Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Salos18

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: Salos18 » 2012-03-16, 23:40

Mina gościa z komisu - bezcenna :)

http://otomoto.pl/ford-mustang-nowy-lpg-C23277307.html" onclick="window.open(this.href);return false;
o tym coś ktoś może powiedzieć ?

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-18, 21:23

Trzeba tyl sprawdzic czy na prawym lub lewym blotniku nie ma szpachli. Znajomy mial takiego dosc podobnego a mu drift nie wyszedl:)
A sorki poznaje to ten dokladnie. Mial duzo usterem mechanicznych i byl robiony. Sprawdzalem go juz na zyczenie drugiego wlasciciela bo chcial sprawdzic czy ma bezwypadkowy woz. To LPG zalozone faktycznie nedawno latem tego lpg nie bylo . Skrzynia most i cos w silniku bylo jeszcze . Mia tez kiepsko spasowane plastiki i szare wnetrze chyba

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-18, 21:27

no ale jest "bezwypadkowy a do tego w desce reozdzileczej masz roznokolorowe podswietlenie taki bajer:D

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-18, 21:38

Salos18 pisze:Mina gościa z komisu - bezcenna :)

http://otomoto.pl/ford-mustang-nowy-lpg-C23277307.html" onclick="window.open(this.href);return false;
o tym coś ktoś może powiedzieć ?
Strzelaj dalej:D

302 HOooooo

Salos18

Post autor: Salos18 » 2012-03-19, 13:48

Dobra, kolejne 2 egzemplarze:
http://m.otomoto.pl/oferta/C23288995" onclick="window.open(this.href);return false;

http://m.otomoto.pl/oferta/C23128478" onclick="window.open(this.href);return false;

O tych coś wiadomo ?

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-19, 14:33

Tu Ci nie pomoge tych nie ogladalem

302 HOooooo

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Post autor: Koral » 2012-03-20, 23:38

shelby GT500 2012 https://www.iaai.com/Vehicles/VehicleDe ... owNumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2012-03-22, 01:10

Siema, długo mnie tu nie było ale powoli się ogarniam i znowu myślę, żeby ściągnąć jakiegoś potwora...
Genralnie te wszystkie procedury typu cło + vat + akcyza to ogarniam, ale jak to jest z opłatami aukcyjnymi?
Próbowałem rozmawiać z dwoma pośrednikami tak, żeby mieć jakieś rozeznanie, ale oni nie potrafią dokładnie określić ile to będzie kosztowało, a szacunki typu "powinniśmy się zmieścić w... " to trochę są niepoważne, bo to może być na końcu tak, że jeszcze będę musiał dopłacać... Wolałbym mieć z góry jakieś sensowne wyliczenie, żeby w ogóle wiedzieć, czy po pierwsze mnie stać a dwa, czy gra jest w ogóle warta zachodu ;]

Ile bierze copart albo iaai od sprzedanego samochodu? Oni mają jakieś stałe stawki, czy procentowo to liczą?

Są te koszty załadunku do kontenera, rozładunku, samego kontenera - ile to kosztuje - lepiej brać pośrednika, czy samemu to załatwiać?
Jestem ciekawy jak to się w ogóle odbywa. Czy to jest tak, że uzgadnia się kwotę na dany samochód, wpłaca zaliczkę licytuje i jak wypali to wypali, jak nie to trzeba próbować dalej. Widziałem kilka aukcji online i powiem szczerze, że chyba najwygodniej byłoby samemu licytować z domu, zamiast za każdym razem to wszystko uzgadniać. Istnieje taka możliwość, żeby osoba prywatna mogła w ten sposób licytować?

