Mustang z allegro/ebay
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: windveil blue
Re: Mustang z allegro/ebay
to auto ma wymienione kolo, a blachy prostowane pod zdjecia
dla mnie to raczej mocno przekoszone skoro felga sie rozpadla..........
dla mnie to raczej mocno przekoszone skoro felga sie rozpadla..........
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S197 Ford Mustang GT
- Kolor: szary z czarnymi pasami
Co do cen mustanga V generacji to i tak uważam ze trzymają sie wysoko i dosc nie zmiennie od około 4 lat. Moj 4 lata temu kosztował 66 tys. a sprzedałem za niemal identyczne pieniądze. Tylko podejrzewam ze to ostatnie szanse na dobra cenę, bo lada moment pewnie pojawi sie VI gen. I jak to bywa... V gen. Mocno straci na wartosci... 

- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
To auto mialo run&drive , oczywiscie to tylko przyklad . Pisze z tel, wiec w skrocie:Olaf nowego nawet base nie kupisz za 20tys$, cena ma tylko przyciagnac klienta , i nie plus 50% bo same oplaty wychodza ponad 60% (clo sie liczy od ceny auta+transport, akcyze od sumy z Clem, vat od sumy wszystkiego) czyli przy nowym realnie dolicz 75% do ceny zakupu ze wszystkimi kosztami, premium v6 to 31tys$ czyli sam zakup w usa 100tys.zl plus 60%oplat i pozostale koszty i robi sie sporo, wiec prosze nie siej propagandy..
- Baron
- Forumowicz
- Model: GT Ford Perfomance
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Nie no nie ma co sobie robić nadziei na nowy, salonowy itp w normalnych "piniendzach" bo to w 200tyś zł można by się zamknąć MOŻE ale myślę, że można tak powiedzieć że za V gen. (V6) w miarę w dobrym stanie (wiadomo zawsze loteria) można liczyć na przedział 16-18 tyś $ SAMO AUTO BEZ OPŁAT ITP. To myślę jest najbardziej wiarygodny przedział bo jak Karol pokazał tamtego to już coś musi być mocno nie tak skoro sami go chcieli dać za te 12k
w sumie to nie ma co narzekać bo jak zerkam na iaai z ciekawości czasem to jest to tak bogaty rynek, że praktycznie można sobie niemalże kolor wybrać i poczekać 2-3 tyg i gwarantuje że się trafi 

- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
to ze auto poszlo na aukcji za 11900 nie znaczy ze je oddali za ta kase, kilka tyg temu wygralem cabrio premium 2014 za 14200 i mi nie oddali..
ale to tez nie jest tak ze nie mozna tanio kupic dobrego auta, bo sa lokacje gdzie jest mneijsze zainteresowanie dana marka czy wogole mniejszy ruch i tam juz pewnie by mi oddali, najtanszy 2013 ktory mial run&drive ktorym sie interesowalem i sprawdzilem nawet ze jest z nim wszystko w porzadku poza uszkodzeniem poszedl za 10700 i go oddali.. auto bylo jezdzace i geometri nei mialo naruszone.. za podobne dawalem czasami po 15 .. wiec to różnie bywa, ale nowe 2013 premium nalezy liczyc od 15-16 jesli uszkodzenie jest kosmetyczne a cabrio 17-19
ale to tez nie jest tak ze nie mozna tanio kupic dobrego auta, bo sa lokacje gdzie jest mneijsze zainteresowanie dana marka czy wogole mniejszy ruch i tam juz pewnie by mi oddali, najtanszy 2013 ktory mial run&drive ktorym sie interesowalem i sprawdzilem nawet ze jest z nim wszystko w porzadku poza uszkodzeniem poszedl za 10700 i go oddali.. auto bylo jezdzace i geometri nei mialo naruszone.. za podobne dawalem czasami po 15 .. wiec to różnie bywa, ale nowe 2013 premium nalezy liczyc od 15-16 jesli uszkodzenie jest kosmetyczne a cabrio 17-19
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Moment!
Przecież ja ani słowa nie mówiłem o NOWYM aucie, tylko o używce od dealera!!
Proste: porównujemy 'używkę' z 'używką' a nie 'nówkę z salonu' z rozpierdzielonym gratem, no bez jaj, wtedy zawsze Wam wyjdzie, że grat jest tańszy!!!
Jest konkretna używka z salonu za 19 000$ , nierozwalona, i taki jest fakt. I do niej można się odnosić.
Tu Koral ma rację, że trzeba więcej dodać do ceny, dodając transport wg. mnie min. 60-65%.
he, he, Premium V6 za 31 000$ (wg. Ford.com 26 300$ MSRP ale rozumiem, że z dużą ilością dodatków...) to trzeba być 'dziwnym' żeby kupić taki skoro V8 się zaczynają od 30 900$....
Co do tego rozbitka za 35% ceny to Bart ma rację, że musiał być spory dzwon i specjalnie pod sprzedaż wyprostowali blachy - jednak zawsze to lepiej jak sprzedają z "porozwalonymi blachami" to przynajmniej widac jak głęboko wszedł etc.
PONAWIAM PYTANIE:
Koral, jak myślisz ile w PL trzeba będzie zapłącić za remont (tego ww. rozbitka za 35% ceny) łącznie robocizna+sprowadzenie+malowanie etc. etc. części przy stanie "vehicle starts?" (wiadomo - półośki, pas, felga, chłodnica etc. wszystko do wymiany) ??
Przecież ja ani słowa nie mówiłem o NOWYM aucie, tylko o używce od dealera!!
Proste: porównujemy 'używkę' z 'używką' a nie 'nówkę z salonu' z rozpierdzielonym gratem, no bez jaj, wtedy zawsze Wam wyjdzie, że grat jest tańszy!!!
Jest konkretna używka z salonu za 19 000$ , nierozwalona, i taki jest fakt. I do niej można się odnosić.
Tu Koral ma rację, że trzeba więcej dodać do ceny, dodając transport wg. mnie min. 60-65%.
he, he, Premium V6 za 31 000$ (wg. Ford.com 26 300$ MSRP ale rozumiem, że z dużą ilością dodatków...) to trzeba być 'dziwnym' żeby kupić taki skoro V8 się zaczynają od 30 900$....
Co do tego rozbitka za 35% ceny to Bart ma rację, że musiał być spory dzwon i specjalnie pod sprzedaż wyprostowali blachy - jednak zawsze to lepiej jak sprzedają z "porozwalonymi blachami" to przynajmniej widac jak głęboko wszedł etc.
PONAWIAM PYTANIE:
Koral, jak myślisz ile w PL trzeba będzie zapłącić za remont (tego ww. rozbitka za 35% ceny) łącznie robocizna+sprowadzenie+malowanie etc. etc. części przy stanie "vehicle starts?" (wiadomo - półośki, pas, felga, chłodnica etc. wszystko do wymiany) ??
- bart
- Stowarzyszenie MKP
koral mala uwaga, z mojej wiedzy - nie wymienia sie jednej strony zawieszenia............ tylko komplet!?
co do wyliczen, to masz 100000% racji, sam sciagalem i mniej wiecej tez tak mi wyszlo.
co do wyliczen, to masz 100000% racji, sam sciagalem i mniej wiecej tez tak mi wyszlo.
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
- bart
- Stowarzyszenie MKP
rafal, ja bym tez sciagnal teraz z koralem i naprawial samodzielnie 

- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
Najlepiej samodzielnie, jesli sie ma pojecie i swoj warsztat, teraz ciezko o dobry serwis , ja jutro odbieram to cabrio z Normcar : viewtopic.php?f=120&t=6610" onclick="window.open(this.href);return false; , zobaczymy jak oni robia, nie sa tani ale podobno bdb, a z poprzednich serwisow bylem mniej lub bardziej niezadowolony, wiec zobaczymy jak tutaj..
cena 3tysi za ten bok, wg mnie troche drogo, no ale moze robota bedzie warta tej ceny..

