Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Moris
Forumowicz
Model: teraz 911
Kolor: Byl, satin silver, teraz kto wie

Post autor: Moris » 2010-10-16, 22:26

http://moto.allegro.pl/ford-mustang-gt-i1277501078.html

kilka slow o aucie

Pojawił sie moj ulubieniec z allegro
Własciciel to mały kłamczuszek informując przez tel. ze auto jest bezwypadkowe i niepotrzebnie naraził mnie na wycieczkę sobotni poranek
Krótko o aucie:
brak ABS
nie dziala klima, pęknięta przednia szyba, felgi do naprawy, wywalona poduszka kierowcy,
uszkodzony przedni zderzak , kiepsko polakierowana maska i lewy blotnik itd.
:/

Awatar użytkownika
Moris
Forumowicz

Post autor: Moris » 2010-10-16, 22:28

http://moto.allegro.pl/ford-mustang-4-0 ... 45966.html

a czy ktoś z kolegów miał okazje widziec to autko??

Awatar użytkownika
adasko74
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: sonic blue

Post autor: adasko74 » 2010-10-16, 22:34

Moris pisze:http://moto.allegro.pl/ford-mustang-4-0 ... 45966.html

a czy ktoś z kolegów miał okazje widziec to autko??
cena za niska :] ..ale pytaj o vin...i do skutku..moze trafisz zdrowego,czego Tobie serdecznie zycze :) :)

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-10-17, 16:57

Moris,

aaaa niefart. Jak możesz to wrzucaj VIN tych ''zdechlaków'' żeby potem inni z Forum nie zasuwali pół Polski po ''padlinę'' (ogłoszenia na Allegro wygasają po 2 tyg. i nie widać zdjęć etc., no wiesz...)

Powodzenia!!!

Awatar użytkownika
Moris
Forumowicz

Post autor: Moris » 2010-10-17, 19:16

Olaf
masz rację będę dodatkowo załączać VIN-y .
A tak na marginesie czy ktoś z forum oglądał te mustangi ?
http://otomoto.pl/ford-mustang-stylizac ... 01178.html
http://otomoto.pl/ford-mustang-gt-4-6-v ... 76011.html

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2010-10-17, 19:20

Olaf pisze:Moris,

aaaa niefart. Jak możesz to wrzucaj VIN tych ''zdechlaków'' żeby potem inni z Forum nie zasuwali pół Polski po ''padlinę'' (ogłoszenia na Allegro wygasają po 2 tyg. i nie widać zdjęć etc., no wiesz...)

Powodzenia!!!
Tak, Tak! mamy tu taki dział ładny w którym psujemy krew, sprzedającym furę chłamu a nie auta :rotfl:
O tutaj zapraszam: viewforum.php?f=53
:)

You can never have too much power, just not enough traction.

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-18, 21:21

GT z Krakowa walony w prawy przód ;) Cena po opłatach,sprowadzony jako uszkodzony.Naprawiony.Poduszki miał całe.Cena spadła o 10 tyś.zł w ciągu miesiąca! Mogę podjechac i Ci oglądnąć bo jutro się będe kręcił po mieście.

Awatar użytkownika
Moris
Forumowicz

Post autor: Moris » 2010-10-18, 22:05

Bolek dzieki
napisalem do Ciebie na prv.
jak to nie zrobi Tobie problemu to zerknij na niego i daj znac

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2010-10-19, 20:24

http://otomoto.pl/ford-mustang-C15739979.html
najdłuższy opis jaki widziałem na alledrogo, ale nie o tym- cytat

,,Byliśmy szczęśliwi. Kilka dni po ślubie, moja małżonka podeszła do mnie, objęła za szyję i ze wzrokiem shrekowego Kota w Butach zapytała czy już możemy sprzedać naszego Mustanga. Byłem zszokowany tą propozycją, nie mogłem uwierzyć, że wyszła ona od osoby tak bardzo nim zachwyconej. Przed oczami stanął mi obraz kobiety w oknie poprzedniego właściciela, zrozumiałem skąd jej tryumfalny wyraz twarzy. Zacząłem protestować. Na to moja wybranka wytłumaczyła spokojnie, że będzie czuła się pewniej, jeśli zmienimy auto na jakieś mniej rzucające się w oczy, mniej przyciągające wzrok i posiadające w sobie mniejszy magnetyzm."

