Pierwsze... w aucie było strasznie głośno, tak jakby nie miał wcale wygłuszenia podłogi czy czego kolwiek, tak jakbym jechał na silniku, czy to normalne>?
Jeśli wydech jest seryjny to powinno być cicho. Choć mustangi to nie są auta w których zastanawiasz się czy masz włączony silnik, bo nie oto w nich chodzi.
Szyby są bez ramek przez co przy jeździe powyżej 140km/h słychać szumy powietrza
Drugie... Czy mustang z 2001r powinien mieć na kierownicy znaczek konia, mustanga czy gładką?
Powinien mieć wypukły znaczek konika.
Smurf pisze:Trzecie... Czy poducha pasażera może odstawać i wyglądać na klejoną? Wydawała się na wystrzeloną.
Może jakość wykończenia mustanga pozostawia wiele do życzenia , ale nie powinna wyglądać na klejoną i odstawać w sposób do razu rzucający się w oczy.
Wpisz w google: 2001 ford mustang interior foto i pooglądaj jak powinno wyglądać
Smurf pisze:Czwarte... Czy obroty po wrzuceniu na luz w czasie jazdy powinny spadać szybko w dół, czy powoli opadać. Pierwszy raz się z tym spotkałem, według sprzedawcy normalne w stangu.
U mnie chyba też te obroty jakoś gwałtownie nie opadają więc to jest OK.
Smurf pisze:Piąte... jakie osiągi ma mustang 3.8v6. Miałem probe z silnikiem 2.5 v6 163km i wydawało mi sie po przejażdżce że probe jest o wiele żwawsze. Czy to prawda?
2001 Ford Mustang V6 0-60 mph 8.6 Quarter mile 16.5 [190KM] odczucia pozostawiam tobie.
Smurf pisze:Szóste... Czy most w stangu jest głośny. Strasznie coś huczało w aucie, zdaniem sprzedawcy oponki, moim zdaniem moga huczec ale nie przy predkościach 40-50 na godzine tak donoście. Podejrzewam że przy 90-100 nie do wytrzymania.
U mnie most jest cichy.
Siódme... czy skrzynia biegów po włączeniu wstecznego przy cofaniu powinna wydawać jakieś dźwieki?? Tam było takie zgrzytanie przy cofaniu. Moim zdaniem uszkodzony wsteczny.
Raczej nie powinna być wyraźniej głośniejsza w porównaniu do innych biegów. U mnie jak przy cofaniu przekraczam 3tys obr to trochę słychać wał. Ale przy manewrowaniu na parkingu jest cicho.