Światła STOPu i kierunkowskazy

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-09-09, 10:42

nie, chyba raczej nie, poza tym ja je kupowałem po dość drogim kursie, więc pewnie kupisz sobie taniej ;>

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2009-09-09, 10:45

no dobra to zamawiam te zarówki dalej na v-leds. Jedyne co to mam nadzieje ze paczka nigdzie po drodze nie wsiąknie :]

Bart

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2009-09-09, 14:54

Pawellos ma rację - jedynie duży fart może Was uchronić jak Wy zajedziecie komuś drogę i on przywali i powie, że widział , że Wy mieliście zapalone światła STOP a nie kierunki etc. O mój kufer w Carismie kiedyś podczas deszczu się stukneły 2 auta i te debile (prawnicy) mnie ciągali po sądach tylko jako świadka przez 1 rok (z 4 razy) !! Niby rozumiecie, no nie?

To teraz powiem jaka była kwota sporu między ubezpieczalniami: 1000zł. (słownie: tysiąc). Jak się dowiedziałem to tak się wku...... że mnie tam w zimę/deszcz ciągle ciągają, że już nie było mnie łatwo powiadomić o kolejnych mało poważnych rozprawach... Pomogło, sędzia zmądrzał i zakończył sprawę. ; )

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2009-09-12, 11:59

alfatech pisze:W ostatnim autoświecie napisane jest co grozi za brak dowodu i .............?
Mandat 50 zł może nam dać policjant nic więcej ............... więc polecam wozić wszystkie dokumenty ale dawać tylko ubezpieczenie i prawojazdy :P
Wyjdzie taniej ,szybciej ,lepiej i bezstresowo ........... no i nasz SJB się nie popsuje :rotfl:
Dobra, zgłębiłem temat :)
Jedziesz bez dowodu - mandat 50 PLN swoją drogą.. w przypadku chęci odebrania go lub poprostu glina się uprze, że chce go zobaczyć - dostajesz (wypisuje Ci) wezwanie na komende by się stawić z dowodem za/w czasie.. Jak się niestawisz na wezwanie - wkracza dodatkowo kodeks karny :P Więc nie tędy droga :P
A ten Auto Świat to ... :oczami: nie gazeta :wstyd:

You can never have too much power, just not enough traction.

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-09-14, 13:45

Darenty pisze:Dobra, zgłębiłem temat
Jedziesz bez dowodu - mandat 50 PLN swoją drogą.. w przypadku chęci odebrania go lub poprostu glina się uprze, że chce go zobaczyć - dostajesz (wypisuje Ci) wezwanie na komende by się stawić z dowodem za/w czasie.. Jak się niestawisz na wezwanie - wkracza dodatkowo kodeks karny Więc nie tędy droga
czyli ............. :
mieszkam w Sanoku - załóżmy ,łapią mnie w Szczecinie i co mam tam jechać z dowodem ???????? :rotfl: :rotfl: :rotfl: .......... no bez jaj :rotfl:
Chyba że mam sie zgłosić z dowodem w miejscu zamieszkania :]
Darenty pisze:A ten Auto Świat to ... nie gazeta
zgadza się to ........... tygodnik/czasopismo :rotfl:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-09-17, 13:14

Obrazek

Ale fajne :D

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2009-09-17, 15:49

Lizzard,
całkiem, całkiem, a ile to kosztuje? Samą listwę sprzedają czy cały kosz (może z osprzętem)?

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-09-17, 18:05

Myślałem kiedyś o czymś takim, na listwę samą to wydasz 10zł ;)

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2009-09-18, 00:04

Olaf pisze:Lizzard,
całkiem, całkiem, a ile to kosztuje? Samą listwę sprzedają czy cały kosz (może z osprzętem)?
Auf wunsch verbauen wir Ihnen gerne LED Streifen in Ihre Heckleuchten Preis auf Anfrage czyli na życzenie zabudują listwę i cena na zapytanie :)

http://www.us-cars-pirmann.at/neuwagen/ ... uchte.html

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-09-18, 12:18

LIZZARD pisze:
Olaf pisze:Lizzard,
Auf wunsch verbauen wir Ihnen gerne LED Streifen in Ihre Heckleuchten Preis auf Anfrage czyli na życzenie zabudują listwę i cena na zapytanie :)

http://www.us-cars-pirmann.at/neuwagen/ ... uchte.html
Fajne ale pokazaliby jak to świeci pod słońce, a w słońcu niestety diody nie widać jak nie jest schowana i obudowana żeby na nią słońce nie świeciło – zdjęcie na aucie nawet zrobili tyłem do słońca więc przypuszczam że problem ten sam jest. :kwasny:

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-09-18, 16:23

...........no i gdzie są teraz tylne pozycje ? Jak wygląda stop ? Coś ten pomysł na moje oko jest najgorszy z tych popularnych - to już lepiej nic nie przerabiać jak zrobić kaszane :kwasny:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2009-09-18, 16:53

A mi się ta listwa kojarzy z największym shitem jakie na rynku się mogł pojawić.. :znudzony: oczywiście wylansował to koncern Szmelcwagen-Audi a mowa tu o tych w paskach/listwach led w lampach i nietylko ;)
Miałobyć fajnie - w sumie nieźle to wygląda w tych nowych Audi.. ale cały smak tego przyćmiewają mi te stare 80tki, Golfy i inne poobklejane tymi paskami na zderzakach, lusterkach, nawet w klosze z halogenowymi żarówkami to pchają :przestraszony:
Więc bardzo bym niechciał łączyć czegoś takiego z moim autem :|
No ale to tylko moje skromne zdanie ;)

You can never have too much power, just not enough traction.

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2009-09-18, 16:55

alfatech pisze:...........no i gdzie są teraz tylne pozycje ? Jak wygląda stop ? Coś ten pomysł na moje oko jest najgorszy z tych popularnych - to już lepiej nic nie przerabiać jak zrobić kaszane :kwasny:
Malkontent do kwadratu :rotfl: :rotfl: :rotfl: pozycje tam gdzie zawsze, stopy tam gdzie zawsze + przerobiona instalacja :P

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2009-09-19, 00:57

Nie no. LEDy w Audi NOWYCH wygladają super np. TT, A5. Czad.

Natomiast do Mustanga (taki retro wozik jakby ktoś nie wiedział ; )) to tak nie za bardzo nowoczesne LEDy pasują - trzeba to zrobić ze smakiem - jest to wg. mnie b. trudne!!! Widziałem 2 tak przerobione i no nie jestem przekonany. Podobnie ksenony - ''średnio na jeża" to wygląda...

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-09-23, 01:42

Kude, zaczął mi dziś migać za szybko prawy kierunek, jak jechałem do pracy, było wszystko ok, jak wyszedłem z pracy, migał zbyt szybko.. odwaliło mu na postoju czy jak?;>

Zastanawia mnie jak to jest, skoro wszędzie mam ledy, więc nawet jakbym podpiął wszystko pod jedno wyjscie nie powinno tam iść 5A... ;/

Mam jakieś dodatkowe przerywniki pod maską zainstalowane przez mega elektryka, więc jest szansa że to tam się gdzieś głupi, ale dziwne jest to, że awaryjki działają normalnie a tylko kierunek miga za szybko, dla tego stawiam na SJB :>

Hans co ten Twoj elektryk Ci wykombinował? Omijał SJB czy je naprawił?
I czy od tej port wszystko Ci działa ok?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”