Już wiem skąd się biorą rozwody, co za wydra - uwiodła, zaobrączkowała, a teraz odcina tlen, kolego nie rób tego!!!
Ona musi być z Sekcji Specjalnej ,, mustang twój wróg"
[yt][/yt]

Obrazek

Awatar użytkownika
adasko74
Forumowicz
Model: GT
Kolor: sonic blue

Post autor: adasko74 » 2010-10-19, 20:55

stang232 pisze:http://otomoto.pl/ford-mustang-C15739979.html
najdłuższy opis jaki widziałem na alledrogo, ale nie o tym- cytat

,,Byliśmy szczęśliwi. Kilka dni po ślubie, moja małżonka podeszła do mnie, objęła za szyję i ze wzrokiem shrekowego Kota w Butach zapytała czy już możemy sprzedać naszego Mustanga. Byłem zszokowany tą propozycją, nie mogłem uwierzyć, że wyszła ona od osoby tak bardzo nim zachwyconej. Przed oczami stanął mi obraz kobiety w oknie poprzedniego właściciela, zrozumiałem skąd jej tryumfalny wyraz twarzy. Zacząłem protestować. Na to moja wybranka wytłumaczyła spokojnie, że będzie czuła się pewniej, jeśli zmienimy auto na jakieś mniej rzucające się w oczy, mniej przyciągające wzrok i posiadające w sobie mniejszy magnetyzm."

Już wiem skąd się biorą rozwody, co za wydra - uwiodła, zaobrączkowała, a teraz odcina tlen, kolego nie rób tego!!!
Ona musi być z Sekcji Specjalnej ,, mustang twój wróg"
[yt][/yt]

..ze takie "rureczki" chodza jeszcze po swiecie.. :wstyd:
ale koles faktycznie walnol opis... :rotfl:

Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

Post autor: escalar » 2010-10-19, 21:40

na jego miejscu, wystawilbym na aukcji panne mloda :P
wymiekl nam kolega :) to ktos z klubu? :rotfl: :rotfl:

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-10-19, 22:59

Predzej od tego poetyckiego belkotu w stylu Sienkiewcza uwierze w fakt ze auto zaczyna zrec olej bo jak mialem juz tych autek pare to akurat byl czas lub lub padly uszczelki pod glowica bo ten rocznik mial je wykonane z kartonów po meblach z ikei czy czegos podobnego.
hehe moze gosc pisze prawde ale z tym autem trzeba uwazac bo to slawetne 3,8 V6 z totalnie sp....nym przez konstruktorow chlodzeniem. Jak sie skapneli ze cos jest nie tak to zmienili troche konstrukcje dali inne uszczelki ale co nawychodzilo bubli to nawychodzilo. Raz na 150tys mil trzeba zaplakac i wydac 2000 na remont silnika i wymiane uszczelek pod glowcami. Niestety czesto jest tak ze ktos to kupi ma 90tys przebiegu i sie cieszy a tu zonk bo to bylo 150 tylko przed sprzedaza ktos ukradl 60k. najfajnieszy na allegro jest gostek mustang 3,8 V6 1995 rok automat przebieg tylko 26tys km:) pozdrowienia z doliny muminkow:D

302 HOooooo

Smurf
Model: Audi a6
Silnik: V8 5.4
Kolor: turkus
Kontakt:

