Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!

Post autor: pudel » 2011-02-12, 20:10

Witam,

dzisiaj zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną ktoś spotkał się z podobnym problemem? Co dalej? Jak dostać zastępczą? Przypominam że jetem za granicą. Czy ktoś potrafi pomóc?

Pozdrawiam Pudel

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Re: Zgubiłem tabliczkę rejestracyjną!

Post autor: sławekw » 2011-02-12, 20:18

zgłoś na policję kradzież tablicy rej. i idź z tym do wydziału komunikacji. Powinni zrobić duplikat co u nas trwa jakieś 2 tygodnie, nie wiem jak w Holandii to wygląda.

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-02-12, 20:23

Sprecyzuje jeszcze bardziej bo tyle co Ty napisałeś to już sam wiedziałem jak pisałem tego posta. Mam polskie blachy za granica zniknęła jedna nie ukradziona tylko zgubiona. Jak to wygląda z czym i kto musi zgłosić się do wydziału czy właściciel czy może osoba trzecia? Czy potrzeba pokazać dowód kartę pojazdu czy w ogóle nic?

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2011-02-12, 20:35

pudel pisze:Witam,

dzisiaj zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną ktoś spotkał się z podobnym problemem? Co dalej? Jak dostać zastępczą? Przypominam że jetem za granicą. Czy ktoś potrafi pomóc?

Pozdrawiam Pudel

Zgodnie z niemieckim hasłem, to...
Przyjedź do Polski, Twoja tablica rejestracyjna już tu jest. :)

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-02-12, 20:38

Hans pisze:
pudel pisze:Witam,

Pozdrawiam Pudel

Zgodnie z niemieckim hasłem, to...
Przyjedź do Polski, Twoja tablica rejestracyjna już tu jest. :)

Cenie sobie to forum za zajebiste poczucie humoru jedziemy do znajomych się głupi a później już mi to będzie obojętne :D

pozdrawiam

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2011-02-12, 20:45

Pudel podjedź do jakiejś firmy zajmującej się reklamą zrobią CI taką tablice z jakiegoś PCV lub innego cuda,a jak będziesz w Polsce to musisz podejść do urzędu wypełnić druk i coś chyba 85 zł nowa blacha.

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-02-12, 20:56

dzięki ale chyba nie jest to zbyt legalne chyba

Bolek
Forumowicz
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2011-02-12, 21:17

Spokojnie,do więzienia się za to nie idzie.Ewentualnie podczas kontroli milicyjnej jakby zauważyli lewą blachę (co jest mało prawdopodobne) będzie trzeba się dogadać

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-02-12, 21:29

pudel pisze:Sprecyzuje jeszcze bardziej bo tyle co Ty napisałeś to już sam wiedziałem jak pisałem tego posta. Mam polskie blachy za granica zniknęła jedna nie ukradziona tylko zgubiona. Jak to wygląda z czym i kto musi zgłosić się do wydziału czy właściciel czy może osoba trzecia? Czy potrzeba pokazać dowód kartę pojazdu czy w ogóle nic?
Ja Cię zrozumiałem doskonale. ALE zawsze możesz pójść i zgłosić kradzież jako, że tablica jest z poza granic i "jest atrakcyjna dla osób trzecich" czy jak to znajomy policjant kiedyś nazwał....
Jeżeli chodzi o policję, jeżeli będziesz miał zgłoszenie kradzieży, to w tedy mogą Ci naskoczyć [choć zawsze może znaleźć się jakiś debil...]
Jeżeli chodzi o wydanie "kopii" tablicy musisz niestety sam zgłosić się do urzędu z potwierdzeniem zgłoszenia kradzieży na policji, dowodem rejestracyjnym i oc... Nie wiem czy będą chcieli tak bez problemów wydać jeżeli powiesz, że zgubiłeś...

Obrazek

Awatar użytkownika
tomec
Forumowicz
Model: Shelby GT
Kolor: performance white
Kontakt:

Post autor: tomec » 2011-02-12, 23:31

teoretycznie powinno dac sie zalatwic przez osobe trzecia, ktora mialaby upowaznienie lub kogos z najblizszej rodziny, chyba ;)
poza tym jesli osoba zalatwiajaca zglosi z ukradziono, to moga chciec potwierdzenie zgloszenia, ale jak zglosi ze zgubiono/lub zostala zniszczona przez Ciebie, to powinno pojsc latwiej.
dokladnie moge podpytac znajomych z WK w poniedzialek ;)

Kilka zdjęć: http://min.us/mCY3AXKp1#1" onclick="window.open(this.href);return false;

paytoplay
Forumowicz
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2011-02-13, 01:48

mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód :] - tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było

Bart

Piotrek
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: wiśniowy

Post autor: Piotrek » 2011-02-13, 10:20

Ja raz zgubiłem jedną tablicę. Idzie sie do wydziału komunikacji z papierami auta i wypełnia wniosek o wtórnik tablicy, kiedys wyrabiali 2 a teraz podobno mozna tylko jedną zamówić (cena nizsza) i czeka sie jakis tydzień. Albo zmieniasz numer rejestracyjny i dostajesz nowe tablice od ręki (cena wyższa). No i nowy dowód rejestracyjny.

Piotrek

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-02-13, 12:17

paytoplay pisze:mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód :] - tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było
w ten sposób robią tylko jak dwie tablice ktoś se "pożyczy". Ja tak miałem dwa lata temu, za****li mi dwie i policjant wyjaśnił, że tablice są teraz na liście poszukiwanych tablic i faktycznie w tedy jeżeli nie chcesz mieć problemów z patrolami musisz wyrobić nowe. Jeżeli brak tylko jednej to nie ma problemu.

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-02-13, 21:41

Ma ktoś linka do aukcji gdzie dorobią mi tablice? Bo wszystkie które znalazłem nie wykonują napisów które przypominają oryginalne tablice :/

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2011-02-14, 19:18

sławekw pisze:
paytoplay pisze:mi ukradli tablice... wkurzyłem się pojechałem na policje itd... kupa czasu zmarnowana - musiałem przerejestrować samochód :] - tzn dostałem nowe numery, wpis w książce itp - wiec takiej opcji nie polecam... Ja sie zawziąłem bo się wkurzyłem chociaż na komisariacie polecali mi zebym zgłosił zagniecie - to była kolejna rzecz która mi z samochodu ktoś odczepił - ale sprawa nie warta zachodu - jak zgłosisz zaginięcie to chyba płacisz w urzędzie komunikacji za dorobienie nowej i tyle - jakoś tak to było
w ten sposób robią tylko jak dwie tablice ktoś se "pożyczy". Ja tak miałem dwa lata temu, za****li mi dwie i policjant wyjaśnił, że tablice są teraz na liście poszukiwanych tablic i faktycznie w tedy jeżeli nie chcesz mieć problemów z patrolami musisz wyrobić nowe. Jeżeli brak tylko jednej to nie ma problemu.

Dokładnie tak, jak zgłosisz kradzież to musisz przerejestrować auto, a jak zgłosisz zgubienie to płacisz tylko za wyrobienie nowej.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”