Kupic Mustanga czy nie kupic?
-
Kupic Mustanga czy nie kupic?
Witam,
Jestem nowy na tym forum i dlatego prosze i kilka informacji. Zastanawiam sie nad kupnem Mustanga w wersji 2005> I tu moje pytanie. Jak z serwisem tych samochodow w Polsce? CZy czesci sa w miare dostepne? Czy warto kupic samochod juz sprowadzony do Polski? Ile kasy trzeba dac za cos ciekawego? Jak sie nim jezdzi? I inne dodatkowe informacje mile widziane..
Dzieki
Jestem nowy na tym forum i dlatego prosze i kilka informacji. Zastanawiam sie nad kupnem Mustanga w wersji 2005> I tu moje pytanie. Jak z serwisem tych samochodow w Polsce? CZy czesci sa w miare dostepne? Czy warto kupic samochod juz sprowadzony do Polski? Ile kasy trzeba dac za cos ciekawego? Jak sie nim jezdzi? I inne dodatkowe informacje mile widziane..
Dzieki
-
- Forumowicz
- Model: V6 2005
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Srebrny
- Kontakt:
Re: Kupic Mustanga czy nie kupic?
Auta są raczej proste w budowie, nie ma za wiele elektroniki, więc dobry mechanik powinien sobie z nimi poradzić. Jeśli do tego komputer do diagnozowania/usuwania błędów przez OBD II to powinno wystarczyć.lukaszmusta pisze:Witam,
Jestem nowy na tym forum i dlatego prosze i kilka informacji. Zastanawiam sie nad kupnem Mustanga w wersji 2005> I tu moje pytanie. Jak z serwisem tych samochodow w Polsce?
Z częściami jest raczej kiepsko, trzeba kombinować. Niektóre, typu klocki/filtry i inne, można kupić w sklepach/hurtowniach części z USA. Inne trzeba samemu szukać - są w Polsce rozbitki z których można coś wyciągnąć, albo musisz zamawiać za wielką wodą i czekać na dostawę.lukaszmusta pisze: CZy czesci sa w miare dostepne?
Warto-niewarto. Kupując w stanach masz większą pewność co do historii samochodu, bo większość "zdarzeń" znajdziesz w carfaxie. Minusem jest czas oczekiwania na samochód, a później upierdliwe bieganie po urzędach i problemy z rejestracją.lukaszmusta pisze: Czy warto kupic samochod juz sprowadzony do Polski?
To możesz sprawdzić w otomoto - tylko weź pod uwagę to, że większość z aut, które tam są ma za sobą jakąś wypadkową przeszłość. Co do kosztu sprowadzenia niebitego auta, to ceny możesz znaleźć na http://www.autotrader.com. Do tego musisz dodać około 12-14k kosztów stałych za sprowadzenie i od sumy zapłacić VAT i akcyzę.lukaszmusta pisze: Ile kasy trzeba dac za cos ciekawego?
Kiepsko, samochód łatwo wpada w poślizg, jak jest mokro to bardzo łatwo pływa, w zimie to już lepiej nie gadać. I jeszcze ten głupi uśmiech ciągle do twarzy przyklejony - inni kierowcy pomyślą, że jesteś upośledzonylukaszmusta pisze: Jak sie nim jezdzi?

-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
kuczko, jak myślisz dlaczego nikt nie odpisał panu lukaszmusta, sensownie
czyli tak jak Ty?
Bo pan Lukasz nie znalazł czasu żeby poczytać forum i znaleźć odpowiedzi na zadane pytania które wałkowane są od początku forum czyli tak się interesuje tym autem jak każdym innym
czyli domniemam że więcej tu nie przyjedzie a cały Twój misterny post pójdzie w piz........ 

Bo pan Lukasz nie znalazł czasu żeby poczytać forum i znaleźć odpowiedzi na zadane pytania które wałkowane są od początku forum czyli tak się interesuje tym autem jak każdym innym

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
nie wspominając o fakcie, że rano było 7 takich samych postów lukaszmusta
w różnych wątkach, poczynając od galerii, poprzez garaż, sklepy i warsztaty, porady techniczne, audio itd. Po moim skasowaniu i zostawieniu jednego posta oraz wysłaniu pisemnego upomnienia - po 15 minutach pojawiły się 3 kolejne posty w różnych watkach. Formalnego ostrzeżenia nie dałem, bo uznałem, że początkujący mógł sie pogubić, ale nie jestem pewny czy to nie było coś w stylu prowokacji/spamu.
w różnych wątkach, poczynając od galerii, poprzez garaż, sklepy i warsztaty, porady techniczne, audio itd. Po moim skasowaniu i zostawieniu jednego posta oraz wysłaniu pisemnego upomnienia - po 15 minutach pojawiły się 3 kolejne posty w różnych watkach. Formalnego ostrzeżenia nie dałem, bo uznałem, że początkujący mógł sie pogubić, ale nie jestem pewny czy to nie było coś w stylu prowokacji/spamu.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2005
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: mineral grey
To pytanie podobne do "czy żenić się z piękną kobietą czy nie?" kto ma - dostrzeże analogie, kto nie ma musi sie ożenić / kupić i sam przekonacć czy mu to odpowiada, bo w obu wypadkach rzecz polega głównie na fascynacjii i miłości .... a te minusy ... ja nie narzekam za bardzo w obu przypadkach 

JTNG
-------------
www.jtng.pl , www.bmcairfilters.pl , www.h-r.com.pl , www.ragazzon.pl , www.kwpolska.pl
-------------
www.jtng.pl , www.bmcairfilters.pl , www.h-r.com.pl , www.ragazzon.pl , www.kwpolska.pl