[ Ogłoszenie!] Uwaga na auta amerykańskie w PL

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-05, 12:48

Mario78, nie przegadasz, tu na wgniecione drzwi mówi się auto walone, nie kupuj ;)

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-02-05, 13:15

Radek pisze:Mario78, nie przegadasz, tu na wgniecione drzwi mówi się auto walone, nie kupuj
nie chodzi o to czy przegada czy nie przegada ,kupując Cougara ,Maniek zwracał uwagę i to bardzo na stan i przeszłość auta.

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2009-02-05, 13:35

No jo trzeba pojechac obadac a my se tak tu zawsze poszydzimy troche ponabijamy siem :D nie ma sie co przejmowac trzeba jechac. Tylko po co silnik wyjmowal? 1. zeby go przewiezc jako czesci na cle nizszym? 2. popchalo silnik od tylu i sam spadl :P a co do drzwi.. zauwaz ze prog wyskoczyl z mocowan czyli popchnelo dosc daleko, no ale to zobaczysz na miejscu

pozdro

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-02-05, 14:32

Radek pisze:Mario78, nie przegadasz, tu na wgniecione drzwi mówi się auto walone, nie kupuj ;)
Nie do końca, jeśli sprzedawca przyznaje się do tego że było walnięte, ma jakieś fotki/dokumentacje naprawy to ok.

Ale jak ktoś się zarzeka że auto igiełka a widać że wolone, to dla mnie odpada...

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2009-02-05, 16:51

ja tego bialego bym nawet nie ogladal,a jesli chodzi o bordowego to cena dobra, 2elementy do wymiany,drzwi nie problem,ale tylny blotnik to juz jest problem,trzeba wspawywac caly drugi a miejsca spawow zaszpachlowac.. to taka mala operacja,cos jak przeszczep nogi od dawcy;) wspawany lewy tyl tzn tylni blotnik to juz powazna sprawa ,to auto byloby swietna okazja gdyby to byly drzwi i przedni blotnik ktorego po prostu sie odkreca i wymienia i nie ma sladu.. miejsca spawow maja to do siebie ze potrafia rdzewiec,znane sa przypadki rozpadu aut na pol lub ze odleciala na wiekszej dziurze cwiartka auta, a gdy chodzi o walony tyl czy tylni blotnik to przewaznie wspawywuja tylnia cwiartke od innego auta..
jesli wy chcecie jezdzic takim autem to jeździjcie, ja osobiscie wolalbym auto bez przeszczepu, to samo sie tyczy kobiet;d;) chociaz co niektorzy chcieli by miec taka z ustami dody,cyckami pameli i nogami Naomi :rotfl: ;)

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-05, 16:54

Można poszycie błotnika wymienić. Wierci sie otwory w miejscu zgrzewania. Wtedy błotnik sam "odpada" a nowy się wspawuje miejsca otworów. Zamiast błotnika moża i tył wymienić. Kwestia warsztatu :) Można też dobrze wyklepać aby było agdnie ze sztuką. Maks 800um z lakierem.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2009-02-05, 19:11

Radek pisze:Można poszycie błotnika wymienić. Wierci sie otwory w miejscu zgrzewania. Wtedy błotnik sam "odpada" a nowy się wspawuje miejsca otworów. Zamiast błotnika moża i tył wymienić. Kwestia warsztatu :) Można też dobrze wyklepać aby było agdnie ze sztuką. Maks 800um z lakierem.
Radek,widziales tego bordowego? ja wiem ze u nas blacharze z przystanku autobusowego zrobia autobus,jak to w jednym kabarecie bylo"szpachla,szpachla i jeszcze raz szpachla" ;)takze delikatne wgniecenia parkingowe np od otwierania drzwi mozna wyrownac szpachla natryskowa, ale nie takie uszkodzenie blotnika jak w tym bordowym :kwasny:
Radek ,Mustanga sie nie szpachluje, to nie FSO ;) oczywiscie delikatne przerysowania czy uszkodzenia,takie jak Ty np miales w swoim to jeszcze oki,ale nie mow ze ten blotnik w bordowym chcialbys klepac i szpachlowac :zdziwko:
powtorze sie jeszcze raz: Mustanga nie naprawia sie mlotkiem i szpachla-takie jest moje zdanie i nie chcialbym kupowac takiego auta od kogos kto go tak naprawial..:/

ale pomysl z ta wymiana poszycia mi sie podoba :) ale jak pisalem wiekszosc by wspawala błotnik razem z kawalkiem podlogi czyli taka mala cwiartke auta..

