Autodetaling - powłoka kwarcowa

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 4.0
Kolor: Black Metalic

Re: Autodetaling - powłoka kwarcowa

Post autor: Treys » 2016-01-09, 23:00

JAACA pisze:
Treys pisze:@RAFAŁ GROSZEK

mógłby być dział "zadbaj o swój samochód" gdzie były by pytania i odpowiedzi w miarę możliwości :) polecane studia itp

@Denzo

we Wrocławiu są https://www.facebook.com/wilczynskystudio/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; tez specjalizują się w Ceramic Pro oraz https://www.facebook.com/WLD71/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

dużo osób z Wrocławia wozi samochody do mojego znajomego z Jeleniej Góry https://www.facebook.com/Odachowski/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; znam także śmiało polecam bo zna się na rzeczy :) posiada również akredytacje Gtechniq
Wilczynskich raczej bym nie polecał...nie słyszałem zbyt wielu pochlebnych opini na temat ich usług.Ja mam warstwę kwarcu położoną pod Opolem u lakiernika który lakieruje miedzy innymi dla porsche. Jestem bardzo zadowolony a zapłaciłem za to nieporównywalnie mniej niż u Wilczyńskich...
robiłem BMW lakierowane w BMW , Porshe tak samo jeszcze nie spotkałem się z samochodem aby ktoś po lakierniach nic nie musiał poprawiać :) klientowi któremu pokazałem jak BMW zostało polakierowane oraz ile ścieli lakieru mówił że będzie to reklamował , Wilczyńscy są typowo we Wrocławiu jednak wolał bym oddać samochód jak już do Odachowskiego :) Detailerzy mają prace właśnie robiąc poprawki po lakiernikach ponieważ zostawiają swoje podpisy na lakierze mówiąc kolokwialnie o których nawet sami nie wiedzą a w słońcu jest czasami kuku na lakierze :), lakiernictwo a detailing ma tyle wspólnego co nic ;) swoją drogą co ci ten lakiernik na lakier położył ?

mój samochód wygląda tak :) foto nic nie podkręcane pstryknięte jak stał, wieloetapowa korekta lakieru + przejściowa powłoka

Obrazek

"Run my horse run"Obrazek

Awatar użytkownika
Ślimak
Stowarzyszenie MKP
Model: Charger 6.4 V8
Silnik: inny V8
Kolor: Silver
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Ślimak » 2016-01-09, 23:51

Treys zdradzisz koszt takiego zabiegu?

Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Niebieski z bialymi pasami
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: JAACA » 2016-01-10, 00:29

Treys pisze:
JAACA pisze:
Treys pisze:@RAFAŁ GROSZEK

mógłby być dział "zadbaj o swój samochód" gdzie były by pytania i odpowiedzi w miarę możliwości :) polecane studia itp

@Denzo

we Wrocławiu są https://www.facebook.com/wilczynskystudio/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; tez specjalizują się w Ceramic Pro oraz https://www.facebook.com/WLD71/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

dużo osób z Wrocławia wozi samochody do mojego znajomego z Jeleniej Góry https://www.facebook.com/Odachowski/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; znam także śmiało polecam bo zna się na rzeczy :) posiada również akredytacje Gtechniq
Wilczynskich raczej bym nie polecał...nie słyszałem zbyt wielu pochlebnych opini na temat ich usług.Ja mam warstwę kwarcu położoną pod Opolem u lakiernika który lakieruje miedzy innymi dla porsche. Jestem bardzo zadowolony a zapłaciłem za to nieporównywalnie mniej niż u Wilczyńskich...
robiłem BMW lakierowane w BMW , Porshe tak samo jeszcze nie spotkałem się z samochodem aby ktoś po lakierniach nic nie musiał poprawiać :) klientowi któremu pokazałem jak BMW zostało polakierowane oraz ile ścieli lakieru mówił że będzie to reklamował , Wilczyńscy są typowo we Wrocławiu jednak wolał bym oddać samochód jak już do Odachowskiego :) Detailerzy mają prace właśnie robiąc poprawki po lakiernikach ponieważ zostawiają swoje podpisy na lakierze mówiąc kolokwialnie o których nawet sami nie wiedzą a w słońcu jest czasami kuku na lakierze :), lakiernictwo a detailing ma tyle wspólnego co nic ;) swoją drogą co ci ten lakiernik na lakier położył ?