No i jeszcze jedna kwestia - rejestracji i tych wszystkich "tajtli' - generalnie ja teraz będę chciał śćiągnąć motocykl - na zdjęciach wygląda naprawdę spoko, śladów jakiegokolwiek szlifu ciężko się dopatrzeć, ale w uszkodzeniach ma wbite side ( ok może jakaś parkingówka, albo lekki szlif) - ale title ma: salvage - total loss ( jest z Nevady ). Facet mi tłumaczył, że ten total to jest po prostu zapis, że ubezpieczyciel wypłacił całą szkodę - dzwoniłem do urzędu komunikacji, żeby się dowiedzieć, czy mi motocykl z totalem zarejestują ( brzmi jakbym był samobójcą :D ) - ale babka powiedziała, że jeśli oprócz totala nie będzie, żadnych adnotacji, że ma być zezłomowany albo na części to powinni zarejestrować - orientujecie się czy to rzeczywiście tak jest ? Sory za wątek poboczny, bo to nie forum o motocyklach, ale generalnie dotyczy tych certyfikatów i rejestracji.
Gdzieś w necie przeczytałem też, że nie można zarejestrować z salvage VTR-441 ( vehicle to recycle ) - to by się zgadzało, gdyby miał coś takiego wbite, ale jak patrze to te do recyclingu wyglądają nierzadko lepiej niż ze zwykłym salvagem - macie może na ten temat jakąś wiedzę?

Pomijam wałki, że można podobno wystąpić już po kupnie jakoś po następny title w stanach i zarejestrować w sumie podobno wszystko - bo generalnie chciałbym sprawę załatwić po bożemu ale jednak z głową ;]

Dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdr!

Bart

arek900
Forumowicz
Model: Mustang 67 V8, GT 07
Silnik: V8 4.6
Kolor: czerwony

Post autor: arek900 » 2012-03-22, 09:37

paytoplay pisze:Siema, długo mnie tu nie było ale powoli się ogarniam i znowu myślę, żeby ściągnąć jakiegoś potwora...
Genralnie te wszystkie procedury typu cło + vat + akcyza to ogarniam, ale jak to jest z opłatami aukcyjnymi?
Próbowałem rozmawiać z dwoma pośrednikami tak, żeby mieć jakieś rozeznanie, ale oni nie potrafią dokładnie określić ile to będzie kosztowało, a szacunki typu "powinniśmy się zmieścić w... " to trochę są niepoważne, bo to może być na końcu tak, że jeszcze będę musiał dopłacać... Wolałbym mieć z góry jakieś sensowne wyliczenie, żeby w ogóle wiedzieć, czy po pierwsze mnie stać a dwa, czy gra jest w ogóle warta zachodu ;]

Ile bierze copart albo iaai od sprzedanego samochodu? Oni mają jakieś stałe stawki, czy procentowo to liczą?

Są te koszty załadunku do kontenera, rozładunku, samego kontenera - ile to kosztuje - lepiej brać pośrednika, czy samemu to załatwiać?
Jestem ciekawy jak to się w ogóle odbywa. Czy to jest tak, że uzgadnia się kwotę na dany samochód, wpłaca zaliczkę licytuje i jak wypali to wypali, jak nie to trzeba próbować dalej. Widziałem kilka aukcji online i powiem szczerze, że chyba najwygodniej byłoby samemu licytować z domu, zamiast za każdym razem to wszystko uzgadniać. Istnieje taka możliwość, żeby osoba prywatna mogła w ten sposób licytować?

No i jeszcze jedna kwestia - rejestracji i tych wszystkich "tajtli' - generalnie ja teraz będę chciał śćiągnąć motocykl - na zdjęciach wygląda naprawdę spoko, śladów jakiegokolwiek szlifu ciężko się dopatrzeć, ale w uszkodzeniach ma wbite side ( ok może jakaś parkingówka, albo lekki szlif) - ale title ma: salvage - total loss ( jest z Nevady ). Facet mi tłumaczył, że ten total to jest po prostu zapis, że ubezpieczyciel wypłacił całą szkodę - dzwoniłem do urzędu komunikacji, żeby się dowiedzieć, czy mi motocykl z totalem zarejestują ( brzmi jakbym był samobójcą :D ) - ale babka powiedziała, że jeśli oprócz totala nie będzie, żadnych adnotacji, że ma być zezłomowany albo na części to powinni zarejestrować - orientujecie się czy to rzeczywiście tak jest ? Sory za wątek poboczny, bo to nie forum o motocyklach, ale generalnie dotyczy tych certyfikatów i rejestracji.
Gdzieś w necie przeczytałem też, że nie można zarejestrować z salvage VTR-441 ( vehicle to recycle ) - to by się zgadzało, gdyby miał coś takiego wbite, ale jak patrze to te do recyclingu wyglądają nierzadko lepiej niż ze zwykłym salvagem - macie może na ten temat jakąś wiedzę?

