Mustang z allegro/ebay
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Re: Mustang z allegro/ebay
No dlatego cchiałem kupić trzecie 5.0 HO na części ale nie było czego przełożyć:)
302 HOooooo
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Stał w autoauto kiedyś z tego co pamietam. Składak:) Sprawdzcie poprzednie posty w tym temacie powinien być:DRezor pisze:http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-ID6y8Xk1.html
Zapewne ten. IMO ładny i wygląda ok. Zerknąłbym jeszcze pod podłogę i poprosił sprzedawcę o jakiś rejs na trasie coby overdrive wskoczył. Może ktoś z forum go zna?
Swoją drogą zadbane widze same czarne i czerwoneniebieskie to jakieś wadliwe chyba
3.8 V6 190KM chleje w sumie tyle co moje gt:) plus że jest masywniejszy minus to że deska rozdzielcza wygląda jak w moim taurusie z 2000:)
Ja bym celował raczej w wersje przed liftem np z uszkodzonym silnikiem i zrobił sobie w niej 190KM zamiast 150KM jak było w moim zielonym z 1998 wtedy zbiera się to zupełnie inaczej:)
302 HOooooo
No to się jutro przekonamy, jadę go oglądać :-) biorę ze sobą zaufanego mechanika (co prawda głównie specjalizuje się we włoskich autach, ale powinien dać radę :-P
edit:
Panowie, jaki jest koszt wymiany rozrządu w 3.8 V6?
edit:
Panowie, jaki jest koszt wymiany rozrządu w 3.8 V6?
-
- Forumowicz
- Kontakt:
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Nie wiem jak w V6. Piszę z telefonu a nie pamiętam czy. To też ohv czy może dohc. W drugiej opcji może wyjść drożej.
Prawie 1000 zł sam rozrząd. Do tego uszczelki ok 200 zł. Jeśli coś z wałkiem to kolejne 1000 zł i kupa roboty. W v8 trzeba jeszcze wymienić uszczelke miski olejowej, a żeby wyciągnąć miskę trzeba wyciągnąć silnik... Samemu się narobisz a komuś to drugie tyle za robocizne. Jest jeszcze opcja na prowizorkę
Prawie 1000 zł sam rozrząd. Do tego uszczelki ok 200 zł. Jeśli coś z wałkiem to kolejne 1000 zł i kupa roboty. W v8 trzeba jeszcze wymienić uszczelke miski olejowej, a żeby wyciągnąć miskę trzeba wyciągnąć silnik... Samemu się narobisz a komuś to drugie tyle za robocizne. Jest jeszcze opcja na prowizorkę

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Czyli rozrząd nie wchodzi w skład pakietu startowego po zakupie? Bardzo mi się to podoba :-) silnik jest kolizyjny?Alexander25 pisze:Wymienia się go razem z silnikiem:D
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Człowieku:) Rozrządu się nie wymienianie dotyka się. w 3.8 lecą uszczelki pod głowicą. Mogą poluzować się sruby trzymające głowicę do tego uszczelki są z kiepskiego materiału. jak już Ci się sypną to należy zamontować zestaw firmy apex są metalowe uszczelki ui już nie ma więcej problemów z nimi. Koszt to jakieś 800zeta. ogólnie silnik 3.8 jest kiepski do tego apli niewiele mniej niż V8 a czasem porównywalnie a masz mniej mocy. Plusem jest to że jest łatwiejszy dostęp i sporo rzeczy można z łatwością zrobić samemu.
302 HOooooo
No wiec byłem, obejrzałem. Auto w bardzo dobrym stanie. Mój mechanik stwierdził, że gdyby miał kupować Mustanga, to brałby od razu. Ja faktem sobie chwilkę na zastanowienie jeszcze.
Jeździ się tym bardzo fajnie, choć automat sporo frajdy zabiera
Jeździ się tym bardzo fajnie, choć automat sporo frajdy zabiera
- cornholio01
- Forumowicz
- Model: 1995`+inny v8
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie zabiera tylko trzeba tym umieć jeździć:) jak nie będziesz piłował automatycznej skrzyni jak na filmach to jest niezawodna. Lepiej poszukaj 4.0 niż 3.8 Jak się uparłeś na 6 garów a nie 8:D
302 HOooooo
- Kylo1789
- Forumowicz
- Model: GT Premium 2006
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver with black stripes
A tak całkiem z innej beczki jesli sciagac ze stanow uszkodzonego, to jakie uszkodzenia najlepiej? Tyl? Przod? Tylne nadkola niewymienne, wiec to juz robota dla blacharza... Nie chodzi mi o zmasakrowane samochody, a jakies tam lekkie stluczki. Mieliscie z tym doswiadczenia?
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Przód bez wystrzelonych poduszek z prostymi podłużnicami i prostym nadwoziem. Może być przetarty bok bo tylne błotniki po 12-13latach i tak są zazwyczaj do roboty. konstrukcja nośna nadwozia nie powinna być naruszona podobnie z poduszkami. Po powodzi i zalaniu też bym nie brał bo wychodzi to po jakimś czasie ale jak dobrze się zrobi to może być ok. Kupiłem kiedyś auto po zalaniu i musiałem je rozebrac prawie do zera i złożyć ale było bez uszkdozeń nadwozia.
302 HOooooo
A czy auto z papierami po zalaniu nie jest zakwalifikowane w polsce w ustawie o ruchu drogowym jako auto nie do zarejestrowania? podobnie jak z papierem "nie naprawialne"? Wydaje mi sie że zaostrzyły sie przepisy i potraktują w porcie takie autko jako odpad (a za odpad podobno IOŚ może 50k zł kary nałożyc:D)
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Niekoniecznie...Ja uważam, że lepiek kupić auto uszkodzone mechanicznie silnik skrzynia niż blacharsko dlatego nie jezdze autami powypadkowymi:)
302 HOooooo
A to na pewno, to był mój pierwszy raz z automatem więc na pewno dużo nauki przede mną.Alexander25 pisze:Nie zabiera tylko trzeba tym umieć jeździć:) jak nie będziesz piłował automatycznej skrzyni jak na filmach to jest niezawodna. Lepiej poszukaj 4.0 niż 3.8 Jak się uparłeś na 6 garów a nie 8:D
Oczywiście, że wolałbym 5.0 V8, ale póki co musi wystarczyć V6.
PS
Biorę go :-)