mój samochód wygląda tak :) foto nic nie podkręcane pstryknięte jak stał, wieloetapowa korekta lakieru + przejściowa powłoka

Obrazek
Treys - w mojej ocenie, lakiernia która ma dobrą markę i renomę potwierdzoną wieloletnim doświadczeniem i świetnymi referencjami ma papiery na to by kłaść również powłoki kwarcowe... Co do Wilczyńskich - posługuję się opinią na temat tej firmy między innymi jednego z użytkowników tego forum, który pokazywał mi fotki z efektami pracy tego zakładu - fuszerka pełną parą - a za usługę wołają pokaźne kwoty, które nie są raczej szyte pod ilość pracy przy danym projekcie a pod zasobność portfela potencjalnego klienta. Co do szczegółów na temat powłoki zaaplikowanej na mojego mustanga - to nie wiem - o nazwy aplikowanej powłoki nie pytałem gdyż wyszło to praktycznie przy okazji usuwania usterki z którą pojawiłem się w tym zakładzie - lakiernie polecał mi cannigia. Jestem bardzo zadowolony z efektów pracy - wygląda to dobrze i dobrze też się zachowuje - lakier po przejażdżce w deszczu wygląda jak po myjce. Odnośnie poprawek po producentach - akurat ten lakiernik właśnie świadczy takie usługi - poprawia bardzo często babole na lakierze, z którymi samochody wyszły z fabryki. Co do biznesu detailingowego - nie wiem czy to jest aż tak skoplikowane i ultra trudne by mogły to robić tylko profesjonalne warsztaty detailingowe - w mojej ocenie to kolejny sposób na zarabianie pieniędzy z którego ludzie korzystają - i bardzo dobrze - jak ktoś ma dryg do biznesu - to niech zarabia. Ja jednak uważam, że lakiernik z referencjami i umiejętnościami który nie robi fuszerki potrafi tak samo położyć taki kwarc nie biorąc przy tym niewiadomo jak dużej kasy za taką usługę.

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-10, 11:20

Ślimak pisze:Treys zdradzisz koszt takiego zabiegu?
Zależy gdzie ale koszta 3-4 etapowej korekty gdzie usuwane jest 90-95% zarysowań to koszty czasami od 1800 zł w góre zależy jakie zabezpieczenie, czasami zwykłe odświeżenie za 500 zł daje już wystarczająco zadawalający efekt :)

@JAACA

Nie mówię o profesjonalnych warsztatach ja ten rynek znam bo pisali do mnie ludzie ile wydali u lakiernika a po myciu było bagno , nie mówie też że twój lakiernik nie zna się na rzeczy :) jednak większość z nich się nie zna taka prawda bo wątpię aby każdy z nich posiadał kilka maszyn po 1500-3000 zł jedna do typowego profesjonalnego detailingu :) też dziwie się że nie wiesz co leży ci na lakierze ponieważ jest masę powłok od 200 zł do 4000 zł i każda ma inne właściwości ( nie liczę tutaj koszty położenia tylko koszt samej powłoki ) którą należy wygrzać odpowiednim promienikiem podczerwieni czy tez położyć w odpowiedniej temperaturze wilgotności czy ciepła :) nie są to tak proste rzeczy jak się wydaje niestety

wiem Cani jako HD Custom współpracuje z Carnauba a oni znają się na rzeczy :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Niebieski z bialymi pasami
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: JAACA » 2016-01-10, 13:14

Treys pisze:
Ślimak pisze:Treys zdradzisz koszt takiego zabiegu?
Zależy gdzie ale koszta 3-4 etapowej korekty gdzie usuwane jest 90-95% zarysowań to koszty czasami od 1800 zł w góre zależy jakie zabezpieczenie, czasami zwykłe odświeżenie za 500 zł daje już wystarczająco zadawalający efekt :)

