Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016
Silnik: V8 5.0

Post autor: Stachu_xjr » 2010-10-15, 14:44

kolega szuka GT bez total lost czy ktoś badał ten egzemplarz http://otomoto.pl/ford-mustang-gt-v8-4- ... 48346.html cena podejrzanie niska..........

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-10-15, 14:52

Ktoś o nim już wspominał na forum... podobno mocno zużyty ...jakieś odpryski (zarysowania) itp.

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-10-15, 14:55

Bolek pisze:Wczoraj z nudów pojechałem oglądnąć to cudo http://otomoto.pl/ford-mustang-gt-v8-4- ... 48346.html zwłaszcza że gośc mieszka dosłownie rzut beretem ode mnie :)
A więc tak cena super ale...auto nadaje się całe do malowania tzn,każdy element ma jakiś defekt np drzwi przygniecione,błotniki porysowane,ogólnie cała karoseria zrysowana,lakier widac że nigdy nie woskowany,połamany tylny oraz przedni zderzak,odpryski na masce, zderzak(nawet jedna rura wydechu jest zagięta :) pękniety klosz halogenu przedniego,3 szyby z innej parafii,środek umęczony,połamane uchwyty od pokrycia tylnich lamp w bagażniku,brak cięgna aby się zwinąć z bagażnika jakby nas porwali :rotfl: ,a teraz plusy:Przebieg 55tyś.km,Lampy przerobione na Euro,silnik bardzo ładnie pracuje ,zero błędów , nowe 4 zimówki Nexen,technicznie bez zarzutu zawieszenie ok,hamulce seria czyli takie sobie,sprzęgło ok,skrzynia manualna pracuje bez zarzutu czyli jak w jelczu :) olej w silniku 5w20 QuakerState. Elektryka sprawna,klima działa.Myślałem o kupnie tego auta na handel,ale nie mam dobrego lakiernika znam samych malarzy :) Cena do odbioru na auto 50 tys.zł ale myśle że za 47tyś.zł by gość oddał.Właściciel gość po 50-tce jeździ autem 3 lata sprzedaje bo podobno tonie w długach ale razem z żoną ubrani byli za pare tyśięcy złotych ;) .Myśle że jak ktoś go kupi i położy mu nowy lakier będzie miał naprawde fajny sprzęt.Auto podobno bezwypadkowe nie miałem miernika ,ale na mój gust było coś malowane ,ale to trzeba by jeszcze sprawdzić w Carfaxie jak zostało sprowadzone do Polski.Sprzedawca twierdzi że auto bezwypadek:)

p.s. Najlepsze że Pan przyjechał z żoną która zrobiła nam pamiątkowe zdjęcia przed jazdą próbną pewnie w obawie że możemy go wysadzić i zabrac mu samochód :rotfl: Fakt że z nas dwa wielkie chłopy ale takiego przypadku nie miałem :rotfl:

znalazłem :padam: nie musisz dziękować :rotfl:

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 14:57

Ja to oglądałem z kolegą który chciał kupić ale auto całe do malowania.Pęknieta szpachla na prawy tylnim błotniku.Wszędzie rysy ,zmatowiały lakier.Szyby z innej parafi.Połamane zderzaki,nawet zagięta tylnia rura.W środku zaniedbany.Trzeszczą plastiki podczas jazdy.Silnik ,skrzynia zaieszenie ok,choć kierownica krzywo podczas jazdy na wprost,być może zbieżnośc.Na dachu 255mm lakieru ,u mnie 155 :/ Już był chyba kiedyś malowany.Odpuściliśmy.Sprzedawca sympatyczny gość po 50-tce.Ogólnie cena adekwatna do stanu.Ruina za niewielkie pieniądze.Można pomalować i jeździć ale moim zdaniem to się nadaje tylko na handel.To chyba tyle.

p.s. Za 55 tyś.nie kupicie nietkniętego GT.

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz

Post autor: Stachu_xjr » 2010-10-15, 15:02

Dzięki za super szybką odpowiedz :)

Bolek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 15:20

Nie ma sprawy.kolega zrezygnował robił nawet drugie podejście z czujnikiem :) Ja miałem to później brać na handel ale wiesz jakie czasy teraz się Seicento kupuje z czujnikiem lakieru :rotfl: Troszke ryzyko wpakować 60 koła aby to doprowadzić do takiego stanu w jakim powinien się znajdować i później sie bujać i tłumaczyć ludzią dlaczego malowany itp.

Stachu_xjr, możesz go jeszcze sprawdzić po Vinie ale wydaje mi się że ma totala : Choć mógł mieć jakąś przygode już u nas na miejscu ;)
Ostatnio zmieniony 2010-10-15, 15:35 przez Bolek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mrjackson
Forumowicz
Model: GT 05 +Kompressor
Silnik: V8 4.6
Kolor: Tungsten grey + Carbon
Kontakt:

Post autor: mrjackson » 2010-10-15, 15:24

Stachu_xjr pisze:kolega szuka GT bez total lost
a z Salvage może być?, bo mój znajomy chciał sprzedać GT 07, i w raporcie właśnie ma Salvage.. Tylko chce za niego 100 tys .. :wstyd:

Bolek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 15:29

:hyhy: Ale co 100tyś.km ma przejechane,czy 100tyś.rubli costed ? :rotfl:

Bolek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 16:03

100tyś.to troche sporo :/ Ale z drugiej strony na allegro chodzą te roczniki od 70tyś-do 100tyś.zł więc czemu ma niechcieć setki ? :rotfl: A tak poważnie to chyba za tyle nie sprzeda.Myśle że 75 tys,zł to byłaby dobra cena...

