[ Dodano: 2009-01-09, 11:29 ]
Swoją drogą, to po ch** ja wydałem te 14zł na nią

Ale nasi policjanci patriotycznie zaczeli w reakcji na to niemców w Polsce łapać i walić im mandaty za brak trójkątów - niemcy strasznie protestowali, że się polacy na nich uwzieliandronik pisze:Może koniecznie chciał sie wykazać, albo zebrać punkty do premii.Pawellos pisze:Nie wiem zatem czemu gość chciał apteczkę, jeszcze poszukam.
A apteczka na pewno nie jest konieczna. Kiedyś była akcja przy granicy z niemcami - policja niemiecka zatrzymywała polskie samochody, bo wiedzieli że albo nie mamy apteczek, które są u nich obowiązkowe, albo jak już są to niezgodne z ich normami. Walili mandaty po 30€ czy jakoś tak.
na autostradzie też nie? Znaczy jak złapiesz gumę i nie masz kamizelki, nie ma mandatu?SZYGI pisze:ani kamizelka
"Zakres obowiązkowego wyposażenia pojazdów samochodowych jest w Polsce określony przez rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. 2003 r., nr 32, poz. 262). Wśród wymienionych w rozporządzeniu elementów znajdują się m.in. trójkąt ostrzegawczy oraz gaśnica. Nie ma natomiast kamizelki odblaskowej. Rozporządzenie było ostatnim razem nowelizowane w 2004 r., natomiast w kwietniu 2006 r. nie weszły w stosunku do niego żadne zmiany.Radek pisze:na autostradzie też nie? Znaczy jak złapiesz gumę i nie masz kamizelki, nie ma mandatu?SZYGI pisze:ani kamizelka
Apteczka nie jest wymagana, ale rozsądek nakazuje mieć i to dobrze zaopatrzoną. Możesz uratować życie sobie lub pasażerom.
Pawellos, drogówka czy prewencja?
No a nie?Pawellos pisze:yy, nie wiem chyba drogówka, nie zwracałem uwagi..
A prewencja to w ogóle zatrzymuje samochody??
idąc tym tokiem rozumowania trzeba wozić :Radek pisze:Apteczka nie jest wymagana, ale rozsądek nakazuje mieć i to dobrze zaopatrzoną. Możesz uratować życie sobie lub pasażerom.
Ale bardzo wiele auto ma dobry dostęp, pozatym są jeszcze żarówki w tylnych lampach - ale akurat mustang do mijania i stop ma po dwa zapasy na stronęalfatech pisze:Nie pamiętam ale gdzieś w Europie trzeba wozić 2 komplety żarówek pomimo tego że masa aut musi być rozebrana żeby je wymienić.
no i wiele firm produkujących auta nie daje wcale koła zapasowegoRadek pisze:alfatech, proponuję również nie wozić koła zapasowego, ani zapasowego bezpiecznika