Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby ?

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dark Red
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Dark Red

Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby ?

Post autor: Dark Red » 2011-01-12, 07:53

Widziałem na zlocie że jeden z kolegów miał zamontowane dysze spryskiwaczy w wycieraczkach chyba Celibad albo Kaes....albo ktoś inny...
Proszę o podzielenie się detalami o swoim genialnym rozwiązaniem technicznym gdzie kupić części ?

1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears

Awatar użytkownika
adasko74
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: sonic blue

Re: Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby

Post autor: adasko74 » 2011-01-12, 08:15

Dark Red pisze:Widziałem na zlocie że jeden z kolegów miał zamontowane dysze spryskiwaczy w wycieraczkach chyba Celibad albo Kaes....albo ktoś inny...
Proszę o podzielenie się detalami o swoim genialnym rozwiązaniem technicznym gdzie kupić części ?
zglos sie do Celibada on Ci zalatwi..AluStarowi chyba tez...
ja u niego tez zamawialem-podobno od wito pasuja ( starszy model ) :)
tylko rurki musisz sobie doprowadzic do wycieraczek i bedzie oki :)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Spryskiwacze na wycieraczkach do Mustanga

Post autor: AluStar » 2011-01-12, 10:29

No to wiec opisze.

Zastosowałem je ze względu na zmiane maski. W nowej masce niema otworów na spryski a wiercić :przestraszony: .

Wiec

Caly zestaw pochodzi od Mercedes Sprinter. Ale ostatnio robilem takie spryski z zestawu od Vito 20010 rok. Jest o wiele lepszy ze wzgledu na dysze. Zdejmujemy panel z podszybia i mocujemy w nim wyjście od wężyka.

Obrazek

Obrazek

zaczep prowadzący wężyk - jego musimy doczepić do ramienia wycieraczki wywiercając w nim otwór.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uwaga : Ramiona wycieraczki ja zdjolem ściągaczem do wycieraczek ( maja to w zakładach wklejających szyby ) - sa sposoby ale sie balem szarpnąć aby wieloklin puścił . Ściągacz zdjął ramie delikatnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze cos :

1) spryskiwacz będzie zamocowany bez przeróbek
2) wymaga szlifowania rogu ( modyfikacji ) zdjecie 4-5 to pokazuje .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”