cena 3tysi za ten bok, wg mnie troche drogo, no ale moze robota bedzie warta tej ceny..
- Olaf
- Forumowicz
Koral,
ja ponawiałem pytanie bo myślałem, że je niechcący przeoczyłeś, a odpowiedź na nie jest najważniejsza.
Ja po prostu nie jestem głupim lemingiem, któremu się powie "60% taniej" i on wszystko kupi bez zastanowienia, bo wiem, że takich ofert w 99% przypadków nie ma (może być 60% taniej ale za rozbitka z masą roboty).
Podałeś rozbitka za 35%ceny więc ja (jako facet nie z branży motoryzacyjnej) spytałem się Ciebie jako EKSPERTA ile wynosiłaby orientacyjnie naprawa (no jak ktoś już sprzedał kilkadziesiąt? uszkodzonych aut to chyba się chociaż trochę zna na rzeczy???
).
I oczekiwałem odpowiedzi w stylu: "wg. mojej oceny to trzeba będzie wymienić 'to, to i to' i z nowymi częściami to będzie kosztowało np. ok. 23 000zł i trwało 6 tygodni, albo jak będziemy ''po stodołach'' szukać 'ćwiartek' i innych częśći to cena będzie ok. 15 000 i trwać to może 3 miesiące". Proste, jak ktoś się zna to to wie!
Ty mi odpisałeś w stylu sprzedawcy ryb lub ogórków "allegro, ewen http://www.fordparts.com" onclick="window.open(this.href);return false;, " -> to to każdy wie.
Spodziewałem się odpowiedzi EKSPERTA a dostałem odpowiedź osoby "spoza branży motoryzacyjnej", mówiąc delikatnie...
Skoro nie znasz się na cenach napraw (chociaż to chyba dziwne, bo przecież każdy klient o to się chyba pyta??), to ok., spytam się kogoś innego.
To jest Forum i tu ludzie sobie mają pomagać (to jest chyba główna idea takich serwisów) a nie tylko zamieniać je na swój komis czy Allegro2.
ja ponawiałem pytanie bo myślałem, że je niechcący przeoczyłeś, a odpowiedź na nie jest najważniejsza.
Ja po prostu nie jestem głupim lemingiem, któremu się powie "60% taniej" i on wszystko kupi bez zastanowienia, bo wiem, że takich ofert w 99% przypadków nie ma (może być 60% taniej ale za rozbitka z masą roboty).
Podałeś rozbitka za 35%ceny więc ja (jako facet nie z branży motoryzacyjnej) spytałem się Ciebie jako EKSPERTA ile wynosiłaby orientacyjnie naprawa (no jak ktoś już sprzedał kilkadziesiąt? uszkodzonych aut to chyba się chociaż trochę zna na rzeczy???

I oczekiwałem odpowiedzi w stylu: "wg. mojej oceny to trzeba będzie wymienić 'to, to i to' i z nowymi częściami to będzie kosztowało np. ok. 23 000zł i trwało 6 tygodni, albo jak będziemy ''po stodołach'' szukać 'ćwiartek' i innych częśći to cena będzie ok. 15 000 i trwać to może 3 miesiące". Proste, jak ktoś się zna to to wie!
Ty mi odpisałeś w stylu sprzedawcy ryb lub ogórków "allegro, ewen http://www.fordparts.com" onclick="window.open(this.href);return false;, " -> to to każdy wie.

Spodziewałem się odpowiedzi EKSPERTA a dostałem odpowiedź osoby "spoza branży motoryzacyjnej", mówiąc delikatnie...

Skoro nie znasz się na cenach napraw (chociaż to chyba dziwne, bo przecież każdy klient o to się chyba pyta??), to ok., spytam się kogoś innego.
To jest Forum i tu ludzie sobie mają pomagać (to jest chyba główna idea takich serwisów) a nie tylko zamieniać je na swój komis czy Allegro2.
- Olaf
- Forumowicz
Koral,
no tak, z tym cabrio to chyba więcej naprawa by wyszła jak znam życia, ale faktycznie ciężko jest powiedzieć, bo skunksy wyklepały blachy i niezbyt widać rozmiary wewnętrznych obrażeń.
Ciekawy przykład z tym czerwonym - naprawa 3 000zł to może wydawać się że niby "dużo" ale tak naprawdę to ważne żeby było b. dobrze zrobione. Ach, żeby tylko takie mieć uszkodzenia przy sprowadzaniu z USA to byłaby bajka!
no tak, z tym cabrio to chyba więcej naprawa by wyszła jak znam życia, ale faktycznie ciężko jest powiedzieć, bo skunksy wyklepały blachy i niezbyt widać rozmiary wewnętrznych obrażeń.
Ciekawy przykład z tym czerwonym - naprawa 3 000zł to może wydawać się że niby "dużo" ale tak naprawdę to ważne żeby było b. dobrze zrobione. Ach, żeby tylko takie mieć uszkodzenia przy sprowadzaniu z USA to byłaby bajka!
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
duzo aut jest z niewielkimi uszkodzeniami tylko wyzej ida na aukcjach, za lekko przetarte coupe 2013 trzeba dac 15-17tys$ a za cabrio 17-19Olaf pisze: żeby tylko takie mieć uszkodzenia przy sprowadzaniu z USA to byłaby bajka!
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
U mojego blacharza stoi teraz przytarte gt z 2012 nawet bardziej niż to cabrio. cena 4800 z lakierem+ błotnik. Bedzie jako bezwypadek na ale drogo pewnie chyba ze go jakiś komis łyknie
302 HOooooo
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 67 V8, GT 07
- Kolor: czerwony
https://www.iaai.com/Vehicles/VehicleDe ... wNumber=20" onclick="window.open(this.href);return false;
katastrofa