[ Dodano: 2009-02-05, 18:19 ]
Radek pisze: Maks 800um z lakierem.
jezdze po tanie diesle do belgii i nie kupuje jak ma pow. 300um,mimo ze to auto jest na handel a nie dla siebie.. jak auto jest pokryte tylko baza i bez szpachli i ladnei pomalowane to i tak sie sprzeda, ale nawet nie wiesz jak Polacy sie czepiaja szczegolow, sprawdzaja kazda uszczelke w poszukiwaniu sladow malowania itp itd,maja kase i czuja sie panami sytuacji, zreszta nie dziwie im sie,jak maja wydac chocby 20tys.zl to chyba kazdy wolalbym kupic auto bez grama szpachli i najlepiej nie malowane,jak widza ze malowane to lepiej miec przyrzad i im udowadniac ze nigdzie nie ma pow 200um,300um juz moze okazac sie za duzo,zeby auto sprzedac..takze zawsze jezdzimy z przyrzadem i za takie pow 200um dajemy duzo mniej niz za takie do 200um,a pow 300um wogole nie bierzemy

[ Dodano: 2009-02-05, 18:28 ]
Radek pisze: Można też dobrze wyklepać aby było zgodnie ze sztuką.
co innego klepac auto za 10tys zl a co innego za 80tys.zl..w starych autach dopuszcza sie sladowe ilosci szpachli ale w autach juz za 40tys.zl to juz nie przejdzie..
w drogich autach wymienia sie elementy ,dlatego w tym bordowym nie ma mowy o klepaniu..a jesli ktos tak zrobi to niech szuka potem naiwnego ktory to auto kupi..

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2009-02-06, 11:31

Radek pisze:
koralkarol pisze:Radek ,Mustanga sie nie szpachluje, to nie FSO
Każde auto się szpachluje. W nowym BMW, Mercedesie, VOLVO i Audi lekkie wgniecenie nie zostanie zalicozne na wymianę tylnego błotnika.
przeciez pisalem ze delikatne parkingowe wgniecenia mozna wyrownywac szpachla natryskowa, jak Ty czytasz :p CHODZI MI TYLKO o to ze w tym BORDOWYM nalezy wymienic blotnik ;)
Radek pisze:Każde auto naprawia się młotkiem :) A jak zdejmiesz zapięczoną tarczę hamulcową? Taki żart ;) ;) ;) ;)
mi chodzilo o blacharke i dobry blacharz nie uzywa mlotka, moze czasami gumowego.
Radek-nie spierajmy sie,co innego 10letni mustang a co innego 3letni,zreszta sam pisales ze miales delikatnie uszkodzony wiec Twoja sprawa jak naprawiles-robiles to dla siebie- mi chodzi o tego bordowego GT,a Ty wczuwasz sie jakby chodzilo o Twojego i bronisz tematu szpachlowania i prostowania blachy mlotkiem :/

zakonczmy ten temat,kazdy wyrazil swoje zdanie i koniec.. wiadomo ze firmy ubezpieczeniowe przy niewielkich uszkodzeniach tylnich blotnikow kaza naprawiac, bo zaden serwis nie przewiduje wymiany tylniego blotnika i musieliby uznac szkode calkowita..
ale od decyzji zawsze sie mozna odwolac, a nawet trzeba bo oni tylko patrza zeby klienta wyrolowac, ja mialem kiedys podobny przypadek, koles cofajac wjechal mi hakiem pod marketem w mojego firebirda,wlasnie w tylni blotnik, niewielkie uszkodzenie,mozxna by mlotkiem naprostowac :P ale ja i moj mecenas stwierdzilismy ze skoro na aucie nie bylo grama szpachli to dlaczego teraz ma byc no i sprawe wygralismy :)

A DRUGA sprawa to blacharzowi tez prościej jest wymienic element,niz bawic sie w rzezbienie szpachla,takze czasami taniej wychodzi wymiana elementu, a juz myslac o ewentualnej odsprzedazy auta warto wziac pod uwage, ze auto szpachlowane sporo traci na wartosci..

KONIEC TEMATU ;)

Mario78
Młodszy Forumowicz
Model: Cougar 99
Silnik: V8 5.4
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Mario78 » 2009-02-08, 16:35

Dzięki Panowie za zainteresowanie. Duzo myslałem o tym bordowym,ale tak jak wczesniej pisałem ,mam wizje mojego mustanga,i nie jest on bordowy. (motyla noga jak baba)
Wiem ,ze bym go kupił i coś by mnie niepokoiło zawsze jak bym tylko otwierał garaż.
Do mocy się szybko przyzwyczaje,dzwięk silnika pokocham,podskakujący tył wybaczę,ale niezadowoleni z koloru nie przejdzie.
W moim cougarze,kocham to ze mimo iż mam go 3 lata zawsze jak wysiadam z niego ,po kilku metrach się obracam i mysle...motyla noga jaki on jest zajebisty...
I tego zyczę mojemu przyszłemu mustangowi

[size=192][color=red][b]Zawsze ustawiaj czas wygaśnięcia postów nie wnoszących nic do tematu!!![/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2009-02-09, 13:47

akurat kolor to ma ladny bo to nie zwykly bordowy tylko jak mi sie wydaje bordowa perła.. mam bordowa V6 w perle i wieczorem wyglada super;) no ale rzeczywiscie w nowym mustangu to dosyc popularny kolor,przewaznei widuje sie czarne lub bordowe mustangi..

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2009-02-16, 00:16

rango pisze:Uwaga na tego konia:
VIN: 1ZVFT82H455136626

Kod: Zaznacz cały

Cena (brutto):

55 000 PLN / 12 539 EUR (do negocjacji)
Typ:

Sportowy / Coupe
Informacje:

Rok produkcji: 2005, Data rejestracji: 12/2008, Przegląd: 12/2009, 59 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 320 KM (235 kW), Pojemność skokowa: 4600 cm3, benzyna, złoty-metalic,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, kierownica wielofunkcyjna, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Do sprzedania Ford Mustang GT z manualną skrzynią biegów-niesamowita frajda z jazdy.
W środku rzadko spotykana kremowa skóra. Stan techniczny idealny.
Cena do uzgodnienia. W razie pytań proszę dzwonić.
Formularz kontaktowy
Numer ogłoszenia: C7430816
Dane teleadresowe

Bolesław (woj. małopolskie),
tel.: +48 696 576 676
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7430816

Inny kontakt z wlascicielem: marek.kubanski[malpa]gmail.com

Nie wiem czemu komentuje moje auto ktos kto go nie widzial.To ze auto mialo lekką stłuczkę nie robi z niego złomu.

Jak ktoś ma takie podejscie,to zostaje mu jedynie salon.
Niepotrzebnie traci czas na allegro itp.

Awatar użytkownika
rango
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang GT@2006
Silnik: V6 4.0
Kontakt:

Post autor: rango » 2009-02-16, 11:48

mskorpion pisze:
rango pisze:Uwaga na tego konia:
VIN: 1ZVFT82H455136626

Kod: Zaznacz cały

Cena (brutto):

55 000 PLN / 12 539 EUR (do negocjacji)
Typ:

Sportowy / Coupe
Informacje:

Rok produkcji: 2005, Data rejestracji: 12/2008, Przegląd: 12/2009, 59 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 320 KM (235 kW), Pojemność skokowa: 4600 cm3, benzyna, złoty-metalic,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, kierownica wielofunkcyjna, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Do sprzedania Ford Mustang GT z manualną skrzynią biegów-niesamowita frajda z jazdy.
W środku rzadko spotykana kremowa skóra. Stan techniczny idealny.
Cena do uzgodnienia. W razie pytań proszę dzwonić.
Formularz kontaktowy
Numer ogłoszenia: C7430816
Dane teleadresowe

Bolesław (woj. małopolskie),
tel.: +48 696 576 676
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7430816

Inny kontakt z wlascicielem: marek.kubanski[malpa]gmail.com

Nie wiem czemu komentuje moje auto ktos kto go nie widzial.To ze auto mialo lekką stłuczkę nie robi z niego złomu.

Jak ktoś ma takie podejscie,to zostaje mu jedynie salon.
Niepotrzebnie traci czas na allegro itp.
Czy ktoś tu pisze, że to złom? Czy podano informacje które są nieprawdziwe?

http://www.webtalents.pl - Aplikacje Internetowe

Mario78
Młodszy Forumowicz
Model: Cougar 99
Silnik: V8 5.4
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Mario78 » 2009-02-18, 01:44

A co do ''mojego ''bordowego kupiłem od gościa z allegro inspekcjeco carfax,to mi odpisał;

ON)Dziękuje za zakup 551780890 USA CARFAX+AUTOCHECK + TŁUMACZENIE +VIN+ZDJECIA!
kwota zakupu: KWOTA_DO_ZAPLATY] i gratuluję dobrego wyboru Mam nadzieję, że oboje będziemy zadowoleni z transakcji.

Ja)Witam ,zależy mi na pełnym raporcie,łącznie ze zdjęciami tego auta

On)w Raportcie Autocheck niema nic............

Ja)Czy mógłby,Pan troszeczkę rozszeżyć swoją pisemną wypowiedz. Jestem laikiem w tych sprawach,i nie bardzo rozumiem co to znaczy ze nic nie ma. Jest to samochód sprzedawany tylko na rynek USA z pochodzi z grudnia 2004,więc ...nic....chyba być nie może??