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz

Post autor: Stachu_xjr » 2010-10-15, 17:32

Stachu_xjr, możesz go jeszcze sprawdzić po Vinie ale wydaje mi się że ma totala : Choć mógł mieć jakąś przygode już u nas na miejscu ;)[/quote] wpisałem go do tej darmowej opcji na stronie carfaxu co sprawdza tylko airbagi i wyszło ze nie miał uszkodzenia ich

Bolek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 17:34

Będziesz miał pełny raport na poniedziałek.Wrzuce na forum.

Bolek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2010-10-15, 17:45

http://www.totaltradersusa.republika.pl ... leknh.html Nie ma nic za darmo Stachu_xjr był gdzieś uwalony ale nie ma Totala.Ma też Lien o ile pamiętam to pojazd firmowy bądź leasingowy.Dziwne też że nie ma nic na temat jego eksportu do Polski. :niepewny: W każdym bądź razie 8-10 tyś.zł trzeba do niego dołożyć żeby był w stanie bardzo dobrym.Decyzja należy do twojego kolegi ;) A dzwoniłeś czy aktualne?

Awatar użytkownika
Yogibaboo
Młodszy Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 3.8
Kolor: Czerwony + białe pasy

Post autor: Yogibaboo » 2010-10-15, 21:20

escalar pisze: jeszcze jedna uwaga... nie wszyscy dealerzy z tego portalu wysylaja poza stany... kiedy kupowalem, kilku odmowilo mi sprzedazy mimo ze bylem zdecydowany i mialem kase... ale z kazdym mozna negocjowac... ja polecam chlopakow z Texas Direct Auto (choc czasami nie chcialo im sie odbierac telefonow to zapasowe kluczyki doslali kilka miesiecy po zakupie, kiedy znalezli na magazynie... na wlasny koszt kurierem do mojego domu w Polsce :) )
Czego nie wysyłają poza Stany? Samochodu? Chcesz powiedzieć, że można kupić tam auto nie wyjeżdżając z Polski, a oni wsadzą go do kontenera i wyślą do Europy?

Szczęście na co dzień odbiera mi mowę...

Awatar użytkownika
Yogibaboo
Młodszy Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 3.8
Kolor: Czerwony + białe pasy

Post autor: Yogibaboo » 2010-10-15, 22:13

Bolek pisze:
Yogibaboo pisze:Czego nie wysyłają poza Stany? Samochodu? Chcesz powiedzieć, że można kupić tam auto nie wyjeżdżając z Polski, a oni wsadzą go do kontenera i wyślą do Europy?
Oczywiście że można.Mój Mustang był tak kupowany.Poprzedni właściciel znalazł Demo Car w salonie Forda i zadzwonił zrobił przelew i zlecił formie spakowanie auta na kontener.Odebrał osobiście w Gdyni po 5 tygodniach.
Byłem parę razy w Stanach i wiem, że dla klienta są w stanie zrobić wszystko, ale tego się nie spodziewałem. Po prostu czad!!! Wygląda na to, że to znacznie ułatwi sprawę :rotfl: Teraz pozostaje czekać na to, aż dolar spadnie poniżej 2,5 PLN, a 2010 GT pojawią się w okolicach 20k papierów. Czyli gdzieś za rok jak dobrze pójdzie ;)

Szczęście na co dzień odbiera mi mowę...

Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

Post autor: escalar » 2010-10-16, 00:17

Yogibaboo pisze:
escalar pisze: jeszcze jedna uwaga... nie wszyscy dealerzy z tego portalu wysylaja poza stany... kiedy kupowalem, kilku odmowilo mi sprzedazy mimo ze bylem zdecydowany i mialem kase... ale z kazdym mozna negocjowac... ja polecam chlopakow z Texas Direct Auto (choc czasami nie chcialo im sie odbierac telefonow to zapasowe kluczyki doslali kilka miesiecy po zakupie, kiedy znalezli na magazynie... na wlasny koszt kurierem do mojego domu w Polsce :) )
Czego nie wysyłają poza Stany? Samochodu? Chcesz powiedzieć, że można kupić tam auto nie wyjeżdżając z Polski, a oni wsadzą go do kontenera i wyślą do Europy?

chodzi o to, ze niektorzy szanujacy sie dealerzy nie sprzedaja auta jesli nie zostanie zarejestrowane w stanach przed wysylka co powoduje wzrost kosztu zakupu o kilka procent... a przy okazji koniecznosc osobistego zarejestrowania auta w U.S.A. ... przypadek sporadyczny ale informuje, zeby wiedziec ze nawet takie sytuacje sie zdarzaja :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”