Mustang z allegro/ebay
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Mustang z allegro/ebay
Z tym że zamawiając z US musisz się uzbroić w cierpliwość. Logistyka trochę trwa 

Tomek
-
- Model: 2014 Premium Pony
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Ruby Red
- Kontakt:
Czy ktokolwiek wie coś o tym mustangu ?
http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-ID6y9ejd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-ID6y9ejd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
aragorn85
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
Dupowóz do zagazowania ekonomiczny i czadzerski to V6. Jak chcesz zabawkę z potencjałem i skarbonke bez dna na mody i paliwo V8. Pomiędzy to też V8 z gazemDetson pisze:I to też jest opcja do przemyślenia.
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
Lepiej bym tego nie ująłRezor pisze:Dupowóz do zagazowania ekonomiczny i czadzerski to V6. Jak chcesz zabawkę z potencjałem i skarbonke bez dna na mody i paliwo V8. Pomiędzy to też V8 z gazemDetson pisze:I to też jest opcja do przemyślenia.

Tomek
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Mustang 4gen to tylko V8 chyba ze przed liftem czyli 1994-1998 to manual v8 z silnikiem 150Km pali mneij od GT. 4gen po lifcie bedzie palić sporo prawie tyle co mustang gt z 1995 przynajmniej tyle palil mi gdy takim jezdzilem. Jeśli ktoś chce wrzucac gaz to jego decyzja ja uwazam ze to głupota chociazby z uwagi na małą ilośc miejsca w 4 gen no i gazowanie v6 gdy jeszcze jest w automacie to już masochizm:D
302 HOooooo
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
Ale po co w ogóle gazować...? Kto zwraca uwagę na ekonomię w takim samochodzie?Alexander25 pisze:Mustang 4gen to tylko V8 chyba ze przed liftem czyli 1994-1998 to manual v8 z silnikiem 150Km pali mneij od GT. 4gen po lifcie bedzie palić sporo prawie tyle co mustang gt z 1995 przynajmniej tyle palil mi gdy takim jezdzilem. Jeśli ktoś chce wrzucac gaz to jego decyzja ja uwazam ze to głupota chociazby z uwagi na małą ilośc miejsca w 4 gen no i gazowanie v6 gdy jeszcze jest w automacie to już masochizm:D

Tomek
- Rezor
- Forumowicz
v8 94-95 mają:Alexander25 pisze:Mustang 4gen to tylko V8 chyba ze przed liftem czyli 1994-1998 to manual v8 z silnikiem 150Km
215KM -manual, 210KM - automat (skrzynia cięższa i 5 koników z kół ucieka).
GT to nic innego jak mustgang z silnikiem V8.Alexander25 pisze:pali mneij od GT
Niedziela, ciepło, ja też już parę piw wypiłem ale WTF?!Alexander25 pisze:4gen po lifcie bedzie palić sporo prawie tyle co mustang gt z 1995 przynajmniej tyle palil mi gdy takim jezdzilem.
Jeśli mówimy o GT 94-95 powtórze słowa mechanika (szczerze to w życiu nie uśłyszałem nic bardzej logicznego od żadnego mechanika):Alexander25 pisze:Jeśli ktoś chce wrzucac gaz to jego decyzja ja uwazam ze to głupota chociazby z uwagi na małą ilośc miejsca w 4 gen
W tych silnikach głowice są żeliwne. Żeliwo w odróżnieniu od aluminium gorzej odprowadza ciepło co oznacza, że różnica temperatur między obszarem spalania jest większa niż przy głowicach aluminiowych. Ponadto gaz (LPG) ma wyższą temperaturę spalania co wiąże się z utrzymaniem wyższej temperatury w cylindrze i skutkuje wypaleniem zaworów, a w najgorzszym wypadku może doprowadzić do pęknięcia głowicy lub bloku silnika. GT 4,6 ma już głowice aluminiowe więc gazowanie go nie jest już tak inwazyjne.
Nie wiem jak w przypadku wykorzystania stopów w V6, czy to dalej żeliwo czy już aluminium. Ale wracając do tego co napisałem wcześniej: Jeśli kupowałbym mustanga jako dupowóz czy do "komfortowego" śmigania po mieście to kupiłbym V6. Jakbym do tego wszystkiego dołożył automat to turboziomki z golfów mogłyby mi łzy szczęścia ocierać.Alexander25 pisze:no i gazowanie v6 gdy jeszcze jest w automacie to już masochizm:D
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Chodziło miże V6 przed liftem pali mniej od V8 z lat 1994-1998 a V6 z 1999 wzwyż już pali porównywalnie a nawet więcej. Pisałem szybko maila i tutaj i tak wyszło:)
Co sie tyczy silnika 4.6 to fajnie ale akurat mój znajomy co kilku osobom z MKP naprawiał już te silniki z lpg i bez uważa to samo co ja tzn że 5.0 HO jest dużo lepsze.
Co się tyczy GAZU to jak ktoś chce to niech sobie ładuje gaz do mustanga ja uważam to za głupotę.
LPG rozwala sporo silników nawet nowszych z aluminiowymi głowicami
więc to że jak silnik ma głowicę ze stopu aluminium to jest ok dla gazu to ściema:D może być tak a wcale nie musi:D Z resztą i tak pamiętam jak na lpg ludziom wysiadały uszczelki pod glowicami w mustanga 4gen przed liftem i trzeba było lepsze uszczelki zakładać.
3.8 W lpg w automacie może się ścigać chyba tylko z golfem 3 w dieslu. 3.8 w automacie nie słuzy do sprintu spod swiateł. o wożenia się wygodnie po miescie lepszy jest lincolc towncar niż mustang lub jakiś suv:D
Co sie tyczy silnika 4.6 to fajnie ale akurat mój znajomy co kilku osobom z MKP naprawiał już te silniki z lpg i bez uważa to samo co ja tzn że 5.0 HO jest dużo lepsze.
Co się tyczy GAZU to jak ktoś chce to niech sobie ładuje gaz do mustanga ja uważam to za głupotę.
LPG rozwala sporo silników nawet nowszych z aluminiowymi głowicami

3.8 W lpg w automacie może się ścigać chyba tylko z golfem 3 w dieslu. 3.8 w automacie nie słuzy do sprintu spod swiateł. o wożenia się wygodnie po miescie lepszy jest lincolc towncar niż mustang lub jakiś suv:D
302 HOooooo
- Kerrax
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 69 Coupe 70 Mach 1
- Kolor: black & red
- Kontakt:
Następny do kupienia po "okazyjnej " cenie http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-u ... y9gL5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rezor
- Forumowicz
Brałbym samą budę
miałbym SN95 w klasyku 
Ewentualnie silnik

Ewentualnie silnik

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Czy ktoś zna ten egzemplarz: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5590385775" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Kontakt: