Mustang autem weekendowym?
Mustang autem weekendowym?
Witam
Jakie jest wasze zdanie i jak Wy użytkujecie Konika. Jezdzi ktos mustangiem codziennie do pracy? No i jak sie mustang sprawuje zimą? Pytanie głównie kieruje do właścicieli roczników 2005+. Chodzi mi o V8 ale chyba w innych wersjach silnikowych wygląda to podobnie.
Generalnie nie wiem czy jezeli kupie mustanga to musze brac pod uwage drugie, miejskie auto. Jakie sa Wasze opinie w kwestii mobilności mustanga po miescie. Jezeli chodzi o spalanie to nie robi to wiekszego problemu.
Pozdrawiam
Jakie jest wasze zdanie i jak Wy użytkujecie Konika. Jezdzi ktos mustangiem codziennie do pracy? No i jak sie mustang sprawuje zimą? Pytanie głównie kieruje do właścicieli roczników 2005+. Chodzi mi o V8 ale chyba w innych wersjach silnikowych wygląda to podobnie.
Generalnie nie wiem czy jezeli kupie mustanga to musze brac pod uwage drugie, miejskie auto. Jakie sa Wasze opinie w kwestii mobilności mustanga po miescie. Jezeli chodzi o spalanie to nie robi to wiekszego problemu.
Pozdrawiam
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Ja jeżdżę na co dzień, ale wcześniejszym modelem (SN95 V6). Jeśli jeździsz sam to nie potrzeba) żadnego drugiego auta. Manualem jest trochę ciężko po mieście ( boli noga od sprzęgła) jeździ się głównie ma 1 i 2, na 3. biegu już łamiesz przepisy
Automat jest do miasta idealny.
Przez 3 miesiące jeździłem po ok 170km dziennie i dawał radę
Ogólnie w tamtym roku przejechałem z 30tys. km.
W zimę podstawa to dobre zimówki, łopata w bagażniku i dużo, dużo rozsądku, trzeba zmienić styl jazdy (żeby nie poznać poboczy
)
Największa wada, to że koledzy z pracy cię nie lubią i jesteś pierwszy do zwolnienia...
Ja polecam do jazdy na co dzień, bo dzień bez jazdy mustangiem jest dniem straconym

Przez 3 miesiące jeździłem po ok 170km dziennie i dawał radę

W zimę podstawa to dobre zimówki, łopata w bagażniku i dużo, dużo rozsądku, trzeba zmienić styl jazdy (żeby nie poznać poboczy

Największa wada, to że koledzy z pracy cię nie lubią i jesteś pierwszy do zwolnienia...
Ja polecam do jazdy na co dzień, bo dzień bez jazdy mustangiem jest dniem straconym

- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
ja akurat mam jeszcze 2 auta oprocz konia ale teraz jak ten trzeci stoi u mechanika juz od miesiaca moja nazeczona smiga do pracy co prawda ma kolo 10 km ale daje rade. zalezy jeszcze jaki rodzaj masz pracy bo jesli mialbys byc handlowcem i jezdzic mustangiem to fak kup sobie cos jeszcze oprocz konika. ale jesli to jest praca typu jedziesz do biura i spowrotem do domu mozesz spokojnie jezdzic mustangiem.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
stang232 pisze:Ja jeżdżę na co dzień, ale wcześniejszym modelem (SN95 V6). Jeśli jeździsz sam to nie potrzeba) żadnego drugiego auta. Manualem jest trochę ciężko po mieście ( boli noga od sprzęgła) jeździ się głównie ma 1 i 2, na 3. biegu już łamiesz przepisy![]()
Przez 3 miesiące jeździłem po ok 170km dziennie i dawał radę![]()
W zimę podstawa to dobre zimówki, łopata w bagażniku i dużo, dużo rozsądku, trzeba zmienić styl jazdy (żeby nie poznać poboczy)
Ja polecam do jazdy na co dzień, bo dzień bez jazdy mustangiem jest dniem straconym![]()
Heheh masz racje jesli chodzi o mustanga 4gen przed liftem:) i lopate zima no i niestety w robocie gorzej ale co tam czesci tanie ladnie jezdzi jest wygodny i w miare tani wiec polecam starsza 4gen nie dlatego ze mam 2 sztuki i jedna na sprzedazz ale dlatego ze jest to dobre auto do jazdy codziennej
302 HOooooo
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
Panowie V 6 2005+ kłusuje na co dzień.
Automat przy 1600/1900 obrotach po wiosce i city-spalanie oscyluje ok. 10-11 l na 100 km. przy 70-90 km/h
Nie narzekam mam lansa do którego ciężko było sie przyzwyczaić ale to łykłem.
Wszyscy stangowiczowie to wiemy o czym wspominam.
Motto:
Życie jest zbyt krótkie, a więc cieszmy się nim na co dzień.
Automat przy 1600/1900 obrotach po wiosce i city-spalanie oscyluje ok. 10-11 l na 100 km. przy 70-90 km/h
Nie narzekam mam lansa do którego ciężko było sie przyzwyczaić ale to łykłem.
Wszyscy stangowiczowie to wiemy o czym wspominam.
Motto:
Życie jest zbyt krótkie, a więc cieszmy się nim na co dzień.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Fiesta Mustang Kit
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: tomaho mówi, że nie jest szary metalik:-)
- Kontakt:
Jeżdże codziennie do tyranki moim bandziorem i szczerze mówiąc tylko dlatego chce mi się do niej wstawac:-) Co prawda o wiele szybciej miałbym tramwajem, ale jest to przyjemność, której nie potrafię sobie odmówić. Taka przejżadzka poprawia nastrój przed 9 kolejnymi godzinami spędzonym głównie na dupie:)
pozdrawiam
pozdrawiam
http://www.rustnroll.com/
www.myspace.com/disquietmetal
www.myspace.com/disquietmetal
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
[center]To tak jak byś lizał loda przez szybę.[/center]LIZZARD pisze:A jakim mianem można określić Mustanga, który wyjeżdża raz na pół roku?![]()
![]()
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl