicyjnej jakby zauważyli lewą blachę (co jest mało prawdopodobne) będzie trzeba się dogadać
Ja Cię zrozumiałem doskonale. ALE zawsze możesz pójść i zgłosić kradzież jako, że tablica jest z poza granic i "jest atrakcyjna dla osób trzecich" czy jak to znajomy policjant kiedyś nazwał....pudel pisze:Sprecyzuje jeszcze bardziej bo tyle co Ty napisałeś to już sam wiedziałem jak pisałem tego posta. Mam polskie blachy za granica zniknęła jedna nie ukradziona tylko zgubiona. Jak to wygląda z czym i kto musi zgłosić się do wydziału czy właściciel czy może osoba trzecia? Czy potrzeba pokazać dowód kartę pojazdu czy w ogóle nic?
Jeżeli chodzi o policję, jeżeli będziesz miał zgłoszenie kradzieży, to w tedy mogą Ci naskoczyć [choć zawsze może znaleźć się jakiś debil...]
Jeżeli chodzi o wydanie "kopii" tablicy musisz niestety sam zgłosić się do urzędu z potwierdzeniem zgłoszenia kradzieży na policji, dowodem rejestracyjnym i oc... Nie wiem czy będą chcieli tak bez problemów wydać jeżeli powiesz, że zgubiłeś...

- tomec
- Forumowicz
- Model: Shelby GT
- Kolor: performance white
- Kontakt:
teoretycznie powinno dac sie zalatwic przez osobe trzecia, ktora mialaby upowaznienie lub kogos z najblizszej rodziny, chyba 
poza tym jesli osoba zalatwiajaca zglosi z ukradziono, to moga chciec potwierdzenie zgloszenia, ale jak zglosi ze zgubiono/lub zostala zniszczona przez Ciebie, to powinno pojsc latwiej.
dokladnie moge podpytac znajomych z WK w poniedzialek

poza tym jesli osoba zalatwiajaca zglosi z ukradziono, to moga chciec potwierdzenie zgloszenia, ale jak zglosi ze zgubiono/lub zostala zniszczona przez Ciebie, to powinno pojsc latwiej.
dokladnie moge podpytac znajomych z WK w poniedzialek

Kilka zdjęć: http://min.us/mCY3AXKp1#1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód
- tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Bart
-
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: wiśniowy
Ja raz zgubiłem jedną tablicę. Idzie sie do wydziału komunikacji z papierami auta i wypełnia wniosek o wtórnik tablicy, kiedys wyrabiali 2 a teraz podobno mozna tylko jedną zamówić (cena nizsza) i czeka sie jakis tydzień. Albo zmieniasz numer rejestracyjny i dostajesz nowe tablice od ręki (cena wyższa). No i nowy dowód rejestracyjny.
Piotrek
w ten sposób robią tylko jak dwie tablice ktoś se "pożyczy". Ja tak miałem dwa lata temu, za****li mi dwie i policjant wyjaśnił, że tablice są teraz na liście poszukiwanych tablic i faktycznie w tedy jeżeli nie chcesz mieć problemów z patrolami musisz wyrobić nowe. Jeżeli brak tylko jednej to nie ma problemu.paytoplay pisze:mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód- tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było

- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
Ma ktoś linka do aukcji gdzie dorobią mi tablice? Bo wszystkie które znalazłem nie wykonują napisów które przypominają oryginalne tablice 

- Mały1973
- Forumowicz
- Model: Mustang Mach I 1971
- Silnik: inny V8
- Kolor: Medium Blue Metallic
- Kontakt:
sławekw pisze:w ten sposób robią tylko jak dwie tablice ktoś se "pożyczy". Ja tak miałem dwa lata temu, za****li mi dwie i policjant wyjaśnił, że tablice są teraz na liście poszukiwanych tablic i faktycznie w tedy jeżeli nie chcesz mieć problemów z patrolami musisz wyrobić nowe. Jeżeli brak tylko jednej to nie ma problemu.paytoplay pisze:mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód- tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było
Dokładnie tak, jak zgłosisz kradzież to musisz przerejestrować auto, a jak zgłosisz zgubienie to płacisz tylko za wyrobienie nowej.
- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation