Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
pete_mitchell
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2007
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny

Mustang z Czestochowy

Post autor: pete_mitchell » 2010-06-28, 21:54

czołem, jestem tu nowy.

Poszukuje od 2 miesięcy dla siebie mustanga GT. Śledzę allegro i otomoto, nie chce ściągać ze stanów bo to za duzo zabawy, jakoś nie mam do tego weny.

Ostatnio na otomoto pojawił się ciekawy egzemplarz, zdjęcia udostępniam w linku. Niestety nie mam opisu tego ogłoszenia ale był bardzo ubogi. Właściciel napisał, że auto ma 320 KM (wskazywałoby wg mnie na wersje CS), maska też jakaś taka podobna do wersji California.
Rok auta 2006, rejestracja w USA 2007, przebieg 18 000 km, koleś jest pierwszym właścicielem w PL.

Kilka dni temu rozmawiałem z kolesiem, podesłał mi fotki tego auta z USA. Mustang nie miał wypadku, ale wyglądał jakby się ktoś po nim kijem od baseballa przeleciał. Maska na zdjęciach była normalna.

Co o tym sądzicie? Mi się auto bardzo podoba ale ma, póki co za małą wiedzę w temacie tych aut, nie chce trafić na minę. Jutro załącze te fotki ze stanów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2010-06-28, 22:01

Wstaw zdjęcia z USA ciekaw jestem jak przedtem wyglądał a CS to na pewno nie jest

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-06-28, 22:13

Maska moze meic jakies dolki -
Jest to maska Trufiber i kazda taka maska wymaga przygotowania pod lakierowanie i wtedy wychodzxa niedociagniecia i niedopracowanie

GT-R HOOD - 420 $

http://www.trufiber.com/Trufiber_Mustan ... 24-a39.htm

Jakies wgniotki moga byc przyczyna nieumiejętnego transportu .. Ale ocen sam ..

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Re: Mustang z Czestochowy

Post autor: Madasek » 2010-06-28, 22:47

pete_mitchell pisze:
Ostatnio na otomoto pojawił się ciekawy egzemplarz, zdjęcia udostępniam w linku. Niestety nie mam opisu tego ogłoszenia ale był bardzo ubogi. Właściciel napisał, że auto ma 320 KM (wskazywałoby wg mnie na wersje CS), maska też jakaś taka podobna do wersji California.
CS to inne zderzaki i naklejki i dwukolorowa tapicerka ;) reszta jak w GT (wszystko jest do sprawdzenia w necie)

pete_mitchell pisze: Co o tym sądzicie? Mi się auto bardzo podoba ale ma, póki co za małą wiedzę w temacie tych aut, nie chce trafić na minę. Jutro załącze te fotki ze stanów.
No cóż.. lampy do wymiany, atrapa wlotu do wywalenia(przerost formy nad trescia) i można spojrzeć :D

Acha boczne naklejki jak i felgi są takie jak w PonyPackage

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2010-06-29, 08:35

Fakt Lampy katastrofa :kwasny: i ten środkowy wlot nie pasuje do klimatu tej maski. No ale można to wszystko przerobić. I z tego co się orientuję GT nie pojawiał się fabrycznie na takich felgach ale nie jestem na 100% pewien. Jeśli jednak nie to czemu były zmienione?

Jeżeli auto nie było bite i jest w rozsądnej cenie to czemu nie?
A właśnie jaka cena?

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

pete_mitchell
Młodszy Forumowicz

Post autor: pete_mitchell » 2010-06-29, 08:55

hej, dzieki wielkie za zainteresowanie moim tematem.

poniżej zdjęcia zrobione przez obecnego właściciela w USA przed ściągnięciem.
Jeśli to nie wersja CS to dlaczego on twierdzi, że auto ma 320 km?

Cena tego auta to 65 000 zł

HELP!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2010-06-29, 08:58

RedHornet pisze:I z tego co się orientuję GT nie pojawiał się fabrycznie na takich felgach ale nie jestem na 100% pewien.
Pojawiały się.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-06-29, 10:11

widziałem to autko na copart.com i chyba nadal stoi w aukcji... jak jeszcze jest to podam linka później

Niestety nie znalazłem...

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Silnik: V8 5.0
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2010-06-29, 10:30

Foty oryginalne z domu aukcyjnego w USA.
Bez wypadkowy to ten Quń nie jest.
Obrażenia wskazują ze leżał na lewym boku (brak lusterka, szyb po lewej otarcia nad drzwiami) ,no i zaraz potem wywiną kopytami kończąc galop na grzywie w pozycji horyzontalnej (brak szyby z tyłu).
Ale nie jest tak źle, po kopytach nie dostała wiec warty był reanimacji.
Za 65 k. to sporo targuj się.

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-06-29, 10:38

ja ten samochód kojarzę z otomoto albo allegro - wydaje mi się, że jest do sprzedania od dluższego czasu ( minimum kilka miesięcy jeśli nie więcej - kojarze właśnie z powodu lamp i maski :) ). Na tych zdjęciach nie wygląda tak jakby było bezwypadkowe, bo nie ma tylnej szyby i lusterka, i jakiś taki pognieciony trochę jest przy dachu - tak jakby leżał na tym boku - weź VIN i zerknij co jest napisane w carfaxie - jeśli będziesz dalej zdecydowany na ten egzemplarz to na pewno będziesz mógł zjechać z ceną w takich okolicznościach... Albo poszukasz innego :)

Bart

pete_mitchell
Młodszy Forumowicz

Post autor: pete_mitchell » 2010-06-29, 16:10

dziś ponownie rozmawiałem z właścicielem tej fury. Mówił, że wg niego to to wyglądało na "akt wandalizmu" a nie na dachowanie. Mówi, że dach w tym aucie był nietknięty jak go kupował.

ja sam nie wiem co myśleć. Zgadzam się z dochodzeniem, które przeprowadziłMax-1, jednak też się zastanawiam, czy te ślady nie są czasami od kija.

1) przy dachowaniu zazwyczaj pada przednia szyba, pęka, zbija się
2) jeśli auto dachowało to nie widzę na żadnym zdjęciu pierwszego uderzenia przy dachowaniu. Jak auto ptaszek to zawsze jest z którejś strony ten pierwszy najmocniejszy ślad, gdy auto przywaliło z podłoże.
3) może auto dachowało po trawie z kamieniami?

Właściciel ma mi przesłać dziś dokument zakupu czy coś takiego, tak bedzie numer VIN. Jak dostane maila to poprosze Was o interpretacje z tej strony carfax.com bo ja się na tym nie znam.

jak myślicie, jest szansa, że auto dostało po prostu konkretny wpierdziel od kogoś? Że to jednak nie było dachowanie?

ps. czy jest ktoś z Częstochowy na tym forum i pomógłby mi w oglądaniu tego auta?

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-06-29, 17:19

jesli auto dachowalo tzn polecialo na bok a potem polecialo na dach tylko wolno sie przechylalo albo zamortyzowaly to krzaki to nie bedzie sladu jak po normalnym dachowaniu. Sprawdz czy poducha jest bo jak jest niewystrzelona i czujniki sa to raczej dacha nie bylo. W moim przypadku jak ogladalem 2005+ gt to byla taka sytuacja ze wszystkie po dachowaniach mialy poduszke kierowcy wystrzelona.

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-06-29, 17:23

zapytaj sie ew o zdjecie podsufitki bo jak partacze robia dach to raczej nanosza szpachele na wwgiecie:) i zostawiaja z drugiej strony(tzn od wewnarz wypchnieta powierzchnie) Jak cos t bede w okolicach Czestochowy w weekend z porzadnym czujnikiem badania grubosci lakieru wiec moge autko oblukac.

302 HOooooo

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2010-06-29, 19:53

pete_mitchell pisze: ja sam nie wiem co myśleć. Zgadzam się z dochodzeniem, które przeprowadziłMax-1, jednak też się zastanawiam, czy te ślady nie są czasami od kija.

1) przy dachowaniu zazwyczaj pada przednia szyba, pęka, zbija się
2) jeśli auto dachowało to nie widzę na żadnym zdjęciu pierwszego uderzenia przy dachowaniu. Jak auto ptaszek to zawsze jest z którejś strony ten pierwszy najmocniejszy ślad, gdy auto przywaliło z podłoże.
3) może auto dachowało po trawie z kamieniami?

Właściciel ma mi przesłać dziś dokument zakupu czy coś takiego, tak bedzie numer VIN. Jak dostane maila to poprosze Was o interpretacje z tej strony carfax.com bo ja się na tym nie znam.

jak myślicie, jest szansa, że auto dostało po prostu konkretny wpierdziel od kogoś? Że to jednak nie było dachowanie?

ps. czy jest ktoś z Częstochowy na tym forum i pomógłby mi w oglądaniu tego auta?
Podtrzymuje swoje zdanie.
Wywijał kopytami-nie ma bata, na innych fotach zwróćcie uwagę na zapas z przodu, Alu wywalili pewnie było nieźle uwalone.
No i małych szybek niema z obu stron.
Był na grzbiecie.
Co do airbagów to komp mógł ich nie aktywować podczas tego dzwona.
Co do bejsbola to wybij nim głupoty sprzedającemu z łba.
Wiem że kupując wymarzonego Qunia mamy klapy na oczach.
Ale mimo wszystko jest wart uwagi.

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-06-29, 20:21

u mnie przy dachowaniu w 2004(nie ja prowadzilem) wywalilo obie poduchy choc przod byl caly

302 HOooooo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”