Post autor: Smurf » 2010-10-25, 09:55

Witajcie. Nie wiedziałem gdzie się z tym przypiąć i napisałem w tym dziale.
A mianowicie, wczoraj oglądałem stanga IV gen 2001r 3.8 v6 i mam parę pytań odnośnie auta.
Pierwsze... w aucie było strasznie głośno, tak jakby nie miał wcale wygłuszenia podłogi czy czego kolwiek, tak jakbym jechał na silniku, czy to normalne>?
Drugie... Czy mustang z 2001r powinien mieć na kierownicy znaczek konia, mustanga czy gładką?
Trzecie... Czy poducha pasażera może odstawać i wyglądać na klejoną? Wydawała się na wystrzeloną.
Czwarte... Czy obroty po wrzuceniu na luz w czasie jazdy powinny spadać szybko w dół, czy powoli opadać. Pierwszy raz się z tym spotkałem, według sprzedawcy normalne w stangu.
Piąte... jakie osiągi ma mustang 3.8v6. Miałem probe z silnikiem 2.5 v6 163km i wydawało mi sie po przejażdżce że probe jest o wiele żwawsze. Czy to prawda?
Szóste... Czy most w stangu jest głośny. Strasznie coś huczało w aucie, zdaniem sprzedawcy oponki, moim zdaniem moga huczec ale nie przy predkościach 40-50 na godzine tak donoście. Podejrzewam że przy 90-100 nie do wytrzymania.
Siódme... czy skrzynia biegów po włączeniu wstecznego przy cofaniu powinna wydawać jakieś dźwieki?? Tam było takie zgrzytanie przy cofaniu. Moim zdaniem uszkodzony wsteczny.

Prosze o odpowiedź na zadane pytania bo szczerze jestem troszeczkę rozkojarzony i nie wiem czy tak powinno być. Jeśli tak to wiem że nie mustang nie jest dla mnie. Moim zdaniem nie powinno tak być.

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2010-10-25, 11:39

Pierwsze... w aucie było strasznie głośno, tak jakby nie miał wcale wygłuszenia podłogi czy czego kolwiek, tak jakbym jechał na silniku, czy to normalne>?
Jeśli wydech jest seryjny to powinno być cicho. Choć mustangi to nie są auta w których zastanawiasz się czy masz włączony silnik, bo nie oto w nich chodzi.
Szyby są bez ramek przez co przy jeździe powyżej 140km/h słychać szumy powietrza
Drugie... Czy mustang z 2001r powinien mieć na kierownicy znaczek konia, mustanga czy gładką?
Powinien mieć wypukły znaczek konika.
Smurf pisze:Trzecie... Czy poducha pasażera może odstawać i wyglądać na klejoną? Wydawała się na wystrzeloną.
Może jakość wykończenia mustanga pozostawia wiele do życzenia , ale nie powinna wyglądać na klejoną i odstawać w sposób do razu rzucający się w oczy.
Wpisz w google: 2001 ford mustang interior foto i pooglądaj jak powinno wyglądać
Smurf pisze:Czwarte... Czy obroty po wrzuceniu na luz w czasie jazdy powinny spadać szybko w dół, czy powoli opadać. Pierwszy raz się z tym spotkałem, według sprzedawcy normalne w stangu.
U mnie chyba też te obroty jakoś gwałtownie nie opadają więc to jest OK.
Smurf pisze:Piąte... jakie osiągi ma mustang 3.8v6. Miałem probe z silnikiem 2.5 v6 163km i wydawało mi sie po przejażdżce że probe jest o wiele żwawsze. Czy to prawda?
2001 Ford Mustang V6 0-60 mph 8.6 Quarter mile 16.5 [190KM] odczucia pozostawiam tobie.
Smurf pisze:Szóste... Czy most w stangu jest głośny. Strasznie coś huczało w aucie, zdaniem sprzedawcy oponki, moim zdaniem moga huczec ale nie przy predkościach 40-50 na godzine tak donoście. Podejrzewam że przy 90-100 nie do wytrzymania.
U mnie most jest cichy.
Siódme... czy skrzynia biegów po włączeniu wstecznego przy cofaniu powinna wydawać jakieś dźwieki?? Tam było takie zgrzytanie przy cofaniu. Moim zdaniem uszkodzony wsteczny.

Raczej nie powinna być wyraźniej głośniejsza w porównaniu do innych biegów. U mnie jak przy cofaniu przekraczam 3tys obr to trochę słychać wał. Ale przy manewrowaniu na parkingu jest cicho.

Obrazek

Smurf
Model: Audi a6
Silnik: V8 5.4
Kolor: turkus
Kontakt:

Post autor: Smurf » 2010-10-25, 22:10

Dziękuję za szybką odpowiedź. Szkoda że w okolicy nie ma nikogo kto ma stanga, chętnie bym skonfrontował swoje odczucia i wrażenia z jazdy innym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”