@JAACA

Nie mówię o profesjonalnych warsztatach ja ten rynek znam bo pisali do mnie ludzie ile wydali u lakiernika a po myciu było bagno , nie mówie też że twój lakiernik nie zna się na rzeczy :) jednak większość z nich się nie zna taka prawda bo wątpię aby każdy z nich posiadał kilka maszyn po 1500-3000 zł jedna do typowego profesjonalnego detailingu :) też dziwie się że nie wiesz co leży ci na lakierze ponieważ jest masę powłok od 200 zł do 4000 zł i każda ma inne właściwości ( nie liczę tutaj koszty położenia tylko koszt samej powłoki ) którą należy wygrzać odpowiednim promienikiem podczerwieni czy tez położyć w odpowiedniej temperaturze wilgotności czy ciepła :) nie są to tak proste rzeczy jak się wydaje niestety

wiem Cani jako HD Custom współpracuje z Carnauba a oni znają się na rzeczy :)

Pozdrawiam

Nie pytałem o szczegóły - wybrałem opcje z zabezpieczeniem lakieru kwarcem i to pojawiło się na lakierze :) Dodam, że w tym zakładzie byłem przede wszystkim usunąć usterkę na nadkolu - po lakierowaniu prosiłem o pełną polerkę - miałem do wyboru zabezpieczenie woskiem lub kwarcem - wybrałem kwarc.Auto nigdy tak się jeszcze nie błyszczało :) Generalnie musiałbyś zobaczyć i wtedy byś mógł ocenić czy jest to zrobione fachowo :) Ja wychodzę tylko z jednego założenia - detailing zrobił się mega modny, jest mega dużo firm które to robią ale ceny za te usługi są dość często wygórowane. O Wilczynskich słyszałem więcej złego niż dobrego - efekty ich pracy rownież widziałem . Dodam jeszcze jedno - to co mówią detailerzy o poprawianiu po lakierniach mówią to samo lakiernicy o detailerach- czyli każdy po każdym poprawia - tylko kto mówi prawdę ? :) ps jako specjalista - możesz poradzić jak najlepiej myć auto z kwarcem? Nie mam możliwości mycia auta pod domem bo mieszkam w bloku.Myjki bezdotykowe z agresywna chemia tez odpadaja ... Jak myć zatem? Pod Opole nie bede jeździć na mycie samochodu w zakładzie w którym to robiłem ...

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: R0N1N » 2016-01-10, 17:02

JAACA pisze:Nie mam możliwości mycia auta pod domem bo mieszkam w bloku.Myjki bezdotykowe z agresywna chemia tez odpadaja ... Jak myć zatem?
Potrzebujesz 2 opryskiwacze o pojemności ok. 2 litrów - zwykle Kwazary dostępne w marketach budowlanych dadzą radę. Do tego 2 dobre wełniane rękawice, neutralną pianę aktywną i neutralny szampon - ja używam produktów Gtechniq lub Gyeon Quartz. W jednym opryskiwaczu przygotowujesz roztwór piany, w drugim szamponu. Jedziesz sobie na myjnię samoobsługową późnym wieczorem, kiedy nie ma tam już nikogo. Korzystasz tylko z ostatniego programu czyli wody demi. Spryskujesz auto pianą aktywną, czekasz kilka minut, spłukujesz. Potem już myjesz auto szamponem używając rękawic. Gotowe. Najważniejsze to dobrze spłukać auto z luźnego brudu i mieć 2 rękawice żeby zminimalizować ryzyko porysowania lakieru. Ja ten patent stosuję już od dobrych 10 lat bo też mieszkam w bloku.

Awatar użytkownika
empi1955
Forumowicz
Model: GT 2006 ; 1978 KC
Kolor: Satin Silver ; Bright Red