Pomijam wałki, że można podobno wystąpić już po kupnie jakoś po następny title w stanach i zarejestrować w sumie podobno wszystko - bo generalnie chciałbym sprawę załatwić po bożemu ale jednak z głową ;]

Dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdr!
Odezwij się do mnie, na pewno Ci pomogę i będziesz miał taniej niż przez handlarzy ;), jakością nie odbiegam wręcz o każde auto dbam indywidualnie. Widzę, że z Wawy jesteśm więc jeśli chcesz, możemy się spotkać i wszystkie procedury i koszty Ci wyjaśnię.
793128383
pozdrawiam
Arek

paytoplay
Forumowicz
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2012-03-22, 12:43

Dzięki, odezwę się dziś pewnie po 19 ;)

Pozdr

Bart

Bolek
Forumowicz
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2012-03-23, 08:20

Cześć.Znajomy się uparł aby jechać oglądnąć to "cudo" http://allegro.pl/ford-mustang-4-6-gt-z ... 46651.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,a ja za cholere nie mogę odnaleźć posta o tym aucie a jestem przekonany że ktos z forum go ogladał na żywo i był opisywany w tym dziale.Podrzućcie co to warte,dzięki

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-23, 09:48

rozwalony byl zupelnie

302 HOooooo

speed0
Model: poszukiwania trwają

Post autor: speed0 » 2012-03-23, 13:07

Alexander25 pisze:http://moto.allegro.pl/jedyny-taki-ford ... 38161.html
zobacz tego. Troche zbic cene i mona brac trzbe by tylko go dokladnie sprawdzic. Troche wsiurski tuning ale zderzaki sa tanie
Witam,

Teraz jest tańszy :D

http://otomoto.pl/ford-mustang-jedyny-t ... 93424.html

Jak ktoś szuka fajnego GT'ka z tych lat to tego można polecić :ok:

Ostatnio oglądałem go, nawet planowałem kupić - ale finalnie musiałem odpuścić :( (nie z powodu auta)

Auto w bardzo dobrym stanie.
Nadwozie naprawdę OK patrząc na latka. Drobny feler na tylnym zderzaku ale naprawdę pikuś.
Środek super zadbany czysty, nie palone, skóra bardzo dobry stan, wszystko działa: elektryka, elektryka foteli, klima ...

Mechanicznie też bardzo OK. Mały wyciek z miski olejowej, a poza tym spód cały suchy i zdrowy.
Zawieszenie, hamulce bez zastrzeżeń, jedynie do wymiany łożyska tylnych kół - mają już luzy.

Co do zderzaków - hmmm.. zawsze kwestia gustu. Ale jak wspomniane wyżej - zderzaki można kupić za parę stówek więc - no problem.

Podsumowując - nie jest to żaden zajechany złom. Ważne jest to że auto było 14 lat w jednych rękach jako któreś auto w rodzinie więc typowy weekendowy "fun-car".

Jak ktoś będzie miał jakieś pytania niech pisze na PW

Awatar użytkownika
Jedrula
Młodszy Forumowicz
Model: W planach :)

Post autor: Jedrula » 2012-03-23, 13:21

Bolek pisze:Cześć.Znajomy się uparł aby jechać oglądnąć to "cudo" http://allegro.pl/ford-mustang-4-6-gt-z ... 46651.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,a ja za cholere nie mogę odnaleźć posta o tym aucie a jestem przekonany że ktos z forum go ogladał na żywo i był opisywany w tym dziale.Podrzućcie co to warte,dzięki
to byl skladak :)

Bolek
Forumowicz
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2012-03-23, 17:13

Ma ktoś VIN do niego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”