ON)Witam, w raporcie autocheck wyskakuje tylko :

Vehicle Information no vehicle history information has been found on this vehicle.
VIN: 5TBDV54187S487693
Year: 2007
Make: Toyota
Model: Tundra SR5
Style/Body: Crew Cab / Crew Max 4D
Engine: 5.7L V8 EFI
Country of Assembly: United States

wiec to jest nic:)

a Carfax Panu wyslalem jest tam cos wiecej

zdjec niema, na aukcjach nie trzymaja informacji o samochodzie dluzej jak 1,5 roku,zalezy to tez od serwisu aukcyjnego

,Jesli mi Pan nie ufa prosze psiac do konkurecji ,ale napewno wiecej sie Pan nie dowie:)

Kutwa ,czy to jest normalne,ptaszek od tego ze w raporcie jest pustka,ale nie jestem zadowolony z naszej rozmowy. Czy to ja jestem jakis czepialski,a facet podszedł profesjonalnie.
Chce mu dać negatywa :zly:

I proszę wytłumaczcie mi o co chodzi z ta Toyotą,bo jak mu zadałem to pytanie ,to juz mnie olał zupełnie i nic nie odpisał.

[size=192][color=red][b]Zawsze ustawiaj czas wygaśnięcia postów nie wnoszących nic do tematu!!![/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-02-18, 02:23

Albo pomylił VIN, albo nie sprawdził w ogóle :D
O jakim VINie mówimy?
Daj, zobacze, może kumpel jeszcze ma carfax.

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-02-18, 02:25

Mario78 pisze:A co do ''mojego ''bordowego kupiłem od gościa z allegro inspekcjeco carfax,to mi odpisał;

ON)Dziękuje za zakup 551780890 USA CARFAX+AUTOCHECK + TŁUMACZENIE +VIN+ZDJECIA!
kwota zakupu: KWOTA_DO_ZAPLATY] i gratuluję dobrego wyboru Mam nadzieję, że oboje będziemy zadowoleni z transakcji.
Ja)Witam ,zależy mi na pełnym raporcie,łącznie ze zdjęciami tego auta

On)w Raportcie Autocheck niema nic............

Ja)Czy mógłby,Pan troszeczkę rozszeżyć swoją pisemną wypowiedz. Jestem laikiem w tych sprawach,i nie bardzo rozumiem co to znaczy ze nic nie ma. Jest to samochód sprzedawany tylko na rynek USA z pochodzi z grudnia 2004,więc ...nic....chyba być nie może??

ON)Witam, w raporcie autocheck wyskakuje tylko :

Vehicle Information no vehicle history information has been found on this vehicle.
Year: 2007
Make: Toyota
Model: Tundra SR5
Style/Body: Crew Cab / Crew Max 4D
Engine: 5.7L V8 EFI
Country of Assembly: United States
wiec to jest nic:)
a Carfax Panu wyslalem jest tam cos wiecej
zdjec niema, na aukcjach nie trzymaja informacji o samochodzie dluzej jak 1,5 roku,zalezy to tez od serwisu aukcyjnego
,Jesli mi Pan nie ufa prosze psiac do konkurecji ,ale napewno wiecej sie Pan nie dowie:)
Kutwa ,czy to jest normalne,ptaszek ąc od tego ze w raporcie jest pustka,ale nie jestem zadowolony z naszej rozmowy. Czy to ja jestem jakis czepialski,a facet podszedł profesjonalnie.
Chce mu dać negatywa :zly:

I proszę wytłumaczcie mi o co chodzi z ta Toyotą,bo jak mu zadałem to pytanie ,to juz mnie olał zupełnie i nic nie odpisał.
W CARFAX'sie ogólnym są jakieś dwa wpisy:

VEHICLE HISTORY SEARCH RESULTS
Vehicle: 2007 TOYOTA TUNDRA CREWMAX SR5
Records: 2 records found in the CARFAX Vehicle History database

W AUTOCHECK'u ogólnym faktycznie nic nie ma, ale masz prawo zażądać wydruku, czy też linka do pełnego dokumentu, takiego jak tu:
http://www.autocheck.com/consumers/samp ... ereport.do

Takie gryzmoły w mejlu se może do odbytu wsadzić, zapłaciłeś za pełny raport, a nie za jego opisaną wersję przez gościa...
I jeszce jedno, piszesz, ze auto z grudnia 2004, a wyskakuje, że prod 2007! Pomyliłeś się?
PS. W tych raportach nie ma zdjęć.

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”