Post autor: empi1955 » 2016-01-10, 21:19

R0N1N pisze:
JAACA pisze:Nie mam możliwości mycia auta pod domem bo mieszkam w bloku.Myjki bezdotykowe z agresywna chemia tez odpadaja ... Jak myć zatem?
Potrzebujesz 2 opryskiwacze o pojemności ok. 2 litrów - zwykle Kwazary dostępne w marketach budowlanych dadzą radę. Do tego 2 dobre wełniane rękawice, neutralną pianę aktywną i neutralny szampon - ja używam produktów Gtechniq lub Gyeon Quartz. W jednym opryskiwaczu przygotowujesz roztwór piany, w drugim szamponu. Jedziesz sobie na myjnię samoobsługową późnym wieczorem, kiedy nie ma tam już nikogo. Korzystasz tylko z ostatniego programu czyli wody demi. Spryskujesz auto pianą aktywną, czekasz kilka minut, spłukujesz. Potem już myjesz auto szamponem używając rękawic. Gotowe. Najważniejsze to dobrze spłukać auto z luźnego brudu i mieć 2 rękawice żeby zminimalizować ryzyko porysowania lakieru. Ja ten patent stosuję już od dobrych 10 lat bo też mieszkam w bloku.
Ty to masz chłopie farta. Na moim terenie próba takiej akcji "zastosowania własnych środków myjących", kończy się pojawieniem "spod ziemi" cichociemnego, pyskówką i zdjęciem "tego Pana nie obsługujemy". :D Jak u Barei. :D :rotfl:

Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-11, 14:59

R0N1N pisze:
@Jacca

tak powstaje dużo typu myjni które mają w nazwie albo AUTO SPA albo Detailing a ma to tyle wspólnego co nic :) temat znam a co do mycia to tak jak pisze R0n1n dokładnie tak się myje samochody mieszkając w bloku :) najlepiej wieczorem gdzie już nikogo nie ma i masz święty spokój ;) szampon tylko najlepiej kupić z dodatkiem Si02 bo jak masz powłokę kwarcową to jest wskazany :) jeden z lepszych szamponów http://showcarshine.pl/home/1780-gyeon- ... -si02.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Sonic Blue

Post autor: R0N1N » 2016-01-11, 18:06

Treys pisze:szampon tylko najlepiej kupić z dodatkiem Si02 bo jak masz powłokę kwarcową to jest wskazany :) jeden z lepszych szamponów http://showcarshine.pl/home/1780-gyeon- ... -si02.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie tego szamponu najczęściej używam. :)

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-11, 18:17

Swoją drogą dodam Panowie że lepiej jest wydać trochę więcej na markowe produkty bo się później bardziej opłaci jakościowo + wydajnościowo niż kupić coś typowego z marketu :)

btw zapraszam na moją strone :)

http://autocarecenterpl.wix.com/autocarecenter" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/autocarecenterPL/" onclick="window.open(this.href);return false;

tutaj przykład samochodu po 3 etapowej korekcie lakieru myty raz na 2 tygodnie metoda na 2 wiadra lakier zabezpieczony tylko woskiem zimowym

Obrazek

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: czarny

Post autor: jango68 » 2016-01-20, 18:31

Jeżeli chodzi o Śląskie to zdecydowanie polecam firmę SpaCar z Tarnowskich Gór.
Zabezpieczałem tam mój poprzedni samochód i jestem więcej niż zadowolony. Na wiosnę wybieram się na zabezpieczenie z Mustangiem to wstawię zdjęcia przed i po regeneracji lakieru.

Janek
tel. 600936566

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: czarny

Post autor: jango68 » 2016-01-20, 18:33

Już wstawiam link
http://www.spacar.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Janek
tel. 600936566

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-21, 14:05

jango68 pisze:Już wstawiam link
http://www.spacar.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam znam tą firmę :) używają powłoki Pomponazzi jest dobra powłoka jednak ja bym brał coś lepszego :)

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2016-01-25, 22:20

Panocki, na mojego konika detailer chce polozyc powloke Gyeon Q2 MOHS co o niej mozna powiedziec? nie bedzie to kosztowalo duzo i w zwiazku z tym bede mogl sobie pozwolic na odswiezanie co 12miesiecy,
wiec pytanie

warto???????

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-25, 22:38

bart pisze:Panocki, na mojego konika detailer chce polozyc powloke Gyeon Q2 MOHS co o niej mozna powiedziec? nie bedzie to kosztowalo duzo i w zwiazku z tym bede mogl sobie pozwolic na odswiezanie co 12miesiecy,
wiec pytanie

warto???????
Warto sam mam w ofercie Mohsa ;) lepszy niż Prime jeśli detailer zna się na rzeczy to kładź :hyhy: będziesz zadowolony , ja u siebie mam położone tylko gyeon q2m wetcoat i zadowolony jestem jednak na wiosne pewnie coś lepszego wpadnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”