dlawienie sie silnika...

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adasko74
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: sonic blue

dlawienie sie silnika...

Post autor: adasko74 » 2010-12-09, 00:08

mam od pewnego czasu przypadlosc ,przy predkosci okolo 160 km/h ( nie dzieje sie to przy innych predkosciach i jak dodaje plynnie gazu )jak zostawie pedal gazu i utrzymuje ta predkosc to silnk zaczyna sie jakby dlawic i..czasem brak mu mocy i jest mala szarpanka :( ..odglos przy tym jest tak jakby tylumiki sie dlawily :D ..

mialem to na stozku i teraz troche mniej na fabrycznym filtrze :(
problem sie pojawil jak zaczelo robic sie chlodno..wczesniej na obydwu filtrach bylo oki..czy jak czyscilem przepustnice to moglem cos nabroic???

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-12-09, 00:31

adasko74, Nie wiem czy pomogę - ale miałem kiedyś taka przypadłość - nie zdąrzylem jej zdiagnozować ale rzadko sie pojawiala - jak jechalem bardzo plynnie rownomiernie to silnik dostawal czkawki. Taka specyficzna czkawka. Po dodaniu gazu mijala. ( Przebieg samochodu nie przekraczal 15 000 km wiec nowka.
Teraz wydaje mi sie ze to byla przyczyna chyba pompy paliwa ????
Dlaczego - bo po zalozeniu KB i Bosta juz mi sie takei cos nie zdazylo.
MOZE W TYM KIERUNKU ISC - COS Z UKLADEM PALIWA ./

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-12-09, 01:08

Adaśko74 przewijałeś kiedyś że masz problem z cewką o ile dobrze pamiętam.A wiec jak pare lat temu miałem podobny problem w Saabie 9-5 Aero i okazała się padnięta jedna z cewek na kasecie zapłonowej.Jechałem 150km/h i czułem lekkie szarpnięcia.Moze masz jakieś lekkie Missfire? Napewno to jest coś związane jak Alustar napisał z paliwem albo z zapłonem.Jedyne co trzeba było by podmienić np z kimś cewk,ewentulanie pompe paliwa i i się przejechać .Kurde widzisz jakbym mieszkał w WWA to jutro byśmy znalezli usterke ,pozdrawiam!

Awatar użytkownika
adasko74
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: sonic blue

Post autor: adasko74 » 2010-12-09, 08:38

rowniez podejzewam cewke..czekam az doplyna i..zmienie-moze to bedzie to..
jesli nie to zabiore sie za pompe ja ALUSTAR sugeruje...
dzieki za info chlopaki ,dam znac czy jest poprawa po zmianie cewek...( jesli to one sa przyczyna )..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”